Πασχάλης Τσαρούχας: «Το σύστημα έτσι όπως είναι δομημένο καλά κρατεί και ο τρόμος στους ανθρώπους ακόμα υπάρχει»

Must Read

Σις καταγγελίες που έχουν γίνει στο σωματείο έκανε αναφορά ο ηθοποιός και πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας, σημειώνοντας πως οι περισσότερες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Οι υποθέσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι υπερπολλαπλάσιες αυτών που το έχουν δει. Αυτό γιατί τα φερόμενα θύματα διστάζουν να καταθέσουν γιατί φοβούνται αν αύριο θα έχουν δουλειά. Άρα, λοιπόν, βλέπεις ότι το σύστημα έτσι όπως είναι δομημένο καλά κρατεί και ο τρόμος στους ανθρώπους ακόμα υπάρχει. Αν βγήκαν κάποια αγόρια ή κορίτσια και μίλησαν, είμαστε μαζί τους να τους συμπαρασταθούμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα είναι όμως πως στη συλλογική συνείδηση του χώρου μας επικρατεί το “ας μη μιλήσω για να έχω δουλειά”, επομένως με αυτή τη λογική δεν έχουμε κάνει δουλειά», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια εξήγησε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν έρθουν κάποιες καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να ανοίξουν κι άλλα στόματα. «Αυτό που ξέρω και μπορώ να καταθέσω είναι το ότι όσα γνωρίζω εξ ακοής από ανθρώπους που τους έχουν συμβεί διάφορα είναι πάρα πολλά σε σχέση με αυτά που έχουν γίνει γνωστά. Η αρχή έγινε. Το ζήτημα είναι ως κοινωνία να βελτιωθούμε και όχι να θεωρήσουμε αυτούς που έκαναν την αρχή ήρωες. Μια υγιής πολιτεία δεν χρειάζεται ήρωες, χρειάζεται πολίτες συνειδητοποιημένους» επεσήμανε.

Τέλος, έκανε σαφές πως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι σε νομικό επίπεδο και να προστεθούν όροι και κανόνες στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά το σημαντικότερο είναι να αλλάξει ριζικά η παιδεία. «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το αξιακό μας σύστημα. Τι είναι αυτό που επιτρέπεται να σου κάνει κάποιος και τι όχι. Να έχουμε πολύ διακριτά όρια και ανθρώπους έτσι μεγαλωμένους που να τα σέβονται και να τα τηρούν. Βέβαια, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με κατάχρηση εξουσίας, ένα φαινόμενο που απασχολεί όλους τους χώρους και όχι μόνο το δικό μας. Ε, λοιπόν, αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ βαθιάς παιδείας για το πώς ο έχων την εξουσία τη διαχειρίζεται και για το πώς και αν ελέγχεται», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This