Angelo: Ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα που κάνει body & face painting στον εαυτό του

Το ανατρεπτικό πουλέν του Mr Lak που γοήτευσε την Άννα Βίσση

Must Read

Είναι ίσως ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα που κάνει body & face painting στον εαυτό του και σίγουρα ο μόνος που ζωγραφίζει μάτια πάνω στα βλέφαρά του σε κάθε του performance. Αυτοδίδακτος στη ζωγραφική από μικρό παιδάκι, ο Angelo, όπως συστήνεται καλλιτεχνικά, παρατήρησε πρώτη φορά την εν λόγω μορφή τέχνης σε βίντεο στο YouTube και αναφώνησε: «Εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα!»

  • Από τον
    ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Πράγματι, κατάφερε να το κάνει υπέροχα. Έγινε ένα ζωντανό, τρισδιάστατο έργο τέχνης και τράβηξε την προσοχή του πλήθους των social media, του Λάκη Γαβαλά, της Άννας Βίσση, αλλά και της παραγωγής του show «Ελλάδα, έχεις ταλέντο»!

Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε στην υπέροχη ταράτσα του Swell, στη Βουλιαγμένη, και μέσα σε πέντε λεπτά είχαμε αντιληφθεί πως πρόκειται για πολύ ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη. Ο Angelo -ο οποίος σπούδασε υποκριτική, έκανε μια πορεία χρόνων στο θέατρο και στην τηλεόραση, και εξελίχθηκε κατόπιν σε ικανότατο makeup artist- αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του.

Αυτό άλλωστε του είχε πει και ο Γιώργος Καπουτζίδης από τη θέση του κριτή στο «Ταλέντο», το 2018. «Δίνω στις ζωγραφιές μου ζωή. Έχω μετατρέψει το σώμα μου σε καμβά και “ζωντανεύω” πάνω μου διάφορες φιγούρες που κάνουν ό,τι θέλω – τραγουδούν, χορεύουν, μιλούν, γελάνε» εξηγεί στην αρχή της κουβέντας μας για την «Espresso». Τον ρωτάμε από τι εμπνέεται συνήθως, και μας δείχνει στον λογαριασμό του στο Instagram (ioannisangelo) την εικόνα του ως «νεκρή νύφη» του Τιμ Μπάρτον, σε μια από τις εμφανίσεις του στο show του Σκάι. «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που με εμπνέουν. Σίγουρα, όμως, εκείνος που με έχει επηρεάσει πολύ είναι αυτός ο σκηνοθέτης, ο Τιμ Μπάρτον».

Online τεχνικές

Παρότι η ζωγραφική στο χαρτί υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του από τότε που θυμάται τον εαυτό του, η ζωγραφική σώματος και προσώπου μπήκε ξαφνικά στη ζωή του μια μέρα που αναζητούσε online πρωτότυπες ιδέες και καινούργιες τεχνικές πάνω στο μακιγιάζ. «Ως makeup artist φροντίζω να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο υπάρχει. Κατά τύχη έπεσε το μάτι μου σε κάτι βίντεο με τέτοιους τύπους στο εξωτερικό που βάφονταν μόνοι τους από τη μέση και πάνω. Θυμάμαι, λοιπόν, τότε να λέω στον εαυτό μου φωναχτά: “Αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ, και ακόμα καλύτερα!” Έτσι ασχολήθηκα» περιγράφει.

Στη συνέχεια της γεμάτης χρώματα ιστορίας του Angelo μπαίνει ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος ήταν επί της ουσίας ο άνθρωπος που τον… ανακάλυψε! «Είδε τη δουλειά μου στα social media και μου ζήτησε να συνεργαστούμε στο κλαμπ Cinderella, στο Κολωνάκι. Εκεί, κάθε Σάββατο βράδυ, εγώ δημιουργούσα πάνω μου κάτι διαφορετικό – ήταν σαν μια συλλεκτική κούκλα που είχε κανείς την ευκαιρία να δει μόνο μία φορά, αφού την επομένη ήμουν κάτι άλλο.

Εκείνο που εντυπωσίαζε πάντα τον κόσμο είναι ότι κλείνω τα μάτια μου και τα βάφω από πάνω, δηλαδή ζωγραφίζω άλλα μάτια πάνω στα κλειστά βλέφαρά μου. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι.

Αν χρειάζομαι συνολικά επτά ώρες για να φτιάξω πάνω μου μια ζωγραφιά, τη μία τουλάχιστον τη θέλω για να φτιάξω τα μάτια. Κανένας από το εξωτερικό που έχω δει δεν το κάνει αυτό σε όλα του τα face paintings – το κάνουν επιλεκτικά σε ορισμένα. Εγώ το κάνω σε όλα, διότι θέλω να με ξεχωρίζει αυτό το στοιχείο» επισημαίνει.

Η συμμετοχή του στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» ήρθε έπειτα από πρόταση της παραγωγής του show. «Είχαν δει τη δουλειά μου στα social media και με ρώτησαν αν ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω. Στην αρχή είπα “όχι”. Μιλώντας όμως με τον Λάκη Γαβαλά, μου συνέστησε να δώσω μια ευκαιρία στον κόσμο να δει και να αγκαλιάσει αυτή την τέχνη. Έτσι κι έγινε. Έκανα ως διαγωνιζόμενος τρεις εμφανίσεις και έληξε. Ήταν μια ωραία εμπειρία» σημειώνει χαμογελώντας ο Angelo, ο οποίος έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Έκανα μια performance στο grand opening εταιρίας καλλυντικών και προϊόντων μακιγιάζ στο Μιλάνο, όπου είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι και influencers. Ήθελαν κάτι ιδιαίτερο για το event και ζήτησαν εμένα, έναν καλλιτέχνη από την Ελλάδα. Τους άρεσα, μάλιστα, τόσο, που μου πρότειναν κάτι αντίστοιχο και στο Μόντε Κάρλο. Ε, μετά ήρθε η πανδημία και τη συνέχεια την ξέρουμε… Δεν πειράζει, όμως, θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Το βασικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στα νέα παιδιά: Να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και ο εαυτός τους δεν θα τα προδώσει ποτέ».

Στον «Φλεγόμενο Τροχό» με την Αννα Βίσση και τα όνειρά του με Μαντόνα και Lady Gaga

Τα όνειρα του Angelo για την τέχνη του φτάνουν πολύ μακριά. «Ως καλλιτέχνης, η φαντασία μου οργιάζει μας λέει γελώντας και συνεχίζει: «Με έχω φανταστεί δίπλα στη Lady Gaga, δίπλα στη Madonna… Ενα ζωντανό έργο τέχνης θα μπορούσε να ταιριάξει δίπλα στις ιέρειες της μουσικής».

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει ήδη ταιριάξει… γάντι δίπλα στην «απόλυτη» σταρ της Ελλάδας, και όχι μόνο, Άννα Βίσση στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού της «Φλεγόμενος Τροχός», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωστελίδη.

«Η Αννα Βίσση με είδε για πρώτη φορά σε αναρτήσεις που έκαναν στα social media μέλη των Fannatics, του fan club της, και μου έγραψε στη σελίδα μου στο facebook (Angel Angelo) ένα πολύ όμορφο σχόλιο. Η διαδικτυακή μας επαφή συνεχίστηκε, καθώς εγώ την έκανα tag σε διάφορες δουλειές μου στα social media. Aπ’ ό,τι μου είπε, μάλιστα, εγώ της έδωσα την ιδέα για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού της “Φλεγόμενος Τροχός”, όπου και τελικά συνεργαστήκαμε» λέει ο Angelo στην «Espresso». Και προσθέτει: «Με το που άκουσα το τραγούδι, είπα “θα γίνει βιντεοκλίπ με μένα”. Και έγινε! Μόλις το άκουσα σκέφτηκα αμέσως μια φιγούρα πάνω μου, μια φιγούρα ταλαιπωρημένη, ζωσμένη με ένα φίδι που πάει να τη δαγκώσει και με ένα βέλος στην καρδιά. Δανείζομαι λοιπόν τη φωνή της Αννας από τον “Φλεγόμενο Τροχό” και την κάνω tag. Ε, το είδε και με φώναξε να συνεργαστούμε. Ηταν λες και ήταν γραμμένο να συμβεί. Μου ζήτησε να υποδυθώ τον δαιμονισμένο της εαυτό, ένα σκοτεινό alter ego της, και μαζί δημιουργήσαμε ένα βίντεο αρτ – δεν μπορώ να το πω κλιπ, γιατί είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης. Μόνο τέχνη νιώθεις όταν το βλέπεις. Ο,τι και να πω για την Αννα θα είναι λίγο. Είναι τόσο γενναιόδωρη, κι εγώ νιώθω πολύ περήφανος και τυχερός που η μεγαλύτερη σταρ της Ελλάδας με ξεχώρισε».

Στον «Φλεγόμενο Τροχό» με την Άννα Βίσση και τα όνειρά του με Madonna και Lady Gaga

Τα όνειρα του Angelo για την τέχνη του φτάνουν πολύ μακριά. «Ως καλλιτέχνης, η φαντασία μου οργιάζει!» μας λέει γελώντας και συνεχίζει: «Με έχω φανταστεί δίπλα στη Lady Gaga, δίπλα στη Madonna… Ένα ζωντανό έργο τέχνης θα μπορούσε να ταιριάξει δίπλα στις ιέρειες της μουσικής».

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει ήδη ταιριάξει… γάντι δίπλα στην «απόλυτη» σταρ της Ελλάδας, και όχι μόνο, Άννα Βίσση στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού της «Φλεγόμενος Τροχός», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κωστελίδη.

«Η Άννα Βίσση με είδε για πρώτη φορά σε αναρτήσεις που έκαναν στα social media μέλη των Fannatics, του fan club της, και μου έγραψε στη σελίδα μου στο facebook (Angel Angelo) ένα πολύ όμορφο σχόλιο. Η διαδικτυακή μας επαφή συνεχίστηκε, καθώς εγώ την έκανα tag σε διάφορες δουλειές μου στα social media. Aπ’ ό,τι μου είπε, μάλιστα, εγώ της έδωσα την ιδέα για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού της “Φλεγόμενος Τροχός”, όπου και τελικά συνεργαστήκαμε» λέει ο Angelo στην «Espresso».

Και προσθέτει: «Με το που άκουσα το τραγούδι, είπα “θα γίνει βιντεοκλίπ με μένα”. Και έγινε! Μόλις το άκουσα, σκέφτηκα αμέσως μια φιγούρα πάνω μου, μια φιγούρα ταλαιπωρημένη, ζωσμένη με ένα φίδι που πάει να τη δαγκώσει και με ένα βέλος στην καρδιά. Δανείζομαι λοιπόν τη φωνή της Άννας από τον “Φλεγόμενο Τροχό” και την κάνω tag. Ε, το είδε και με φώναξε να συνεργαστούμε. Ήταν λες και ήταν γραμμένο να συμβεί. Μου ζήτησε να υποδυθώ τον δαιμονισμένο της εαυτό, ένα σκοτεινό alter ego της, και μαζί δημιουργήσαμε ένα βίντεο αρτ – δεν μπορώ να το πω κλιπ, γιατί είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης. Μόνο τέχνη νιώθεις όταν το βλέπεις. Ό, τι και να πω για την Άννα θα είναι λίγο. Είναι τόσο γενναιόδωρη, κι εγώ νιώθω πολύ περήφανος και τυχερός που η μεγαλύτερη σταρ της Ελλάδας με ξεχώρισε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This