Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

Ποιοι φημολογείται ότι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην πολυκατοικία όπου έζησε o Δημήτρης Χορν

Το ακίνητο, που ανήκε στον Μιχάλη Γουλανδρή, κατασχέθηκε για τραπεζικά χρέη το 2019 και βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Ιούνιο

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Σε έναν από τους πιο ένδοξους και ακριβούς δρόμους της Ελλάδας, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και στα πρώην ανάκτορα, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στο νούμερο 1, βρίσκεται η άσπρη πολυκατοικία με τη μεγάλη ιστορία, τους λαμπερούς ενοίκους και τους rich & famous ιδιοκτήτες. Αλλωστε, το Προεδρικό Μέγαρο μπορεί να έχει επίσημη είσοδο επί της οδού Ηρώδου Αττικού, αλλά η ανεπίσημη είσοδός του βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’, ακριβώς δίπλα στη «διάσημη» πολυκατοικία.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η αναμνηστική μαρμάρινη, επιτοίχια πινακίδα που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων το 2020 έξω από το ακίνητο της οδού Βασ. Γεωργίου Β’ με τον αριθμό 1 αναγράφει: «Εδώ έζησε ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν (1921-1998)», φανερώνοντας στους περαστικούς ότι ο μεγάλος θεατράνθρωπος πέρασε εδώ τον βίο του!

Τα πιο ευτυχισμένα χρόνια του

Πρόκειται για το πολυτελέστατο, αριστοκρατικό διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στο οποίο έζησε ο ηθοποιός Τάκης Χορν τα ωραιότερα και πιο ευτυχισμένα χρόνια της συναρπαστικής ζωής του με τη δεύτερη σύζυγό του Αννα Γουλανδρή, μοναχοκόρη του μύθου της ναυτιλίας Νικόλαου Γουλανδρή, η οποία ήταν και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Ο Δημήτρης Χορν με τη σύζυγό του Αννα Γουλανδρή

Η Αννα Γουλανδρή σε πρώτο γάμο παντρεύτηκε τον πρέσβη Λεωνίδα Παπάγο, που διετέλεσε και αυλάρχης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και απέκτησαν τον μοναχογιό τους Αλέξανδρο Παπάγο. Μετά τον χωρισμό τους, το 1967, η Γουλανδρή παντρεύτηκε τον γνωστό ηθοποιό, με τον οποίο έζησε μαζί στην πολυκατοικία δίπλα στα παλιά ανάκτορα έως το 1988, οπότε έφυγε από τη ζωή. Ο Τάκης Χορν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει την απώλεια της συζύγου του και τα τελευταία δέκα χρόνια έως τον θάνατό του, τον Ιανουάριο του 1998, κλείστηκε στο υπέροχο σπίτι με τις αναμνήσεις τους, δεχόμενος ελάχιστες επισκέψεις, μεταξύ των οποίων τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Τάκη Λαμπρία, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιώργο Γεωγλερή, τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Είναι η εποχή που την ιστορική πολυκατοικία αρχίζει να επισκέπτεται και το νέο επιχειρηματικό και κοσμικό αίμα, καθώς στη μεζονέτα-παλάτι του γ’ και δ’ ορόφου με την εκπληκτική θέα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου κατοικεί (με ενοίκιο) ο Κρητικός επιχειρηματίας, ιδρυτής του ομίλου Grecotel, Νίκος Δασκαλαντωνάκης με την οικογένειά του.

Η κόρη του Τίνα Δασκαλαντωνάκη οργανώνει δείπνα μοναδικής αισθητικής και γούστου στην τραπεζαρία της μεζονέτας με την εκπληκτική μαρμάρινη σκάλα, τα οποία μένουν αξέχαστα στους προσκεκλημένους φίλους της από τον χώρο της τέχνης και της μόδας.
Στα χρόνια του Χρηματιστηρίου ολόκληρο το ακίνητο, κατασκευής του ’30, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 741,33 τ.μ., αγοράζεται από τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας Γουλανδρή Μιχάλη Γουλανδρή, γιο του Ιωάννη και της Μαργαρίτας Γουλανδρή και ανιψιό της Αννας Γουλανδρή – Χορν.

Απίστευτο χρήμα

Ο δημιουργός της Π+Κ Χρηματιστηριακής φημολογείται ότι βγάζει απίστευτο χρήμα και το επενδύει σε ακίνητα-φιλέτα, όπως στα αριστοκρατικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας της Βασ. Γεωργίου, που κουβαλούν μνήμες της οικογένειάς του, με καταγωγή από την Ανδρο. Εκεί φημολογείται ότι έζησε τον έρωτά του με την τότε σύντροφό του Ολγα
Τρέμη.

Τα πράγματα όμως ανατρέπονται στη ζωή του γιου του «Γκόλεμ Γουλανδρή», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσαν τον πατέρα του, ο οποίος παντρεύεται τελικά όχι την Ολγα Τρέμη, αλλά την Ελλη Στάη, με την οποία λίγα χρόνια αργότερα χωρίζει και χάνει ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του. Σε πλειστηριασμό, μεταξύ άλλων, βγαίνουν τα ιδιόκτητα διαμερίσματα του ακινήτου, που είναι μεσοτοιχία με τα παλιά ανάκτορα.

OΡΓΙΟ ΦΗΜΩΝ ΣΕ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΚΛΕΙΔΙΑ

Η πολυκατοικία της Β. Γεωργίου Β’, που ανήκε εξ ολοκλήρου στον Μιχάλη Γουλανδρή, κατασχέθηκε για χρέη προς τις τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς είχαν εγγραφεί υποθήκες για δάνεια άνω των 30.000.000 ευρώ, που δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

Ο Μιχάλης Γουλανδρής

Στον πλειστηριασμό του περασμένου Ιουνίου, που έγινε με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, φημολογείται ότι δόθηκε σκληρή μάχη μεταξύ των υποψήφιων «μνηστήρων» και τελικά τα τρία ακίνητα «φιλέτα» πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες, με το συνολικό τίμημα να φτάνει σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ακούγεται έντονα σε μεσιτικούς κύκλους, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τους νέους ιδιοκτήτες, η οριζόντια ιδιοκτησία του γ’ και δ’ ορόφου της πολυκατοικίας της Βασ. Γεωργίου Β’ λέγεται ότι «χτυπήθηκε» στον πλειστηριασμό και πέρασε στον Θεόδωρο και στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου

Είναι συνολικής επιφάνειας 690,07 τ.μ. (στον γ’ όροφο 355,80 τ.μ. και στον δ’ όροφο 334,27 τ.μ.). Εχει ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 40% και της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση αποθήκη του ισογείου επιφάνειας 9 τ.μ. Ο τρίτος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία, χολ, κουζίνα, λουτρά, WC, διαδρόμους και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ συνδέεται με εκπληκτική μαρμάρινη, εσωτερική σκάλα με το διαμέρισμα του δ’ ορόφου, με το οποίο αποτελεί μία ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία-κατοικία, με επιφάνεια βεραντών 55,75 τ.μ.

Οσο για την οριζόντια ιδιοκτησία του β’ ορόφου, φημολογείται πάλι από μεσιτικά γραφεία ότι πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Αλέξη Σγουμπόπουλου. Είναι 390 τ.μ. και με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 24%.

Ο Αλέξης Σγουμπόπουλος

Αγνωστο, όμως, παραμένει ποιος χτύπησε το εκποιούμενο διαμέρισμα του ισογείου των 134 τ.μ. και ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της πολυκατοικίας, στην οποία ακόμη και τώρα η αύρα του αείμνηστου Χορν είναι διάχυτη παντού…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκης Αρσενίου-Η σύζυγός του απαντάει σε όσους τον «κατηγόρησαν»: «Τα είχαμε συμφωνήσει από την...

Ο Σάκης Αρσενίου σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αποκαλύψει πως θέλει την γυναίκα του...

Απόλυτη η Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Δεν θέλω ούτε ερώτηση να μου ξαναγίνει για κάτι τέτοιο»

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη χώρισε με τον σύντροφό της λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της...

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Μην επιχειρήσετε αλλαγές που δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τις αντέξετε. Μετρήστε...

Σοκάρει η Μελίνα Κανά για το έμφραγμα που έπαθε πάνω στη σκηνή!

Η γνωστή τραγουδίστρια Μελίνα Κανά ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4. Εκεί μίλησε για...

«Μαμά βλέπω το πο@λί του Χάρη Ρώμα» – Το απίστευτο περιστατικό σε παραλία γυμνιστών

Για την επιστροφή του στην τηλεόραση αλλά και για την θέση που διεκδικεί στον...

Χάρης Ακριτίδης: «Πάθαινα κρίσεις πανικού, έφτασα μέχρι το Δαφνί»

Ο Χάρης Ακριτίδης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "The 2night Show" του Γρηγόρη Αρναούτογλου και...

Δανάη Κούστα: Η καλλονή κόρη του Γιάννη Κούστα σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Η κόρη του Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννακοπούλου, Δανάη Κούστα...

Νίκος Οικονομόπουλος: Πρώτο τραπέζι πίστα η σύντροφός του μαζί με τους γονείς της

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρίσκεται σε σχέση τους τελευταίους έξι μήνες με την Ασημένια Κατσή. Οι...

Ευγενία Σαμαρά-Γιάννης Ποιμενίδης: Χωρισμός βόμβα για το ζευγάρι-Φήμες για τρίτο πρόσωπο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι η Ευγενία Σαμαρά και ο Γιάννης...

Μπέτυ Μαγγίρα για τις δηλώσεις Γιώργου Λιάνη: «Είναι πάρα πολύ άκομψο, είναι αγένεια, προσβολή»

O Γιώργος Λιάνης έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή “Τετ α Τετ” με τον Τάσο...

Σάκης Τανιμανίδης-Γιώργος Μαυρίδης: Η πρώτη κοινή φωτογραφία στο Instagram μετά από καιρό

Τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Σάκη Τανιμανίδη τους γνωρίσαμε μαζί μέσα από την επιτυχημένη...

Δημήτρης Καραβιώτης: Δείτε τον «Οδυσσέα» του «Σασμού» χωρίς γένια

Ο Δημήτρης Καραβιώτης, υποδύεται τον «Οδυσσέα Τουρσουνίδη» έναν αδίστακτο έμπορο όπλων στην επιτυχημένη σειρά...

Νατάσα Τσολάκη: Αυτή είναι η αδερφή της Ελένης Τσολάκη

H Eλένη Τσολάκη, η παρουσιάστρια του OPEN κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και ανεβαίνει όποτε...

Ήρα Κατσαντώνη: Η Ελπίδα μας συστήνει την κόρη της

Η τραγουδίστρια Ελπίδα έχει δυο παιδιά, την Ήρα Κατσαντώνη και το Στέφανο Κατσαντώνη. Ο γιος...

Όλγα Μιχαλοπούλου: H αδερφή της Χρύσας Μιχαλοπούλου συμμετείχε στη σειρά του Star “IQ 160”

Η Χρύσα Μιχαλοπούλου, σύντροφος του σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου και μητέρα του γιου του, έχει...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό...

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα...

Αποδοκιμασίες και σκληροί χαρακτηρισμοί στον 28χρονο ποδοσφαιριστή που ασελγούσε σε 4χρονο

Κόπηκε ο ήχος από βίντεο της ΕΡΤ λόγω των σκληρών εκφράσεων των συγγενών!

Διέγραψε το «πρωθυπουργικό Tweet» ο Νίκος Δένδιας

Δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του ο Νίκος Δένδιας για...

Σοκάρει το βίντεο με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στον Εύοσμο

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει ένα 14χρονο κορίτσι στον Εύοσμο,...

NEWSROOM