Τζούλι Τσόλκα: «Πήγαν να μου ασκήσουν ψυχολογική βία και επειδή δεν το επέτρεψα με είπαν αντιδραστική»

«Η άσκηση βίας δείχνει ότι υπάρχουν συμπλέγματα και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα»

Must Read

Η Τζούλι Τσόλκα έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε ηλικία 12 ετών με τη συμμετοχή της σε ένα επεισόδιο της δραματικής σειράς «Εσύ αποφασίζεις».

Μεγαλώνοντας δεν άλλαξε το όνειρο της να γίνει ηθοποιός και έτσι όταν αποφοίτησε από τη δραματική σχολή έκανε δειλά-δειλά τα βήματα της στην τηλεόραση συμμετέχοντες σε αρκετές από τις γνωστές σειρές όπως είναι οι «Λατρεμένοι μου γείτονες», ο «Λάκης ο γλυκούλης» και «Ένας μήνας και κάτι». Ωστόσο ευρύτερα γνωστή έγινε μέσα από τη σειρά «Μπρούσκο» όπου και πρωταγωνιστούσε.

Ένα από τα θέματα που έχουν κλονίσει στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο είναι οι καταγγελίες ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους του θεάτρου.

Γι’ αυτό το καίριο θέμα μίλησε η ταλαντούχα ηθοποιός στο περιοδικό «Λοιπόν» δηλώνοντας πως όσα περιστατικά έχουν αποκαλυφθεί την έχουν καταβάλει ψυχολογικά, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ των θυμάτων.

Μίλησέ μου για το κίνημα metoo και για τις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του θεάτρου. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Ελπίζω και εύχομαι το κίνημα metoo να ήρθε εδώ για να μείνει. Τον προηγούμενο καιρό βγήκαν στο φως περιστατικά που προσωπικά με σόκαραν και με στεναχώρησαν πολύ. Σαφώς η δικαιοσύνη θα αποφανθεί, όμως οι εξομολογήσεις που βγήκαν από τα χείλη των ανθρώπων που βίωσαν κάποιου είδους βία με τράνταξαν, με λύπησαν και με εξόργισαν. Πιστεύω πως με ευγένεια, καλοσύνη και σεβασμό, οι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Η άσκηση βίας δείχνει ότι υπάρχουν συμπλέγματα και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, που καλό θα είναι να δουλευτούν με τον κατάλληλο άνθρωπο.

Σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο;

Έχω δεχτεί ψυχολογική βία. Ή για να το θέσω πιο σωστά, έχει γίνει απόπειρα ψυχολογικής βίας. Δεν το επέτρεψα στιγμή. Ακριβώς επειδή δεν μου αρέσει η άσκηση εξουσίας και η κάθε μορφής βία, αντιστάθηκα άμεσα, απάντησα καταλλήλως και χρεώθηκα φυσικά ότι είμαι αντιδραστική. Αστείο, αν με ρωτάς. Σε κάθε δράση, υπάρχει αντίδραση. Πώς γίνεται να χρεώνεις σε κάποιον ότι είναι αντιδραστικός, ενώ έχεις προσπαθήσει με άσχημο τρόπο να του επιβληθείς; Έχω γνωρίσει στη ζωή μου και στον χώρο μου ανθρώπους γεμάτους φως. Με ευγένεια. Αυτοί οι άνθρωποι με έχουν κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω την απαίτηση να ταιριάζω με όλους. Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Το να μην ταιριάζω με κάποιον δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ. Μια χαρά μπορώ. Αλλά το να ασκείς πάνω μου εξουσία και δη βία, δεν το επιτρέπω.

Τι θα έλεγες σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα και τώρα, φοβούνται να μιλήσουν;

Λυπάμαι που πέρασαν κάτι τόσο δύσκολο, πραγματικά λυπάμαι. Να μιλήσουν όμως, όταν νιώσουν έτοιμοι να μοιραστούν την εμπειρία τους. Να μιλήσουν σε κάποιον αρμόδιο. Δεν χρειάζεται να το πουν στους υπόλοιπους. Δεν είναι εκεί το θέμα. Μιλάμε για βαθιές πληγές στην ψυχή κάποιου. Κάποια πράγματα δεν λέγονται εύκολα. Θέλει χρόνο, χώρο και κυρίως, σεβασμό. Και εύχομαι όσοι βίωσαν κάτι τόσο άσχημο, να βρουν τη δύναμη κάποια στιγμή να το ξεπεράσουν και να προχωρήσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This