Η ταινία του Χάρη Τζωρτζάκη για την τραγική απώλεια του πρώτου παιδιού του

Η ταινία για έναν άγγελο που δεν άνοιξε ποτέ τα φτερά του

Must Read

Τη συγκλονιστική ιστορία απώλειας του πρώτου του παιδιού, που, ενώ γεννήθηκε, δεν έζησε ποτέ, αποφάσισε να διηγηθεί ο Χάρης Τζωρτζάκης μέσα από μια ταινία μικρού μήκους, για την υλοποίηση της οποίας ζητεί την οικονομική ενίσχυση του κοινού.

  • Από τον
    Ηλία Μαραβέγια

Ο γνωστός ηθοποιός και η σύντροφός του Εφη Κόντα είναι οι ευτυχισμένοι γονείς δύο παιδιών, ενός κοριτσιού τριών ετών και ενός αγοριού λίγων μηνών, που ήρθε στον κόσμο στα τέλη Μαρτίου. Πριν απ’ αυτές τις χαρμόσυνες αφίξεις του «πελαργού», όμως, πίσω στο 2017, το ζευγάρι βίωσε μια εφιαλτική πραγματικότητα στην πρώτη εγκυμοσύνη της Εφης.

Ο Χάρης Τζωρτζάκης με τη σύζυγό του Εφη Κόντα

Οι δυο τους περίμεναν τότε με λαχτάρα ένα κοριτσάκι, το οποίο όμως δεν έμελλε να γεννηθεί ζωντανό. «Χάθηκε» στον έβδομο μήνα της κύησης, και έπειτα απ’ αυτή την τραγωδία οι γονείς του κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα υγείας διαλυμένο, που τους έφερε αντιμέτωπους με αδιανόητες καταστάσεις!

«Ροδαλά χείλη»

«Επειδή πρόκειται να ζητήσω τη βοήθειά σας, οφείλω να μοιραστώ κάτι πολύ προσωπικό. Θέλω να αφηγηθώ την ιστορία ενός κοριτσιού που, ενώ γεννήθηκε, δεν έζησε ποτέ. Δεν έζησε, αλλά υπήρξε. Είχε χέρια και μάτια και πόδια και κάτι πανέμορφα ροδαλά χείλη. Ποτέ κανείς δεν αντίκρισε τόσο όμορφα ροδαλά χείλη. Το κορίτσι αυτό ήταν το πρώτο μου παιδί. Το πρώτο, πριν από το πρώτο μου. Κι όμως, γίνεται… Εγραψα το Ακίνητο Κυπαρίσσι. Ενα σενάριο ταινίας μικρού μήκους που αφηγείται την ιστορία της.

Η αφίσα της ταινίας

Μαζί με τους δύο αγαπημένους μου φίλους και συναδέλφους, Αντρέα Κοντόπουλο και Χάρη Φραγκούλη, και υπό τη σύμφωνη γνώμη της γενναίας συντρόφου μου Εφης, αποφασίσαμε να γυρίσουμε την ταινία. Δεν απευθύνθηκα σε κάποιον ιδιωτικό ή κρατικό φορέα χρηματοδότησης ταινιών. Η ιστορία δεν είναι ούτε προς πώληση ούτε προς κρίση όποιας επιτροπής. Ζητάω όμως τη βοήθειά σας» αναφέρει ο Χάρης Τζωρτζάκης σε σχετική ανάρτηση στα social media, παραπέμποντας τους ενδιαφερομένους που επιθυμούν να συνδράμουν στα έξοδα της παραγωγής σε σχετικό link στη διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding: Give and Fund. Εκεί υπάρχει και το teaser της ταινίας «Το Ακίνητο Κυπαρίσσι», όπως και σχετικό πόστερ.

Η σπαρακτική εξομολόγηση του γνωστού ηθοποιού, λίγο καιρό μετά την απώλεια του πρώτου μωρού που κυοφόρησε η σύντροφός του Εφη Κόντα, τον Φεβρουάριο του 2017, είχε συγκλονίσει τα πλήθη και ειδικά τους γονείς.

Ανακοπή

Οπως είχε αναφέρει σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook, όλα ξεκίνησαν από το καθιερωμένο υπερηχογράφημα, όπου διαπιστώθηκε μια επιπλοκή και συστήθηκε στο ζευγάρι να επισκεφθεί προγενετιστή για περαιτέρω εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως και έκαναν. Ο καιρός περνούσε και το έμβρυο έδειχνε ότι ήταν καλά. Στον έβδομο μήνα, όμως, η Εφη σταμάτησε να το αισθάνεται. Διαπιστώθηκε αιφνίδιος θάνατος από ανακοπή καρδιάς.

«Εγινε άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο και ξεκίνησε μια τρομερά επίπονη διαδικασία με ορούς και χάπια για να προκληθεί φυσιολογικός τοκετός, μια και το έμβρυο ήταν αρκετά μεγάλο. Υστερα από μιάμιση ημέρα το μωρό “γεννήθηκε”» είχε περιγράψει τότε ο Χάρης Τζωρτζάκης. Μετά τον τοκετό οι γιατροί έκριναν ότι το άψυχο σώμα του βρέφους έπρεπε να μεταφερθεί για ειδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να διαπιστωθεί αν τελικά έπασχε από κάποιο σπάνιο γενετικό σύνδρομο και να βοηθηθεί το ζευγάρι σε περίπτωση επόμενης εγκυμοσύνης. Ομως, η μεταφορά έπρεπε να γίνει από κάποιον νοσοκόμο, γεγονός που κατέστη αδύνατο εκείνη τη στιγμή. Τελικά, τους ειδοποίησαν έπειτα από 12 ημέρες!

Ο ηθοποιός με την κόρη του, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στον γιο τους που γεννήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ανατριχίλα είχαν προκαλέσει τότε τα λόγια του ηθοποιού, που αποκάλυψε ότι τους έδωσαν το έμβρυο μέσα σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών!

Σε σακούλα σκουπιδιών

«Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι ο νοσοκόμος είχε τυλιγμένο το έμβρυο σε μια πράσινη σακούλα σκουπιδιών για τη μεταφορά του. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για “αισθηματίες”. Πήγαμε με το ιδιωτικό μας αυτοκίνητο εγώ, η σύντροφός μου και ο νοσοκόμος με τη σακούλα στα χέρια στο πανεπιστήμιο στο Γουδί. Οταν ήρθε ο υπεύθυνος πανεπιστημιακός γιατρός να παραλάβει το έμβρυο μας ρώτησε έκπληκτος γιατί είχε καταψυχθεί και γιατί δεν τους το παραδώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και περίμεναν. Μας ενημέρωσε ότι επ’ ουδενί έπρεπε να καταψυχθεί, γιατί αλλοιώνονται ο εγκέφαλος και βασικοί ιστοί, γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ο νοσοκόμος ψέλλισε κάτι δικαιολογίες, του στιλ “έλα, μωρέ, εσείς θα βγάλετε άκρη, τα όργανα δεν παθαίνουν τίποτα στην κατάψυξη”, για να δεχθεί την άμεση επίπληξη του γιατρού. Εγώ, με τη σύντροφό μου, κοιτάζαμε άναυδοι ο ένας τον άλλον».

Αργότερα, ο Χάρης Τζωρτζάκης και η Εφη Κόντα δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από την υπεύθυνη πανεπιστημιακή γιατρό, που εξειδικευόταν στη συγκεκριμένη εξέταση, για να τους πει ότι ήταν μέγα σφάλμα του νοσοκομείου η ψύξη του εμβρύου και η καθυστέρηση της μεταφοράς του.

«Επί λέξει, μου είπε: “Επρεπε να το παραλάβουμε νωπό. Το περιμέναμε τη προηγούμενη εβδομάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε συνεχώς τέτοια προβλήματα από το νοσοκομείο. Θα επικοινωνήσω κι εγώ μαζί τους για να τους επιπλήξω”».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του ηθοποιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This