Ο πλανήτης της διασκέδασης στην covid εποχή

Εμβόλια και rapid tests με πολύ σουξέ

Must Read

Χτυπημένα από τα lockdown τα κέντρα διασκέδασης και με λαβωμένους οικονομικά τους εργαζομένους (από τραγουδιστές μέχρι μουσικούς και καθαρίστριες), ο πλανήτης διασκέδαση στην covid εποχή προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη του (νυχτερινή) ζωή. Η «Espresso» μέσα από ένα οδοιπορικό καταγράφει τον χάρτη της διασκέδασης που έχει διαμορφωθεί με τα νέα μέτρα αλλά και την αγωνία για το αύριο όσων τρώνε ψωμί από τις… διπλοπενιές.

  • Από την
    Κατερίνα Νάκου

Σταση 1η Galea

Στο Galea επί της παραλιακής προσπαθούν όλοι να… επιβιώσουν με τα μέτρα! Και δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, μιας και ένας «Survivor» έχει αναλάβει να διασκεδάζει με τις επιτυχίες του τους πελάτες! «Έρχομαι με την καλύτερη ψυχολογία! O κόσμος είχε πιεστεί τα δύο προηγούμενα χρόνια που πέρασαν και τώρα με τον τρόπο που μας έχει αφήσει η κυβέρνηση να διασκεδάζουμε τον κόσμο θεωρώ ότι όλοι έρχονται με ασφάλεια! Είμαι υπέρ των μέτρων, λόγω του ότι είμαστε πολίτες και πρέπει να τηρήσουμε το Σύνταγμα. Όμως είμαι κατά στο να στερείται η ελευθερία του ανθρώπου.

Ο κόσμος διψάει για τέτοιου είδους διασκέδαση και ειδικά οι Έλληνες την έχουν μέσα στο αίμα τους. Φοβάμαι ότι θα παρθούν μέτρα τον επόμενο καιρό για να αντιμετωπιστεί αυτό το νέο κύμα της πανδημίας, όμως θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα δείξει κατανόηση και θα αφήσει τον κλάδο μας να δουλέψει τις γιορτές, έτσι ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες μας για τους δύσκολους μήνες που έρχονται» λέει στην «Espressο» o Πάνος Καλίδης!

H σύζυγός του, όμως, Λεάννα Μάρκογλου, η οποία άκουγε την κουβέντα μας, βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά: «Βλέπω ότι ο κόσμος διασκεδάζει όπως τον πρώτο καιρό, είναι σαν τις παλιές καλές εποχές. Βέβαια συζητιέται ότι θα μας κλείσουν, γιατί δουλεύω σε νυχτερινά μαγαζιά με καλλιτέχνες! Δεν συμφωνώ με την ταυτοποίηση στοιχείων που γίνεται, γιατί η ταυτότητα είναι προσωπικό στοιχείο» λέει η γνωστή make up artist!

Ο μετρ Γιάννης Ζακάκης, που ξέρει λόγω της δουλειάς του να ψυχολογεί τον κόσμο, μας εξομολογείται πως ο κόσμος είναι λίγο μαγκωμένος με όλα αυτά τα μέτρα: «Ο κόσμος είναι λίγο μαγκωμένος, γιατί, λόγω των μέτρων, δεν νιώθει ελεύθερος. Η δική μου ψυχολογία είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω αν θα μας κλείσουν, αλλά ελπίζω πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα είναι καταστροφή για όλους! Ειδικά ο δικός μας κλάδος θα υποφέρει. Όταν ζητάμε τα πιστοποιητικά και τις ταυτότητες, φαίνεται στα μάτια των πελατών η νευρικότητα! Έχει τύχει να φύγει πελάτης».

Αισιοδοξία αλλά και προβληματισμός

Η Μάρω Περπερίδου, που εργάζεται ως σερβιτόρα και συναναστρέφεται με πολύ κόσμο λόγω της φύσης της δουλειάς της, λέει πως «όλη αυτή η κακή φάση που περνάμε μας έχει κάνει δυνατούς, έχουμε πιο πολλή ενέργεια, θέλοντας να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ευδιάθετος. Βέβαια παίζει ρόλο και το προσωπικό, που με την ενέργειά μας τον ξεσηκώνουμε. Ο κόσμος δεν θα σταματήσει να διασκεδάζει και να βγαίνει, είτε με πιστοποιητικό είτε όχι!»

Από την άλλη, ο Πάνος Αγγελίδης, που είναι μπάρμαν στο Galea, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για όλο αυτό που επικρατεί: «Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από τα προηγούμενα χρόνια. Καταρχάς για να έρθουμε για δουλειά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε rapid test όσοι δεν είμαστε εμβολιασμένοι! Πληρώνουμε, δηλαδή, για να δουλέψουμε και αυτό κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη».

Και η συνάδελφός του, όμως, η Θεοδώρα Σπυρέλη, μας εξομολογείται πως ο κλάδος της έχει χτυπηθεί πολύ όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας: «Πέρασαν δύο χρόνια που δεν δούλευα και με επηρέασε πάρα πολύ ψυχολογικά! Οι άνθρωποι είναι πιο μαζεμένοι. Τα μαγαζιά δεν είναι φίσκα, επειδή μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι. Είμαι υπέρ που δείχνουν και την ταυτότητά τους, γιατί κάποιοι έκαναν κομπίνες και έμπαιναν με πλαστά πιστοποιητικά»!

Κατά την αυτοψία μιας στο Galea πετύχαμε ως πελάτη και τον Γιώργο Ασημακόπουλο, ο οποίος διασκέδαζε με τις επιτυχίες του συμπαίκτη του στο «Survivor»: «Ο κόσμος είναι φοβισμένος με όλα αυτά τα μέτρα, έχει μία δυσαρέσκεια! Είναι δύσκολα τα πράγματα, ειδικά με την καινούργια μετάλλαξη, και απʼ ό,τι έχω ακούσει θα μας κλείσουν 20 μέρες σίγουρα μετά τις γιορτές. Δεν ξέρω για ολικό, αλλά σίγουρα θα επηρεάσει τον χώρο της εστίασης και τα νυχτερινά μαγαζιά» λέει στην «Espresso»!

Στάση 2η Νorth Live Stage

Η επόμενη στάση μας είναι στο North Live Stage στη Νέα Ερυθραία, με το αχτύπητο δίδυμο ΠανταζήΑδαμαντίδη να δίνει ρεσιτάλ κεφιού! Στην είσοδο μας υποδέχεται ο μετρ Αργύρης Καβαλάρης, που μας δίνει το στίγμα της νύχτας με τα μέτρα: «Πάντα η ψυχολογία είναι καλή και πρέπει να είναι καλή, γιατί έρχεται ο κόσμος να διασκεδάσει. Λόγω της πανδημίας πιεζόμαστε πάρα πολύ, η μάσκα έχει γίνει πλέον το αξεσουάρ μας. Πολλοί δυσανασχετούν με τα πιστοποιητικά και την ταυτότητα που πρέπει να μας δείξουν πριν μπουν στο μαγαζί. Παρόλο που έχει περάσει τόσος καιρός, υπάρχουν άτομα ανεμβολίαστα που έρχονται και τους διώχνουμε, και στα πρόσωπά τους υπάρχει οργή. Εγώ ακολουθώ κατά γράμμα την κυβέρνηση, δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς, γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα»!

Ο πάντα ευγενικός Λευτέρης Πανταζής μάς περιμένει με χαρά στο καμαρίνι του, για να μας περιγράψει την κατάσταση με τα μέτρα στον χώρο της διασκέδασης: «Είχαμε να δουλέψουμε δύο χρόνια και οι ανάγκες είναι μεγάλες! Από το μαγαζί εδώ τρώνε ψωμί 60 οικογένειες! Η ψυχολογία, καλή κακή, πρέπει να έρθεις να δουλέψεις γιατί πρέπει να ζήσεις. Ο κόσμος περνάει πολύ δύσκολα, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια! Μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, να ξεσκάσει! Η κλεισούρα δεν έχει καλά αποτελέσματα, τα διαβάζουμε από εσάς κάθε μέρα! Πολύς κόσμος έχει προβλήματα, είτε προσωπικά είτε ψυχικά είτε οικογενειακά είτε οικονομικά, και ο κακός εαυτός δεν θέλει πολύ για να βγει στην επιφάνεια! Οι γυναικοκτονίες οφείλονται και στον εγκλεισμό, δεν είναι καλά ο κόσμος. Από την άλλη προέχει και η υγεία του κοινωνικού συνόλου εν μέσω της πανδημίας! Είμαι εμβολιασμένος, έχω κάνει τις δύο δόσεις και σε τρεις μήνες θα κάνω και την τρίτη δόση».

«Θα μας κλείσουν ξανά άραγε;»

Την ίδια θερμή υποδοχή στα καμαρίνια μάς επιφύλαξε ο Θέμης Αδαμαντίδης: «Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε πεσμένοι από αυτό τον παγκόσμιο εφιάλτη! Πρέπει να είμαστε όπως πριν, με την ίδια διάθεση, όρεξη και την ίδια απόδοση. Ελπίζουμε να μην κρατήσει για πολύ ακόμη και να επανέλθει η καθημερινότητα που ξέραμε! Δεν μπορώ να ξέρω αν θα μας κλείσουν, ακούγεται ότι ίσως μετά τις γιορτές, από Ιανουάριο, να αλλάξει το ωράριο. Ό,τι κι αν γίνει, αν είναι καλό για όλους μας δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, αλλά από την άλλη ο κόσμος διψά για διασκέδαση. Δεν μπορεί να τον εμποδίσει ή να τον σταματήσει κάτι, όσο δυνατό και αν είναι. Δεν θέλω να πάρω θέση στη διαδικασία που μπαίνει ο κόσμος δείχνοντας τα πιστοποιητικά και την ταυτότητα! Εγώ, πάντως, δεν είμαι εμβολιασμένος, όμως κάνω το απαραίτητο τεστ και προσέχω όσο περισσότερο γίνεται»

Η κουβέντα μας συνεχίστηκε με τον μουσικό Δημήτρη Βρεττό, ο οποίος ανέφερε στην «Espresso»: «Σίγουρα δεν είναι ανεβασμένη η ψυχολογία μας, αλλά, επειδή δύο χρόνια υπήρξε απραξία, ο κόσμος θέλει να βγει πιο πολύ από ποτέ. Είμαστε επαγγελματίες, ζούμε από αυτή τη δουλειά και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάποιες καταστάσεις. Το έκανα το εμβόλιο, δεν ήταν ό,τι καλύτερο, ρίσκαρα, αλλά έπρεπε να δουλέψω και να πάρει μπρος το σύστημα».

Υποχρεωτική η μάσκα στο… WC

Και καθώς είμαστε στα ενδότερα του μαγαζιού, συναντάμε την κυρία Γκιουρσέ, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια: «Έρχομαι με φόβο στη δουλειά! Φοράω τρεις μάσκες συνήθως και έχω κάνει δύο δόσεις της Pfizer. Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες γιατί έχω διαβήτη και το έκανα μετά από πέντε ακυρώσεις, αφού πήγα στον γιατρό μου και ο ίδιος μου είπε “δικό σου είναι το σώμα, εσύ αποφασίζεις”. Εδώ στο μαγαζί η μάσκα είναι υποχρεωτική στην τουαλέτα και όλοι το αποδέχονται» μας λέει χαρακτηριστικά!

Η Αντωνία την ώρα που ετοιμάζει τα πανέρια μάς ρωτάει για το ρεπορτάζ μας και θέλει και εκείνη με τη σειρά της να μας μιλήσει: «Χαίρομαι που βγαίνει ο κόσμος, διασκεδάζει και ξεχνιέται, όμως με φοβίζει και με ταρακουνάει σαν εικόνα το ότι ο κόσμος δείχνει τα απαραίτητα έγραφα, γιατί και εμείς νιώθουμε σαν αστυνομικοί, αλλά από τη στιγμή που πρέπει να γίνει αυτό, θα γίνει. Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί έχω ένα πρόβλημα υγείας και μου το έχουν απαγορεύσει οι γιατροί μου, όμως κάνω rapid test και προσέχω. Mεγάλο μέρος από το μεροκάματό μου πηγαίνει στα τεστ, όμως δεν έχω άλλη επιλογή».

Πρέπει να σημειώσουμε πως στο οδοιπορικό μας στα νυχτερινά κέντρα κανένας πελάτης δεν ήθελε να μιλήσει για τα μέτρα! Ο μοναδικός που δεν είχε θέμα με το δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι ήταν εδώ στο North Live Stage, με τον κύριο Θεόδωρο Κυπραίο να μας λέει: «Αποφεύγω να πηγαίνω σε μαγαζιά, γιατί δεν ξέρω αν είναι ο άλλος εμβολιασμένος. Έχω κάνει και τα τρία εμβόλια, και δεν είχα καμία παρενέργεια. Εγώ πιστεύω ότι πίσω από αυτό υπάρχει κάποια κομπίνα, κατά 99,9%, με τους θανάτους που προβάλλουν. Μας έχουν τρελάνει. Μας κουράζουν με τα χαρτιά που πρέπει να έχουμε μαζί μας».

Στάση 3η Dames

Η αυτοψία μας στα νυχτερινά κέντρα συνεχίζεται στο Dames στο Παγκράτι, εκεί όπου ο Θάνος Πετρέλης έχει αναλάβει να απογειώνει το κέφι με τις επιτυχίες του. «Η ψυχολογία είναι πάντα ανεβασμένη! Συμβαίνουν πολλά στενάχωρα πράγματα με την πανδημία, αλλά η ζωή συνεχίζεται και η διασκέδαση πρέπει να υπάρχει. Εμείς οι καλλιτέχνες πρέπει να είμαστε καλύτεροι και από πριν, για να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του, να διασκεδάσει και να φορτίσει τις μπαταρίες για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα εν μέσω της πανδημίας. Στην αρχή ήμουν κάπως επιφυλακτικός στο πώς θα αντιμετώπιζε ο κόσμος αυτήν την επιστροφή, αφού μετά από ενάμιση χρόνο υπήρχε πάλι επαφή! Μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας αυτή η έλλειψη επαφής με τον κόσμο μάς έχει κάνει καλό, γιατί ερχόμαστε πιο διψασμένοι για δουλειά. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και κανείς δεν μπορεί να βγάζει ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξη της πανδημίας» λέει ο αγαπητός τραγουδιστής και συνεχίζει: «Είναι λάθος οι καλλιτέχνες, κατά τη γνώμη μου, και άνθρωποι που έχουν κάποιο κοινό να παίρνουν θέση και να λένε “είμαι εμβολιασμένος, εμβολιαστείτε και εσείς ή δεν είμαι εμβολιασμένος, μην εμβολιαστείτε”. Οπότε κρατάω μια ουδέτερη στάση, όπως πιστεύω και καθένας μας σε αυτόν τον χώρο δεν πρέπει να κατευθύνει κάποιον, και ας αναλάβει από εκεί και πέρα την ευθύνη. Είναι νόμος των κυβερνήσεων στους κλειστούς χώρους το να δείχνουμε το πιστοποιητικό, πρέπει να προσαρμοστούμε! Όταν είμαι πάνω στην πίστα και ο κόσμος έρχεται να διασκεδάσει, δεν βλέπω κάποια νευρικότητα λόγω των μέτρων, αλλά στην καθημερινότητα όταν βγαίνω με τους φίλους για καφέ ή φαγητό βλέπω λίγο τον κόσμο πώς κινείται και είναι το πρώτο θέμα συζήτησης! Αυτό από μόνο του δημιουργεί μία ανασφάλεια και μία νευρικότητα, γιατί κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει»!

Ο dj Βαλεντίνο, ένας εκ των επιχειρηματιών του Dames, δίνει τη δική του διάσταση για το τι επικρατεί στον πλανήτη της διασκέδασης μετά τα μέτρα: «Με όλα αυτά τα μέτρα υπήρχε μια αβεβαιότητα και το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην κλείσουμε την περίοδο των γιορτών που είναι η καλή περίοδος για όλη την αγορά, ειδικά στον χώρο της διασκέδασης. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Ο κόσμος που βγαίνει και κυκλοφορεί με τα πιστοποιητικά του για να διασκεδάσει ζει μια κανονικότητα, θα έλεγα, αλλά προσέχει, όπως και εμείς, με τις… αγκαλιές και τις χαιρετούρες. Παρόλα αυτά μέσα σε ένα κέντρο διασκέδασης όλοι σχεδόν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης και λειτουργούν τα πράγματα λίγο πιο φυσιολογικά σε σχέση με πριν. Τις πρώτες μέρες ο κόσμος ήταν νευρικός τη στιγμή που έδειχνε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, γιατί δεν ήξερε την όλη διαδικασία και υπήρχε ένας διχασμός».

Ο μετρ Κώστας Κουτσούκος από την άλλη μας λέει ότι έρχεται να εργαστεί με σούπερ διάθεση: «Πιστεύω ότι, αφού δεν μας έκλεισαν τον Νοέμβριο, δεν θα μας κλείσουν τώρα, γιατί για Δεκέμβριο και γιορτές θα είναι καταστροφικό. Το έχει συνηθίσει πλέον ο κόσμος να δείχνει το πιστοποιητικό και την ταυτότητά του. Έκανα το εμβόλιο επειδή ήθελα να το κάνω και όχι για τη δουλειά μου» μας λέει.

Ενώ η μπαργούμαν Φωτεινή Δριμαλά προσέρχεται στον χώρο εργασίας με τεστ: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί έχω ένα θέμα υγείας, αλλά έρχομαι κανονικά για δουλειά κάνοντας rapid test. Θεωρώ ότι ο κόσμος έπρεπε να μπαίνει στα μαγαζιά μόνο με το πιστοποιητικό, χωρίς να δείχνει την ταυτότητά του στον καθένα, διότι είναι προσωπικό στοιχείο. Με αυτόν τον τρόπο τρομάζει ο κόσμος, γιατί δεν θέλει να δείχνει την ταυτότητά του».

Τα μεροκάματα πάνε για tests

Από την άλλη, ο συνάδελφός της στην μπάρα Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να κρύψει το άγχος του για το αύριο: «Έρχομαι πολύ εκνευρισμένος και πολύ αγχωμένος. Δεν ξέρω αν θα μας κλείσουν, ακούω διάφορες γνώμες, λένε πολλά, μέχρι και ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει λεφτά να δίνει. Δεν είμαι εμβολιασμένος και μπαίνω στη διαδικασία να χαλάω 20-30 ευρώ κάθε βδομάδα για να κάνω τα rapid tests που χρειάζονται για να έρχομαι στη δουλειά μου. Στο μαγαζί μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και έτσι αυτομάτως έχει μειωθεί ο κόσμος»!

Αυτή, όμως, που έχει την πρώτη εικόνα για την ψυχολογία του κόσμου είναι η Ρένια Τσακίρη, μιας και δουλεύει στην υποδοχή: «Όλο αυτό, καλώς ή κακώς, για εμένα έχει γίνει συνήθεια. Είναι μια κατάσταση που μας έχει τρελάνει όλους, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι όχι. Εγώ το εμβόλιο το έκανα για να μπορώ να κάνω τις δουλειές μου και να κυκλοφορώ. Σίγουρα υπάρχει αυτός ο ιός, έχουν κολλήσει και δικοί μου άνθρωποι, αλλά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Πιστεύω θα μας κλείσουν! Ό, τι ξεκινάει στο εξωτερικό το ακολουθεί και η Ελλάδα. Ο κόσμος ψυχολογικά με όλη την κατάσταση είναι τρελαμένος, νευρικός και τα βάζει με όλους. Τη στιγμή που μας δείχνουν τα πιστοποιητικά φαίνεται στα μάτια τους να υπάρχει ένταση»!

Την ίδια άποψη έχει και ο τσεκαδόρος Γιώργος Παραγιουδάκης: «Δεν έρχομαι με την καλύτερη ψυχολογία, γιατί φοβάμαι ότι θα μας κλείσουν και έχουμε ανάγκη το μεροκάματο. Ο κόσμος είναι διστακτικός και σκεπτικός. Είμαι κατά των μέτρων με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητα. Έπρεπε να μπαίνει κανονικά ο κόσμος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να τα δείξει. Είμαι κατά του εμβολιασμού, ίσως από φόβο! Έχω πιστοποιητικό νόσησης και σε δύο μήνες που λήγει θα κάνω rapid για να μπορώ να έρχομαι για δουλειά».

Στάση 4η Stairs

Στο Stairs ο Δήμος Αναστασιάδης, η Ιλένια Γουίλιαμς και άλλοι τραγουδιστές προσπαθούν με όπλο την καλή διάθεση να ανεβάζουν τη διάθεση των πελατών, που όταν περνούν την είσοδο του νυχτερινού κέντρου στη οδό Λυσίου στην Πλάκα, αφήνουν για λίγο τον… βομβαρδισμό των πληροφοριών για την πανδημία!

Συναντήσαμε τον Δήμο Αναστασιάδη στα καμαρίνια, ο οποίος μας μίλησε για τα νέα δεδομένα στον χώρο της διασκέδασης. «Έρχομαι με πάρα πολύ καλή ψυχολογία στη δουλειά μου. Όσα χρόνια ζούμε ποτέ το αύριο δεν ήταν σίγουρο. Βέβαια σήμερα υπάρχει μία μεγαλύτερη ανασφάλεια και μια συνθήκη που είναι πιο πάνω από εμάς λόγω του Covid, που μας έχει προβληματίσει. Εκεί που μας δίνεται μια ελπίδα ξαφνικά έρχεται κάτι μεταλλαγμένο, καινούργιο και μας κόβονται τα φτερά. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν κοιτάω το αύριο, μόνο αν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη. Είμαι υπέρ στο να δείχνει ο κόσμος το πιστοποιητικό και την ταυτότητά του, όπως και θετικός με τον εμβολιασμό» μας λέει ο τραγουδιστής και συνεχίζει: «Ζω σε μία κοινωνία που κατανοώ απόλυτα τον συμπολίτη μου στο να μη θέλει να κάνει το εμβόλιο και να είναι αρνητής. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το τι θέλει να κάνει, όπως είναι υπεύθυνος και για το τι θα ακολουθήσει! Ακούγοντας τους ειδικούς, χωρίς να είμαι ο ίδιος, νιώθω την ανάγκη να μπούμε ξανά στην κανονικότητα και πραγματικά δεν βλέπω κανέναν άλλο τρόπο πέρα από το εμβόλιο. Ο κόσμος έχει πολλή διάθεση να διασκεδάσει, μην ξεχνάμε ότι περάσαμε κοντά στους 20 μήνες που η νύχτα δυσλειτουργούσε. Και ζούμε σε μία χώρα που έχει μεγάλη ανάγκη να βγει, το έχει ο Έλληνας στο DNA του! Με ξενίζει πάρα πολύ που έχει εισέλθει αυτός ο φόβος ανάμεσά μας, έχουν περιοριστεί οι αγκαλιές και δυσκολευόμαστε»!

Δίπλα του ο Ιλένια Γουίλιαμς δεν κρύβει την ανησυχία της για την επόμενη ημέρα στον χώρο της διασκέδασης, χωρίς να χάνει, όμως, και την αισιοδοξία της: «Έρχομαι με καλή ψυχολογία γιατί έχω να δουλέψω πάρα πολύ καιρό! Αν σε κάποιους έχει λείψει η δουλειά, σίγουρα είναι σε εμάς τους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσοι δουλεύουν στην εστίαση. Δεν θεωρώ ότι θα μας ξανακλείσουν, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρξει ίσως κάποιος νέος περιορισμός. O κόσμος όταν έρχεται εδώ έχει πάρα πολλή διάθεση και ανάγκη να διασκεδάσει. Εμείς σαν μαγαζί τηρούμε όλα τα μέτρα με τα πιστοποιητικά και τις ταυτότητες, το θέμα είναι να μη φοβάται να έρθει ο κόσμος. Ακόμα και εγώ σαν κοινό, σαν πελάτης, το σκέφτομαι να βγω. Η υπόδειξη του πιστοποιητικού και της ταυτότητας έχει διχάσει τον κόσμο, και το βλέπω από τους γύρω μου και τους φίλους μου. Εμείς, πάντως, σαν μαγαζί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και λειτουργούμε μόνο με εμβολιασμένους»!

«Ο φόβος και τα media»

Η συνάδελφός της η Ναυσικά λέει στην «Espresso» πως περνά την πόρτα του Stairs «με την καλύτερη ψυχολογία, γιατί είμαστε υπεύθυνοι να διαδώσουμε αυτό το συναίσθημα και στον κόσμο, και θεωρώ ότι είναι χαρά μας που είμαστε εκτός σπιτιού και είμαστε πάνω στη σκηνή. Από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο, δεν θα ήταν δίκαιο για όσους έχουν εμβολιαστεί να αφαιρεθούν τα προνόμιά τους και να τους κλείσουν. Ο κόσμος πιο πολύ από ποτέ συμμετέχει μαζί μας γιατί ήταν πρωτόγνωρο όλο αυτό που συνέβη και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει αύριο»!

Εκτός, όμως, από τους τραγουδιστές, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι προσπαθούν να εναρμονιστούν με τα μέτρα! Ο dj Δημήτρης Μεταξάς μάς λέει: «Ως εργαζόμενος καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, υπάρχει ένας γενικός φόβος που θα μπορούσα να το ονομάσω τρομοκρατία. Επηρεαζόμαστε αρκετά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απλά προσπαθούμε από τη μεριά του εργαζομένου να μην το σκεφτόμαστε και να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είμαι καθόλου υπέρ των μέτρων περιορισμού, αλλά, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οπότε ή τον ακολουθούμε ή μένουμε εκτός της μάζας και κάτω από τον μέσο όρο της απόφασης της κοινωνίας. Υπάρχει μία νευρικότητα στα μάτια του κόσμου που τον επηρεάζει με την κατάσταση που επικρατεί! Ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί πριν βγει να διασκεδάσει επειδή φοβάται».

Τη σκυτάλη παίρνει ο μουσικός Μαυρομάτης Σπυρίδων, ο οποίος λέει στην «Espresso»: «Όσο μπορούμε ερχόμαστε με την καλύτερη ψυχολογία και προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ποτέ το αύριο δεν ήταν σίγουρο, οπότε 50-50 παίζεται αν θα μας κλείσουν ή όχι. Ο κόσμος είναι αρκετά μουδιασμένος αυτή τη στιγμή, όπως και εμείς, αλλά πάντα ο κόσμος αναζητά τη διασκέδαση έξω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This