Τρίτη 3/8/2021

Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε» (video)

«Εμείς είμαστε ομόφυλη οικογένεια που ακόμα δεν υπάρχει κάποιος νόμος να μας καλύπτει».

Έχοντας στο ενεργητικό του το βραβείο Δημήτρης Χορν το 2010, ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου κάνει φέτος το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στην σειρά της ΕΡΤ, «Τα καλύτερα μας χρόνια».

Ο ηθοποιός που δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος, μιλάει για πρώτη φορά στην στην κάμερα της εκπομπής «Pop Up» για τον σύντροφό του αλλά και για την απόφασή τους να μεγαλώσουν μαζί ένα παιδί, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την γραφειοκρατία.

«Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε που είναι δύο ετών και είναι η χαρά της ζωής. Το υιοθέτησα για να μη μεγαλώσει σε ίδρυμα. Η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής.

118882544 671495320119386 2871394658235492521 n

Σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ. Είναι το μεγάλο δώρο της ζωής μου. Εμείς είμαστε ομόφυλη οικογένεια που ακόμα δεν υπάρχει κάποιος νόμος να μας καλύπτει. Εγώ είμαι ο “αόρατος” γονιός γιατί ο σύντροφός μου είναι σχετίζεται συγγενικά με το παιδί.

Εμένα δεν με καλύπτει κάποια νομοθεσία να έχω δικαιώματα στο παιδί. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο και να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι τραγικό και από τη μεριά του παιδιού να το μεγαλώνουν δύο άνθρωποι που η πολιτεία θεωρεί ότι και οι δύο δεν είναι γονείς του.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχω την απόλυτη υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων μου. Η κοινωνία είναι έτοιμη να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ