«Έσβησε» η επιχειρηματίας Νίτσα Σαπουντζή που έμαθε στις σταρ να είναι της μόδας

Η γνωριμία της με την Donna Karan και η αποκλειστική συνεργασία τους! Το πολυκατάστημα DKNY στην Τσακάλωφ και το λουκέτο λόγω της κρίσης

Must Read

Υπήρξε η γυναίκα «θρύλος» της μόδας με την εκρηκτική προσωπικότητα, που τις χρυσές δεκαετίες του ’80 και του ’90 γνώρισε στις Ελληνίδες τους διάσημους οίκους Versace, Μοntana,Moschino, Genny, Μichael Kors και τις έμαθε να ντύνονται με Donna Karan!

  • Από τον
    Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Hταν μια δυναμική επιχειρηματίας, με τρομερό γούστο και διαίσθηση, αλλά συγχρόνως μια ευαίσθητη γυναίκα που «έφυγε» ευτυχισμένη και χορτασμένη από τη ζωή στην έβδομη δεκαετία της ζωής της την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στην αγκαλιά της μοναχοκόρης της Ειρήνης Σαπουντζή, που τη φρόντιζε ως το τέλος στη μάχη της με την επάρατο νόσο.

Η Μαίρη Πεσκετζή η Ζωή Λάσκαρη και η μοναδική Νίτσα Σαπουντζή, ιδιοκτήτρια της μπουτίκ Renata στο Κολωνάκι

Η ίδια η κόρη της ήταν εκείνη που ανακοίνωσε το δυσάρεστο γεγονός στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, γράφοντας: «In the end… All we are is dust in the wind». Αν και για πολλά χρόνια η Νίτσα Σαπουντζή είχε αποτραβηχτεί από τον χώρο της μόδας και την κοσμική ζωή, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην κόρη της, όσοι τη γνώρισαν -έστω και ελάχιστα- δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. Οι δεκάδες πιστοί φίλοι και συνεργάτες μίλησαν στην «Espresso» για ένα μεγάλο παιδί, ένα γλυκό πλάσμα, μια «γαλαντόμα και ανοιχτοχέρα» γυναίκα. Λάτρευε την οικογένειά της, ήταν αφοσιωμένη στους φίλους της -που πάντα συγχωρούσε, ακόμα και αν την είχαν πικράνει-, μισούσε την υστεροβουλία και τις υποχωρήσεις.

Υπήρξε απόλυτη και δεν άντεχε τη χυδαιότητα και τον νεοπλουτισμό, που κάποια στιγμή ένιωθε να την περιτριγυρίζουν. Τότε ήταν που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποτραβηχτεί. Προτίμησε τη σιωπή, όπως ακριβώς οι σταρ των ασπρόμαυρων αριστουργημάτων που λάτρευε. Πια βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων, κοντά στον αγαπημένο της σύζυγο, νιώθοντας ότι το αστέρι της θα λάμπει καλύτερα από ψηλά, μακριά από μικρότητες και απογοητεύσεις…

Η Νίτσα Σαπουντζή

Από την Κοκκινιά

Περήφανη για την καταγωγή και την ιστορική γειτονιά της, την Κοκκινιά, την οποία πάντα ανέφερε στις πλούσιες και σνομπ πελάτισσές της, η όμορφη και ακομπλεξάριστη Νίτσα άρχισε την καριέρα της στον χώρο της μόδας ως πωλήτρια στην ιστορική μπουτίκ «Bettina» της Πανεπιστημίου, που είχαν στην ιδιοκτησία τoυς μακρινοί της συγγενείς. Εκεί αναγνωρίστηκαν το μεγάλο της ταλέντο στις πωλήσεις, η χαρισματική της προσωπικότητα, η αύρα της αισθητικής και η επιχειρηματική της διαίσθηση. Εχοντας στο πλευρό της τον low profile σύζυγό της Γιώργο Σαπουντζή, έναν ήρεμο και συνετό επιχειρηματία, σε αντίθεση με την εκρηκτική προσωπικότητά της, δημιουργεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τη δική της μπουτίκ, τη Renata, στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, χαρίζοντάς της το όνομα της μοναχοκόρης της Ειρήνης.

Σε χρόνο dt το πρωτοποριακό κατάστημα γίνεται ο ναός της αθηναϊκής κομψότητας, ταυτίζοντας το όνομα της Νίτσας με την ιστορία των οίκων υψηλής ραπτικής που αντιπροσωπεύει. Στο κατάστημα δεν υπάρχουν πωλήτριες και ύφος, εξυπηρετεί η ίδια τις διάσημες πελάτισσές της, ντύνοντάς τες με τα ωραιότερα μοντέλα των διάσημων οίκων, τα οποία επιλέγει στα ταξίδια της στο εξωτερικό. Δεν την ενδιαφέρει το χρήμα, αλλά μόνο να είναι ευχαριστημένη, όμορφη και σωστά ντυμένη η πελάτισσα. Κάθε μέρα βάφεται από τον Αχιλλέα Χαρίτο και επιδίδεται σε one woman show! Στον αστικό μύθο κυκλοφορεί η φήμη ότι η Νίτσα χάριζε τα πανάκριβα μοντέλα σε όσες φίλες της, αλλά και σε στιλίστες και δημοσιογράφους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Η Νίτσα Σαπουντζή με τη Μελίνα Μερκούρη

Η μπουτίκ με τις βιτρίνες έργα τέχνης, που επιμελείται ο Σταύρος Παπαγιάννης, γίνεται talk of the town, καθώς επικρατεί το αδιαχώρητο, με τις επώνυμες κυρίες να σπεύδουν σε καθημερινή βάση προκειμένου να εξασφαλίσουν σε αποκλειστικότητα τα κομψότερα κομμάτια! Από τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Ζωή Λάσκαρη ως τη Μαριάννα Λάτση, την Ελένη Κόκκαλη και την Εμμανουέλα Βασιλάκη, όλες οι κομψές κυρίες της high society εναπόθεταν τις ενδυματολογικές ανησυχίες τους στη φοβερή και τρομερή Νίτσα τους!

Τη λατρεύουν όμως γιατί την εμπιστεύονται για την ακεραιότητα, το φοβερό χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της και παλιές, θρυλικές Αθηναίες, όπως η Μαίρη Πεσκετζή, η Αννα Βέλτσου και η Λίτα Τάμερ, πιστή της φίλη ως το τέλος. Το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της δεκαετίας του ’90 είναι τα εγκαίνια της μπουτίκ Helen B., επίσης στην Αναγνωστοπούλου, όπου η Νίτσα Σαπουντζή φέρνει σε αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τα μοντέλα του οίκου Donna Karan. Σε κάποιο από τα ατέλειωτα ταξίδια της στο εξωτερικό γνωρίζει τη διάσημη Αμερικανίδα σχεδιάστρια, η οποία την εμπιστεύεται και τη χρίζει το alter ego της στην Αθήνα.

Στην αγκαλιά της μοναχοκόρης της Ειρήνης

Η συνεργασία τους επεκτείνεται χρόνια αργότερα, το 2008, με τη δημιουργία του πολυκαταστήματος DKNY στην Τσακάλωφ, η ανακίνηση του οποίου κοστίζει εκατομμύρια ευρώ στην οικογένεια Σαπουντζή. Δυστυχώς, το τεράστιο επιχειρηματικό της βήμα συμπίπτει με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την απώλεια του Γιώργου Σαπουντζή και το λουκέτο όλων των καταστημάτων τον βαρύ χειμώνα του 2011…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This