Τρίτη 3/8/2021

Θεοχάρης Ιωαννίδης και Αννα Μπεζάν στον… Β’ Παγκόσμιο

Η fashion αναπαράσταση του ασπρόμαυρου «κλικ» που σηματοδότησε τη λήξη του πολέμου

Μετά τις «8 λέξεις», όπου έδωσαν σάρκα και οστά σε ένα παράνομο ζευγάρι, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης και η Αννα Μπεζάν συναντήθηκαν και πάλι καλλιτεχνικά στη fashion αναπαράσταση της εικόνας-σύμβολο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Πρόκειται για το θρυλικό ασπρόμαυρο «κλικ» που τράβηξε ο Αμερικανός φωτορεπόρτερ Αλφρεντ Αϊζενστατ στις 14 Αυγούστου 1945, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στη Νέα Υόρκη για την παράδοση της Ιαπωνίας, γεγονός που σηματοδότησε επί της ουσίας και το τέλος του πολέμου.

Κλασσική φωτο
Η θρυλική φωτογραφία

Η φωτογραφία που απεικονίζει έναν ναύτη, ο οποίος μέσα στον γενικό ενθουσιασμό στην Times Square αρπάζει μια νοσοκόμα και της δίνει ένα παθιασμένο φιλί, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τη Μαριάμ Νίκου και τη Μαρία Κορινθίου 76 χρόνια μετά. Οι δύο συνεργάτιδες, οι οποίες συμπράττουν δημιουργικά στο περιοδικό «W.S.», επιστράτευσαν τον Θεοχάρη και την Αννα με την άψογη χημεία και… ιδού το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το shooting έκανε ο Κωστής Λέπουρης.

Αναπαράσταση Ιωαννίδης Μπεζάν
Θεοχάρης Ιωαννίδης και Αννα Μπεζάν στην αναπαράσταση του «κλικ»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ