Δευτέρα 17/5/2021

Τα «λάθη» σεξουαλικής φύσεως που μπορεί να αποβούν μοιραία σε μια σχέση

Ίσως γνωρίζεις βάσει εμπειρίας από προηγούμενες σχέσεις σου ότι όλες οι ερωτικές σχέσεις έχουν τελικά τις καλές και τις κακές τους στιγμές.

Κάποια από τα λάθη που γίνονται είτε από σένα είτε από την άλλη πλευρά και έχουν σχέση με το σεξ, μπορεί να αποδειχτούν μοιραία και να προκαλέσουν ακόμα και τον χωρισμό, αν δεν τα αναγνωρίσετε, τα παραδεχτείτε και δεν προσπαθήσετε να τα λύσετε αντί να τα επαναλαμβάνετε.

Δες εδώ ποια είναι αυτά, ώστε να είσαι προετοιμασμένος την επόμενη φορά.

Δεν επικοινωνείτε

Τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα παραπονιούνται για προβλήματα σεξουαλικής φύσεως που έχουν να κάνουν καθαρά με το σεξουαλικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, την ίδια ώρα που δεν μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα στην επικοινωνία τους. Πολλές φορές όμως, αυτή μπορεί να είναι η λύση σε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Στη δική σου περίπτωση λοιπόν, η δυσκολία σου να επικοινωνήσεις τους προβληματισμούς σου που είναι λογικό να προκύπτουν μέσα σε μια σχέση, δηλητηριάζει αργά και βασανιστικά και την ερωτική σου ζωή, αφού το σεξ καταλήγει το πεδίο όπου εκδηλώνονται όλα αυτά τα προβλήματα. Η αποκατάσταση της επικοινωνίας μέσω του ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου, λοιπόν, ίσως να είναι η αρχή της λύσης και για άλλα πολλά.

Θεωρείς ότι το σεξ «πρέπει να γίνεται»

Υπάρχουν ζευγάρια που βρίσκονται σεξουαλικά με βάση κάποιο πρόγραμμα, επειδή «έτσι πρέπει», αλλά και επειδή υπάρχει έλλειψη χρόνου και από τις δύο πλευρές. Έτσι όμως και το σεξ γίνεται καταναγκαστικό, μιας και δεν μπορεί να υπάρχει πάντα διάθεση μόνο και μόνο επειδή το λέει το πρόγραμμα.

Αν αυτό είναι κάτι που κάνεις κι εσύ, θα έχεις διαπιστώσει ότι έτσι η σεξουαλική σου ζωή χάνει συχνά τον αυθορμητισμό της. Χάνει όμως και την επιθυμία που καθιστά τη ερωτική επαφή πηγή ευχαρίστησης. Με άλλα λόγια είναι σημαντικό να κάνεις σεξ, γιατί το θέλεις και όχι επειδή πρέπει.

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ