Τετάρτη 16/6/2021

Αφροδίτη Φρυδά: «Το μόνο που πήρα από τον τόπο μας ήταν χλευασμός για το τραγούδι…» (video)

H Αφροδίτη Φρυδά εκπροσώπησε την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision το 1988.

Η Αφροδίτη Φρυδά ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι το 1984 εκείνη τη χρονιά μάλιστα ήταν ανάμεσα στους 10 φιναλίστ που διαγωνίστηκαν για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision με το τραγούδι που είχε τίτλο «Ντόναλντ Ντακ».

Τελικά δεν κατάφερε να μας εκπροσωπήσει στο μουσικό διαγωνισμό, ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά κατάφερε να διαγωνιστεί στο Δουβλίνο με το τραγούδι «Κλόουν». Mε αυτό το τραγούδι η Ελλάδα κατατάχτηκε στην 17η θέση.

Παρόλο που αυτό το τραγούδι είχε ψηφιστεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, η ελληνική κριτική επιτροπή είχε δηλώσει ότι κανένα από τα τραγούδια τα ελληνικά τραγούδια τα οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή δεν ήταν αρκετά καλό για τον εν λόγω διαγωνισμό.

Tο παράπονό της αυτό εξέφρασε η γνωστή ερμηνεύτρια στην κάμερά της εκπομπής «Pop Up» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Mου δόθηκε ένα τραγούδι, μου τηλεφώνησε ο συνθέτης και μου ζήτησε να το πω για την Eurovision. Το είδα με πολύ χαρά. Το τραγούδι πέρασε αν και η επιτροπή είχε πει ότι δεν άξιζε. Το στήριξα με όλη μου την ψυχή και την καρδιά όχι γιατί ήθελα να πάω στην Eurovision και να κάνω καριέρα. Δεν το σκέφτηκα λεπτό. Σκέφτηκα ότι θα χαρώ που θα μοιραστώ και εγώ τη χαρά μου με τους Έλληνες.

Η στήριξη που πήρα ήταν μόνο από την κυρία Δάφνη Μπόκοτα. Πολύ καλή στήριξη, πολύ γερή, μέχρι και τώρα. Το μόνο που πήρα από τον τόπο μας ήταν χλευασμός για το τραγούδι και για διάφορα άλλα πράγματα. Όπως τα μαλλιά και το ρούχο μου», είπε και πρόσθεσε:

«Γνωστή συνάδελφος και φίλη έγραψε επιστολή στο Δουβλίνο, όταν ήμασταν εκεί, πως το τραγούδι μας δεν είναι καλό. Έχει όνομα χωρίς επίθετο, φίλη μου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ