Φώτης Σεργουλόπουλος: «Οι ομοφυλόφιλοι είναι γόνιμοι και έχουν δικαίωμα να κάνουν παιδιά» (video)

«Έπρεπε να το πουν. Πρέπει να τελειώσει αυτή η κακοποίηση» είπε αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Must Read

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κρύβεται και έχει μιλήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια για την προσωπική του ζωή. Ο ίδιος μάλιστα πριν χρόνια είχε αναφερθεί στη σεξουαλικότητά του αλλά και στην επιθυμία του να αποκτήσει παιδί, το οποίο μάλιστα και κατάφερε.

Ο γνωστός παρουσιαστής παραχώρησε χθες στον Αντώνη Σρόιτερ μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα δικαιώματα τεκνοθεσίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να ακολουθήσει τις ανάγκες των πολιτών της.

«Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;», είπε αρχικά εκφράζοντας το παράπονό του και συνέχισε λέγοντας:

«Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας. Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι; Εγώ βγήκα από ετεροφυλόφιλη οικογένεια. Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο. Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο; ….Δε φοβάμαι καθόλου το bullying που μπορεί να γίνει στο παιδί μου. Είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε bullying. Και θα τσακωθεί και όλα. Δε μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί.»

Καταγγελίες

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ένας από τους Έλληνες διάσημους που στήριξαν σθεναρά τα θύματα που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους του θεάτρου. Ο παρουσιαστής και ηθοποιός μάλιστα, ήταν αυτός που είχε παροτρύνει την Τζένη Μπότση να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη.

«Έπρεπε να το πουν. Πρέπει να τελειώσει αυτή η κακοποίηση. Εγώ το ήξερα και ειλικρινά τη ρώτησα και αν μου έλεγε όχι δεν θα έλεγα τίποτα. Πού θα ήμασταν όμως αν δεν το είχε κάνει εκείνη κι η άλλη; Το να φερθεί κάποιος άσχημα σε μία γυναίκα δεν το πολυπρόσεχε κανείς μέχρι πρόσφατα», τόνισε ο παρουσιαστής.

Στην ερώτηση αν ο ίδιος έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, απάντησε αρνητικά.

«Εμένα; Όχι, προσωπικά δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο. Αν μου γινόταν μπορεί να μην μιλούσα, μπορεί να το βούλωνα, γιατί μπορεί να σκεφτόμουν ότι δεν θα έβρισκα το δίκιο μου, γιατί μπορεί να ήθελα πολύ αυτή τη δουλειά. Δεν θα μιλούσα, θα το έτρωγα», δήλωσε στην εκπομπή «Tik Talk»

Η Τζένη Μπότση, μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε για  την ψυχολογική  στήριξη που της πρόσφερε απλόχερα ο πολύ καλός της φίλος, όταν πήρε την απόφαση να λύσει την σιωπή της και να μιλήσει για την τραυματική εμπειρία που έζησε.

«Ο Φώτης ήταν πάντα για μένα ένα χέρι που με σπρώχνει και έτσι με έσπρωξε να μιλήσω και για τη σεξουαλική παρενόχληση. Του το χρωστάω πραγματικά γιατί με έκανε να νιώσω πιο ελεύθερη.

Όταν ξεκίνησε όλο αυτό με τη Σοφία Μπεκατώρου, με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “Μου επιτρέπεις να ποστάρω κάτι; Δεν θέλω να στενοχωρηθείς ή να αγχωθείς”. Και στη συνέχεια μου είπε ότι είχε κάποια μηνύματα που κατάλαβαν ότι αναφερόταν σε εμένα και του έλεγαν πως δεν είμαι έτοιμη.

Και του λέω “εσύ πιστεύεις ότι είμαι έτοιμη;” και μου λέει “δεν ξέρω, εσύ θα το αποφασίσεις”. Και τότε του λέω “ναι είμαι έτοιμη, θα το κάνω”. Ήταν δίπλα μου, στη δικηγόρο μας, ήταν δίπλα μου όταν πήγα και μίλησα. Βγήκε και μίλησε για εμάς, σαν να είχε συμβεί και σε εκείνον. Όταν μιλάς για έναν άνθρωπο δικό σου, μιλάς με πιο έντονα συναισθήματα.

Μιλάω για τον εαυτό μου. Εκείνος μίλησε για εμένα και γι’ άλλη μια φορά τον έβλεπα στην τηλεόραση κι έκλαιγα… Και έλεγα πόσο τυχερή είμαι που τον έχω, που είναι φίλος μου», δήλωσε η ηθοποιός στην κάμερα της εκπομπής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίστροφη μέτρηση για δηλώσεις – ΕΝΦΙΑ

Η πλατφόρμα για τις φοροδηλώσεις θα ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων θα αναρτώνται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

More Articles Like This