Eurovision: Ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού θα κοστίσει στη χώρα μας 418.191 ευρώ

Το κόστος φέτος εκτοξεύτηκε λόγω Covid

Must Read

O κούκος αηδόνι θα μας κοστίσει η φετινή Eurovision, με την Ελλάδα να διαγωνίζεται στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού με το «Last dance» της 18χρονης Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Ενας μήνας και κάτι μας χωρίζουν από τη γιορτή του τραγουδιού στο Αμστερνταμ προ ενός 24ωρου εγκρίθηκε από την ΕΡΤ και το κόστος της δικής μας συμμετοχής στην εκδήλωση της EBU.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στο σύστημα Δι@ύγεια, η Eurovision ’21 θα μας κοστίσει 418.191 ευρώ έπειτα από σχετική απόφαση του γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Ευάγγελου Λουρίδα.

Να επισημάνουμε ότι το ετήσιο κόστος που καταβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) από την κρατική τηλεόραση είναι περίπου 125.000 ευρώ, όμως φέτος ανέβηκε ακόμη περισσότερο τόσο λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας για τον Covid-19 όσο και από την κινηματογράφηση του live-on-tape βίντεο της σκηνικής εμφάνισης, που έχει ζητηθεί για λόγους ασφαλείας από την EBU, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν οι καλλιτέχνες λόγω της πανδημίας.

Θα μπορούσε να πει κανείς μέσα στην πανδημία η Eurovision μας μάρανε και τα ραπανάκια για την όρεξη. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν που σχετικώς πουλάει στην ΕΡΤ. Το μόνο ίσως… Για την ιστορία, ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στις 9 μ.μ. με τη συμμετοχή 16 χωρών και ο δεύτερος στις 20 Μαΐου στις 9 μ.μ., με 17 χώρες να διαγωνίζονται.

Οσο για τον μεγάλο τελικό, αυτός θα γίνει στις 22 Μαΐου με τη συμμετοχή 26 χωρών, με δικαίωμα ψήφου να έχουν και οι 39 συμμετέχουσες χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This