Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Φιλίτσα Καλογεράκου: «Απείλησαν ότι θα με καταστρέψουν αν μιλήσω δημόσια»

Η ηθοποιός μιλάει για την «ομερτά» του χώρου που βίωσε στο πετσί της

Πριν ακόμα προχωρήσει σε καταγγελία η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου, από τις αρχές Δεκεμβρίου, μίλησε δημόσια για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό που βίωσε από παράγοντες του χώρου της τέχνης.

Η Φιλίτσα Καλογεράκου είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της, ότι αυτές οι τραυματικές εμπειρίες την οδήγησαν στο να απορρίψει δουλειές και να απομακρυνθεί από την τηλεόραση. Φυσικά, στον κυκεώνα των καταγγελιών, η ηθοποιός στηρίζει όσους βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και προτρέπει εκείνους που έχουν βιώσει παρόμοια γεγονότα να μην φοβούνται.

«Απειλήθηκα από παραγωγούς»

Μέσα από ένα Instagram Story, η αγαπημένη ηθοποιός κάνει λόγο για «ομερτά» του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και συναδέλφους που την αποθάρρυναν να μιλήσει: «Δυστυχώς υπάρχει ομερτά στο επάγγελμα. Την έχω βιώσει στο πετσί μου, γιατί εγώ βγήκα και μίλησα πολύ νωρίτερα από την κυρία Μπεκατώρου δημόσια και σε συνεντεύξεις. Αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Και όταν απευθύνθηκα σε συναδέλφους που είχαν τα διπλάσια χρόνια στον χώρο όλοι μου λέγανε “μη μιλάς, έτσι είναι αυτός ο χώρος, μη μιλάς θα χάσεις δουλειές”. Απειλήθηκα από παραγωγούς “αν τολμήσεις να βγεις και μιλήσεις δημόσια, θα σε καταστρέψω”. Η ομερτά υπήρχε. Δεν την ξέρω απλά, τη βίωσα και την πλήρωσα» γράφει η ηθοποιός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ