1/10/2022

Νάσια Κονιτοπούλου: Η μάχη με την κατάθλιψη και η διαδρομή της στο παραδοσιακό τραγούδι

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η οικογενειακή παράδοση που συνεχίζει από τα 16 της και το παράπονό της αναφορικά με εκπομπές για τον πατέρα της, Γιώργο

Η Νάσια Κονιτοπούλου συνεχίζει περήφανα τη μουσική νησιωτική παράδοση του πατέρα της Γιώργου Κονιτόπουλου. Μιλώντας στην «Εspresso» εξομολογείται τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μέσα στην καραντίνα, αντιμετωπίζοντας και τον θάνατο της μητέρας της, ενώ όταν οι σκέψεις της τριγυρίζουν στον αείμνηστο πατέρα της, εκφράζει το παράπονό της για το γεγονός ότι οι μουσικές εκπομπές δεν του έχουν κάνει κάποιο αφιέρωμα. Η ίδια βλέπει πλέον τα πράγματα με μεγαλύτερη αισιοδοξία, κυκλοφορώντας το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Στα νησιά», και βιώνοντας ξανά τον έρωτα μετά τον χωρισμό της!

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Πώς σας έχει επηρεάσει η κατάσταση με τον εγκλεισμό και την καραντίνα που περάσαμε; Οπως γνωρίζουμε, ήταν μια δύσκολη περίοδος για εσάς, καθώς επηρεάστηκε και η υγεία σας, παλεύοντας με την κατάθλιψη.

Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση που περάσαμε, σε συνδυασμό με το αβέβαιο του «αύριο», με επηρέασε έντονα. Εμφανίστηκαν, λοιπόν, διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια περίοδος έντονης ανησυχίας και να απευθυνθώ σε ειδικό για να τα αντιμετωπίσω. Επιπλέον, αυτή τη δύσκολη περίοδο βίωσα και την απώλεια της μητέρας μου. Ευτυχώς, όμως, όλα αντιμετωπίστηκαν.

Πώς το αντιμετωπίζετε;

Εκτός από τους ειδικούς που προανέφερα, έχω εστιάσει στη δουλειά και την καριέρα μου. Ευτυχής συγκυρία στάθηκε η αρχή της συνεργασίας μου με την G Music, η οποία αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων με πολύ θετική ενέργεια. Αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν: Μια καινούργια αρχή!

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφορήσατε το νέο σας τραγούδι, με τίτλο «Στα νησιά». Μιλήστε μας γι’ αυτό. Βλέπετε, πλέον, τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία;

Ναι, με μεγάλη χαρά μπήκα στο στούντιο και ηχογράφησα το τραγούδι «Στα νησιά». Ενα πολύ ζωντανό, σημερινό και ταξιδιάρικο τραγούδι, που έχει την υπογραφή του Ιορδάνη Παύλου στη μουσική και του Γιάννη Μαλλιά στους στίχους. Ενα τέτοιο τραγούδι μόνο αισιοδοξία αποπνέει στο άκουσμά του. Συνεπώς, κάνοντας μια νέα αρχή, μόνο αισιόδοξα συναισθήματα μπορώ να έχω από δω και πέρα…

Προέρχεστε από μια μουσική οικογένεια. Ηταν μονόδρομος για εσάς να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η γιαγιά του γιου του Λεωνίδα Κουτσόπουλου τον έντυσε «Πάνθηρα»

Μπορεί κάποιος να το πει και έτσι! Οταν έχεις μεγαλώσει μέσα στη μουσική και περιτριγυρίζεσαι από όμορφες φωνές, τότε δύσκολο να ξεφύγεις από αυτή την πορεία. Πόσο μάλλον όταν ο πατέρας μου δεν ήταν απλά ένας γονιός, αλλά και ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης με μεγάλη πορεία, όταν εγώ αποφάσιζα να ακολουθήσω τα βήματά του.

Στην πίστα μαζί με τον γιο της Γιώργο

Σας στενοχωρεί που δεν γίνονται αφιερώματα μουσικά στην τηλεόραση στον πατέρα σας, όπως γίνονται σε άλλους «μεγάλους»;

Φυσικά και με στενοχωρεί. Νιώθω να συμβαίνει. Δεν μπορώ, όμως, να καταλάβω γιατί. Ξέρεις, πολλοί αμφισβήτησαν τον πατέρα μου, όσον αφορά το κομμάτι των παραδοσιακών τραγουδιών. Του καταλόγισαν ότι πήρε παραδοσιακά κομμάτια και τα οικειοποιήθηκε. Κάτι που δεν ισχύει έτσι. Τα παραδοσιακά κομμάτια που υπήρχαν στη Νάξο ήταν πολύ λίγα και δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που ηχογράφησε ο πατέρας μου προς τα έξω. Δηλαδή η διασκευή που έκανε ήταν ριζική. Δηλαδή έπαιρνε μία φράση από κάτι που παραδοσιακό και την έκανε ολόκληρο τραγούδι. Και έτσι όπως το έφτιαχνε γινόταν γνωστό και το ξέρουμε όλοι μέχρι σήμερα. Οπότε θα ήταν άδικο να του καταλογίσουμε ότι δεν του ανήκει αυτό το κομμάτι. Αλλά, προφανώς, κάποιοι ενοχλήθηκαν με την επιτυχία αυτή, γιατί αυτό είναι χάρισμα, να μπορείς να πάρεις ένα τραγούδι, μία φράση, και να το μετατρέψεις σε μια διαχρονική επιτυχία. Προφανώς, είναι και θέμα ζήλιας…

Πώς θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια και ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με το τραγούδι;

Είχα πολύ όμορφα και ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Η πρώτη μου επαφή ήταν όταν ο πατέρας μου μού ζήτησε να τραγουδήσω τα καινούργια του τραγούδια. Επαγγελματικά, όμως, η πρώτη φορά που έπιασα μικρόφωνο μπροστά σε κόσμο ήρθε κάπως τυχαία αλλά και καθόλου στην τύχη – απ’ ό,τι φάνηκε στη συνέχεια. Κάποια Χριστούγεννα στα 16 μου χρόνια, όταν έπρεπε να αντικαταστήσω μια τραγουδίστρια που είχε αρρωστήσει και δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί.

Σε εφηβική ηλικία μαζί με τον πατέρα της

Υπηρετείτε χρόνια το νησιώτικο τραγούδι. Υπάρχει η κατάλληλη προβολή από τα media που θα έπρεπε στο συγκεκριμένο είδος τραγουδιού και μουσικής παράδοσης;

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η Ευγενία Μανωλίδου αγριεμένη για shopping

Αν και όλοι αγαπούν τα νησιά μας, δεν βλέπουμε να υποστηρίζουν το ίδιο έντονα και τη μουσική τους, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας. Κατανοώ πως όλα είναι θέμα μόδας και εμπορικότητας, όμως οφείλω να παραδεχτώ, από την άλλη, πως το νησιώτικο τραγούδι τυγχάνει καλύτερης «μεταχείρισης» σε σχέση με τα υπόλοιπα παραδοσιακά. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η συνεργασία του Γιάννη Πάριου με τον πατέρα μου Γιώργο Κονιτόπουλο όταν κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο, «Τα νησιώτικα», όπου συμμετείχαμε τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Κονιτόπουλων.

Ποιος ο λόγος που επιλέξατε να παραμείνετε πιστή στο συγκεκριμένο είδος μουσικής και να μη δοκιμάσετε κάτι άλλο;

Εχω δοκιμάσει και έχω ερμηνεύσει ήδη διαφορετικά είδη μουσικής, καθώς είμαι καλλιτέχνης. Και ένας καλλιτέχνης πρέπει να πειραματίζεται και να δοκιμάζεται. Πρώτα απ’ όλα, έχω τραγουδήσει λαϊκό, έχω κάνει συμμετοχές σε συνεργασίες με κλασικό λαϊκό τραγούδι, έχω ερμηνεύσει μέχρι και ξενόγλωσσα τραγούδια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αλλάζω πορεία. Το είδος που εκπροσωπώ είναι το νησιώτικο.

Η τραγουδίστρια μαζί με τη μητέρα της

Σκεφτήκατε να ασχοληθείτε με άλλο επάγγελμα;

Ναι, με τη μαγειρική, που λατρεύω. Και θα το κάνω, δηλαδή σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα e-shop, όπου θα φτιάχνω τις δικές μου χειροποίητες τούρτες.

Τη μουσική παράδοση της οικογένειας συνεχίζει ο γιος σας, ο Γιώργος, καθώς είναι μουσικός και συγκεκριμένα βιολιστής. Πώς είναι οι σχέσεις σας;

Η αγάπη του γιου μου για τη μουσική εκφράστηκε μέσα από το βιολί και συμμετέχει σε αρκετές εμφανίσεις μαζί μου, αλλά αυτό δεν αποτελεί την κύρια ασχολία του αυτή τη στιγμή. Η βασική του ενασχόληση είναι με τη σκοποβολή, όπου είναι πρωταθλητής σκοποβολής και εκπαιδευτής.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Εχετε κάνει έναν γάμο, που κράτησε 22 χρόνια. Σήμερα πώς είστε στα προσωπικά σας; Θα κάνατε έναν δεύτερο γάμο;

Στα προσωπικά μου είμαι πολύ καλά και ευτυχισμένη. Υπάρχει κάτι καινούργιο στη ζωή μου, αλλά η σκέψη για γάμο φαντάζει για μένα πολύ μακρινή. Πάνω απ’ όλα, μετράει να περνάς όμορφες στιγμές με τον άνθρωπο που αγαπάς, άσχετα από «τίτλους» και τυπικές διαδικασίες.

Μαζί με τον πατέρα της Γιώργο Κονιτόπουλο

Τι ρόλο παίζει το φλερτ στη ζωή σας και πώς το αντιμετωπίζετε;

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Οταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, σου ανεβάζει την ψυχολογία, σε κολακεύει και γενικά είναι κάτι απόλυτα υγιές και να το κάνεις και να το δέχεσαι.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Αυτή τη στιγμή το βλέμμα μου είναι στραμμένο στην πρόσφατη κυκλοφορία του τραγουδιού μου. Εχω όμως εμπιστοσύνη στην εταιρία μου, G Music, με την οποία σύντομα όχι μόνο θα ετοιμάσουμε το επόμενο κομμάτι, αλλά θα οργανώσουμε και τις καλοκαιρινές εμφανίσεις μου, εφόσον η κατάσταση μας το επιτρέψει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευγενία Μανωλίδου αγριεμένη για shopping

«Τι, δεν θα έρθεις σπίτι το μεσημέρι για φαγητό; Τζάμπα έβαλα το κατσικάκι στον...

Love Island: Σάλος στο Twitter με τα κιλά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και τις… παίκτριες...

Πανζουρλισμό στο Twitter έχει προκαλέσει η πρεμιέρα του νέου trash ριάλιτι που μας σερβίρει...

Για τη Σοφία Αλιμπέρτη είναι ακόμη καλοκαίρι: Ποζάρει γυμνή και μας δείχνει τα τατουάζ...

Η Σοφία Αλιμπέρτη μένει εδώ και αρκετά χρόνια μόνιμα στην Πάρο όπου και δραστηριοποιείται...

Λάκης Γαβαλάς: «Η Χατζηπαντελή είναι μια υπάλληλος της μόδας και εγώ ο εργοδότης»

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για τη μόδα, την...

Γιώργος Καπουτζίδης: Τέλος εποχής από την Eurovision μετά από δέκα χρόνια

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, ολοκληρώνει την παρουσία του στην περιγραφή και στον σχολιασμό του ετήσιου...

H Nατάσα Καλογρίδη αρνείται πως είναι γεννημένη το 1963

Η Νατάσα Καλογρίδη έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day, με...

H Ιωάννα Τούνη ανέβασε μια αδημοσίευτη φωτογραφία από το gender reveal πάρτυ της

Η Ιωάννα Τούνη βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και περιμένει το πρώτο...

Ο σύντροφος της Χριστίνας Βραχάλη είναι ηθοποιός και παίζει στους «Παγιδευμένους»

Η Χριστίνα Βραχάλη, είναι δημοσιογράφος που ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ. Ξεκίνησε το 2002...

Η γιαγιά του γιου του Λεωνίδα Κουτσόπουλου τον έντυσε «Πάνθηρα»

O Λεωνίδας Κουτσόπουλος και η Χρύσα Μιχαλοπούλου έγιναν γονείς πριν από περίπου δυο εβδομάδες...

Σάννυ Χατζηαργύρη: «Ο σύζυγός μου είναι ο δικηγόρος των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον...

Η Σάννυ Χατζηαργύρη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής "Ηappy Day" για την επιστροφή της...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Η κτητικότητα και το έντονο πάθος δεν είναι εκείνα που θα διατηρήσουν την...

Συγκινεί η ανάρτηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη για τη μητέρα της

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και...

Κωνσταντίνος Εμμανουήλ: «Όλοι περιμένουν πότε θα γεννηθούν τα Εμμανουηλάκια»

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για τη σχέση με...

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη απαντά στις φήμες ότι ξυλοκόπησε συναθλήτριά της

Η πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη μίλησε στην εκπομπή Happy Day για την...

Στέλλα Δημητρίου: Γέννησε τα δίδυμα αγοράκια της

Γονείς έγιναν για πρώτη φορά η Στέλλα Δημητρίου και ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αφού το...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καβάλα: Σκότωσε το μωράκι και τη μητέρα επειδή εκείνη θα επέστρεφε στη Γερμανία – «Έλα να δεις τι θα κάνω»

Ανατριχίλα με τα τελευταία λόγια του δράστη - Πρώτα σκότωσε το παιδί και μετά τη μητέρα - Έδωσε τέλος στη ζωή του

Ηλεκτρικό: Τέλος ανοχής για όσους χρωστούν!

Μπαίνει χρονικό όριο παραμονής στην καθολική

Συγκινεί η ανάρτηση της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη για τη μητέρα της

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τον θάνατο του...

Έτσι γνώρισε η Άννα τον 56χρονο που την εκτέλεσε πισώπλατα μαζί με το 10 μηνών παιδί τους

Στη Γερμανία θα γίνει η κηδεία της 31χρονης και του μικρού Στέλιου…

«Θα σας φάω» – Γυναίκα μπούκαρε σε σχολείο και απειλούσε να σφάξει μαθητές

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής σε σχολείου του...

Θρίλερ στους Αγίους Θεοδώρους! Νεκρή εντοπίστηκε νεαρή καλλονή – Ήταν πρώην μοντέλο

Νεκρή μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ