Βάνα Μπάρμπα για τα θύματα των καταγγελιών: «Συγγνώμη αν δεν το φώναξα επαρκώς»

Must Read

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε», για τις καταγγελίες που έχουν κατακλύσει τον καλλιτεχνικό χώρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «εγώ διαφωνώ με όλα αυτά. Εγώ είμαι υπέρ της συνένωσης. Να κάτσουν να τα βρουν όλοι. Να πάψει να λοιδορεί ένας εναντίον του άλλου. Είναι δύσκολες οι εποχές. Οι άνθρωποι φεύγουν χωρίς να το καταλάβουμε. Να σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία. Να πέσουν συγγνώμες, αν κάποιος έχει φταίξει», είπε αρχικά η γνωστή ηθοποιός και πρόσθεσε λέγοντας ότι «κάποια λάθη έγιναν και από τις δυο πλευρές. Όταν κάποιος βρίζει και φωνάζει δεν γίνεται από τη μια πλευρά. Στο θέμα της παρενόχλησης, αν είναι τόσο σοβαρό και βαθύ, να τα βρούνε. Να βρουν έναν τρόπο κάτι να γίνει. Είναι μια λαίλαπα. Ο ένας συκοφαντεί τον άλλον. Έλεος πια».

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις και εξέλαβε αρνητική κριτική για το γεγονός ότι δεν στήριξε τα θύματα, που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές ή σεξουαλική παρενόχληση, από ανθρώπους του θεάτρου.

Η γνωστή ηθοποιός απάντησε σε όσα της καταλογίζουν, με μία ανάρτηση από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Η ίδια φαίνεται να παραδέχθηκε ότι δεν στήριξε τα θύματα όπως θα έπρεπε.

«Δέχτηκα κριτική για θέμα που απασχολεί τον χώρο του θεάτρου ότι δεν πήρα θέση σχετικά με τα θύματα ανεξαρτήτως φύλου που κακοποιήθηκαν. Στην ουσία δεν τους στήριξα ως όφειλα, πρώτα εξετάζω ποιος το λέει, αν με αφορά η γνώμη του και έπειτα κάνω την αυτοκριτική μου. Τελικά η κυρία που το είπε είχε δίκιο. Φώναζα για τη δικαίωση μέσα από τη δικαιοσύνη. Όμως παρέλειψα να πω στα θύματα ότι είμαστε όλοι μαζί τους καταρχάς. Και δεύτερον να παροτρύνουμε και άλλους να μιλήσουν. Μη φοβάσαι. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει τώρα για να αλλάξει αυτή η κατάχρηση εξουσίας. Και συγγνώμη αν δεν το φώναξα επαρκώς. Εγώ. Αλλά οι φωνές των άλλων ίσως ήταν πιο δυνατές», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This