Δάκρυσε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια και είναι πάρα πολύ δύσκολο» (video)

O γνωστός τραγουδιστής αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του εαυτού του σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Must Read

Είναι ένας τραγουδιστής ο οποίος έχει χαράξει 30 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, έχοντας στο βιογραφικό του πολλές επιτυχίες.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μαζωνάκη που πάντα έκανε αίσθηση με την εμφάνισή του. Ο ίδιος αν και δεν μας έχει συνηθίσει σε συνεντεύξεις, αυτή τη φορά έκανε μία εξαίρεση και κάθισε απέναντι στον Αντώνη Σρόιτερ, στον οποίο μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για το ξεκίνημα της καριέρας του αλλά και για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και το πως βίωσε ο ίδιος την περίοδο της καραντίνας.

«Για αυτή τη χρονιά – που ήταν πολύ δύσκολη για όλους- λειτούργησα διαφορετικά γιατί είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να λειτουργούν θετικά στα πράγματα. Να κάνω δημιουργικά πράγματα. Είμαι από τους ανθρώπους που αυτό που με κρατάει είναι η καθημερινότητα, η θάλασσα, η άθληση, πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε και χωρίς χρήματα. Τα φετινά γενέθλια γίνανε σε μια ενέργεια που έκανα για τις πρώτες Live streaming συναυλίες μου, είναι μια ενέργεια που χωρίζεται σε τρεις πράξεις. Η πρώτη έγινε εδώ και είχε τίτλο, “Γιορτάζω γιατί ξαναγεννιέμαι”… Η αγκαλιά και η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη, μη θεωρήσουμε ότι μπορεί να αντικατασταθεί αυτό από το κινητό και την τεχνολογία, για αυτό απέχω και από το κινητό μου πολύ» ενώ ξεκαθάρισε πως «ο φόβος είναι καλό, ο τρόμος δεν είναι καλός και εμένα δε με έχει κυριεύσει ακόμα ο τρόμος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταγγελίες ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και σεξουαλική παρενόχληση και που έχουν κατακλύσει τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο γνωστός τραγουδιστής μιλώντας στην εκπομπή «Tik Talk», δήλωσε πως η κάθε μορφή βίας είναι κατακριτέα, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ακούσει παρόμοια περιστατικά, καθώς ο κύκλος του είναι κλειστός.

«Eιμαι σε αυτόν τον χώρο 30 χρόνια, έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις… Είμαστε σίγουρα σύμφωνοι όλοι στο ότι αυτό, η βία, είναι κάτι κατακριτέο, μη γίνεται όμως ένας χαμός που δε βγάζουμε άκρη. Ο άνθρωπος βλέπει ότι θέλει να δει. Δεν έχω δει κάτι εγώ. Εγώ έχω μεγαλώσει σε μια εργατική φάση καριέρας, ήμουν με το κεφάλι κάτω και πήγαινα να κάνω τη δουλειά μου.. Είμαι άνθρωπος με πολύ κλειστό κύκλο, πως να ξέρω πράγματα; Δεν έχει έρθει κάποιος να μου πει κάτι… Σαφέστατα υπήρχε ο νόμος του δυνατού, το μεγαλύτερο όνομα που θα αποφάσιζε αλλά μέχρι εκεί…»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης από μικρός είχε όνειρο να γίνει τραγουδιστής και δούλεψε πολύ σκληρά για αυτό. Σύμμαχός του σε αυτό το όνειρο ήταν η πίστη που είχε στο Θεό.

«Εγώ στα 7, στα 5, έλεγα ότι θέλω να γίνω τραγουδιστής. Μπορώ να σου πω, και σε παρακαλώ μη γελάσεις, στο Δημοτικό έδινα αυτόγραφα. Το ότι το κράτησα αυτό σε ένα επίπεδο και δεν παρανόησα οφείλεται στην πίστη μου. Ήμουν 13-14 όταν πήγα στο καμαρίνι της Μαρινέλας. Ήθελα να πάω για αυτόγραφο και είπα ψέματα ότι είμαι ανιψιός του κυρίου Τζιβιλίκα. Πάω πάνω και της λέω “Καλησπέρα, είμαι συνάδελφος”. Ήμουν αποφασισμένος για αυτό το πράγμα. Εφηβικά χρόνια με την έννοια που φαντάζονται οι περισσότεροι δεν είχαν… Ξεκίνησα να τραγουδάω μικρός, έκανα θέατρο, ήμουν πολυάσχολος αλλά όλα είχαν σχέση με αυτό που ήθελα να κάνω. Στρατιωτάκι κανονικό», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Έπειτα ο παρουσιαστής της εκπομπής του επιφύλασσε μία όμορφη έκπληξη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής παρακολούθησε ένα όμορφο απόσπασμα για τη ζωή του, στο οποίο μιλούσε η μητέρα του με τα πιο τρυφερά λόγια για εκείνον.

«Η πρώτη λέξη του Γιώργου ήταν μαμ. Ήσυχο παιδί. Φορούσε κοστούμι, γραβάτα… Δεν ήθελε κανείς να του πειράζει τα ρούχα του, να του τα χαλάει… Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν όταν ήταν πέντε ετών και είπε το “Υπάρχω” του Καζαντζίδη, είχε πάρει ένα στυλ μεγάλου, δεν το περιμέναμε. Τότε καταλάβαμε ότι θα γίνει τραγουδιστής. Πήγαινε στο Λύκειο και δούλευε, τον άφηναν στο πίσω θρανίο να κοιμάται… Έφυγε από μικρός στις επαρχίες μόνος του. Με τις αδερφές του δεν τσακώθηκε ποτέ, τις πρόσεχε. Του εύχομαι να είναι πάντα ο ίδιος, να μην αλλάξει ποτέ, να είναι πάντα όπως ήταν από παιδί μέχρι το τέλος» είπε η μητέρα του καλλιτέχνη.

Ο γνωστός ερμηνευτής εμφανώς συγκινημένος μόλις τελείωσε το βίντεο είπε: «Συγχωρέστε με… Όσο βλέπω τον εαυτό μου ή τους γονείς μου, είμαι πια λίγο περισσότερο ευσυγκίνητος. Δεν ξέρω… Σκέφτομαι ότι έχω περάσει και πως μέσα από όλα αυτά τα χρόνια κράτησα το όνομα μου μόνος μου και είναι συγκινητικό. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους που με έφεραν στη γη και ένα ευχαριστώ στο Θεό που με κρατάει έτσι. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είμαστε μια οικογένεια που ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας, σε κανέναν, το γεγονός να είναι εις βάρος των άλλων ή να κάνει κακό ο ένας στον άλλον. Ποτέ», είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του και πρόσθεσε:

Μανώλης και Κλειώ Μαζωνάκη.

«Το πρώτο μαγαζί που έπιασα δουλειά ήταν κοντά στο σπίτι μου… Σταμάτησα μια μέρα και ζήτησα δουλειά, με έδιωξαν. Πήγαινα πρώτη Λυκείου. Τη δεύτερη φορά με ρώτησαν τι τραγούδια λέω… δε με πίστεψαν. Άρχισα να τραγουδάω και την τρίτη εβδομάδα είχε γίνει πρώτο όνομα στην ταβέρνα… Δούλευα και το πρωί πήγαινα κατευθείαν στο σχολείο και ταυτόχρονα ήμουν στη θεατρική ομάδα. Στο σχολείο κοιμόμουν στο θρανίο, με κατανοούσαν όμως».

Στην πορεία της συζήτησης με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Γιώργος Μαζωνάκης αφηγήθηκε την δύσκολη περίοδο που βίωσε όντας φαντάρος και αποκάλυψε ότι πέρασε εννιά μέρες στο ψυχιατρείο, προκειμένου να μπορέσει να πάρει αναβολή από το στρατό.

«Με παίρνουν φαντάρο. Παρουσιάζομαι. Τις πρώτες εννέα ημέρες τις περνάω στο 414 στο ψυχιατρείο της Πεντέλης, που καταλαβαίνεις ότι όλοι ήταν στο δικό μου δωμάτιο. Εγώ εκείνη την εποχή τους είχα πει ότι έχω μια μεγάλη αγοραφοβία και αυτό που με τρόμαζε περισσότερο είναι το πώς θα αντιμετώπισα τον εαυτό μου με ξένους ανθρώπους τριγύρω. Αυτό τους εξήγησα εγώ. Εκείνοι με έβαλαν εκεί μήπως και πάρω την αναβολή.

Η ιστορία δεν είχε καλό τέλος, γιατί δεν πήρα την αναβολή και μπήκα στο στρατόπεδο. Μου είπαν ότι είμαι μια χαρά και να μου φύγει η αγοραφοβία. Πέρασα δύσκολα στο στρατό γιατί δεν είχαμε πιρούνια, ήμουν μέσα σε κάγκελα, είχα συγκεκριμένες ώρες επισκεπτηρίου, δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία».

Επίσης, στην εκπομπή μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, ο συνθέτης κι ερμηνευτής Γιώργος Σαμπάνης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, αλλά και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Από μικρό παιδί είμαι κοντά στην Εκκλησία . Μου δίνει δύναμη και είναι από τις μεγαλύτερες αξίες που έχω στη ζωή μου. Έχω πνευματικό και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Έχω δουλέψει και από τις δυο πλευρές με ψυχαναλυτές και πνευματικούς. Θα έλεγα στους ανθρώπους να μην χάνουν την πίστη τους, δεν υπάρχουν άπιστοι άνθρωποι, υπάρχουν δύσπιστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής για τη μεγάλη πίστη που έχει στο Θεό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This