Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Σπύρος Μπιμπίλας: «Υπάρχουν καθημερινά νέες καταγγελίες, αλλά μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες»

«Οι ηθοποιοί πεινάνε, δεν αρκούν τα επιδόματα των 534 ευρώ για να ζήσει μια ολόκληρη οικογένεια»

Για τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για ψυχολογική, σωματική ή ακόμα και σεξουαλική βία που καταφθάνουν καθημερινά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας, τονίζοντας ότι όλες τους εξετάζονται και αναλόγως προωθούνται στον εισαγγελέα. 

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του MEGA, ο Σπύρος Μπιμπίλας σημείωσε ότι οι καταγγελίες των ηθοποιών στο Σωματείο είναι καθημερινές και εξετάζονται. «Υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται καθημερινά. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Υπάρχουν γενικά διαμαρτυρίες για κακότροπη συμπεριφορά», με το Σωματείο και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο «να συγκεντρώνει όλες τις καταγγελίες και να τις παραδίδει στη Δικαιοσύνη». «Μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες», επισήμανε ο ηθοποιός.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των καταγγελιών, ο πρόεδρος του ΣΕΗ τονίζει ότι υπάρχει ακόμη φόβος και δισταγμός, όσον αφορά στις καταγγελίες. «Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι, αν κάποιος πει κάτι, μπορεί να χάσει τη δουλειά του, αν παίζει σε κάποιο σίριαλ. Προσπαθούμε να διώξουμε τον φόβο από τους συναδέλφους μας», σχολίασε χαρακτηριστικά, βρίσκοντας την ευκαιρία να μας υπενθυμίσει ότι η πλειοψηφία των ηθοποιών δεν πληρώνεται από πουθενά και αναγκάζεται να ζει με τα πενιχρά επιδόματα των 534 ευρώ.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

«Η αλήθεια είναι πως τα στόματα άνοιξαν, καθώς πολλοί ηθοποιοί βρέθηκαν στην ανεργία. Οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, την ανεργία να φοβηθούμε;», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ. «Οι ηθοποιοί πεινάμε, δεν αρκούν τα επιδόματα των 534 ευρώ για να ζήσει μια ολόκληρη οικογένεια», κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ