Σταύρος Ζαλμάς: «Tην πλήρωσα ακριβά αυτήν την συνέντευξη! Την άλλη μέρα ο παραγωγός με απέλυσε»

Must Read

Ο Σταύρος Ζαλμάς έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τη δραματική σειρά «Άφρικα». Ο ρόλος όμως που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό ήταν αυτός του πατέρα Ιωάννη στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Άγγιγμα ψυχής». Έκτοτε συμμετείχε και σε άλλες πετυχημένες σειρές. Το διάστημα όμως από το 2011-2012 μέχρι το 2019, όπου έλαβε μέρος στην αμερικανική σειρά «Bulletproof», απείχε από τα τηλεοπτικά δρώμενα και όχι επειδή ήταν δική του απόφαση.

Ο γνωστός ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show» αποκάλυψε πως ο λόγος που απείχε από την τηλεόραση, για 8 ολόκληρα χρόνια, ήταν λόγω μίας συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό ΒΗΜΑ που είχε ως αποτέλεσμα να απολυθεί.

«Δεν ήταν δική μου επιλογή ότι απέχω οκτώ χρόνια από την τηλεόραση. Συνετέλεσε κι η κρίση, μετά από το 2011, όπου η τηλεόραση έπεσε πολύ. Ωστόσο την πλήρωσα ακριβά αυτήν την συνέντευξη. Με ρώτησαν αν όλα πηγαίνουν καλά κι είπα δεδομένων των συνθηκών και των περιστάσεων καλά είναι. Στην τηλεόραση τα πράγματα γίνονται διαφορετικά από το θέατρο κι ειδικά στις καθημερινές σειρές υπάρχει μεγάλη πίεση κι ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Όπως το σενάριο, που είναι το βασικό εργαλείο του ηθοποιού. Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται, υπάρχει τεράστια πίεση χρόνου.

Λέω γενικά στην τηλεόραση και μετά και στην δική μας την δουλειά θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Την άλλη μέρα ο παραγωγός μού είπε ότι πρέπει να φύγεις. Προφανώς θίχτηκαν και δεν μπόρεσαν να επεξεργαστούν την πληροφορία από μία συνέντευξη που έδωσα»

https://vimeo.com/656472802

Αναφορικά με τον ρόλο που υποδύθηκε στην σειρά «Άγγιγμα Ψυχής» ο ηθοποιός αποκάλυψε πως υπήρχαν αντιδράσεις από τον κόσμο.

«Αντιδράσεις υπήρξαν, ξέρω ότι δεν μας είχε επιτραπεί να κάνουμε γυρίσματα σε εκκλησίες της Αθήνας. Ο μόνος που μας είχε δεχτεί στην πόλη του ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ένας πολύ σοφός άνθρωπος. Υπήρχαν αντιδράσεις και στο πρόσωπό μου ενώ δεν θα έπρεπε. Ένας ηθοποιός είμαι και είχα στεναχωρηθεί. Σαν να είχε δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός ανάμεσα σε μένα και την Εκκλησία. Ό,τι έγινε στο σίριαλ έγινε με τη μέριμνα να μη θιγεί κανενός το θρησκευτικό αίσθημα. Δεν υπήρχε περίπτωση να έχει happy end η ιστορία. Υπάρχουν και φανατισμένοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σίριαλ από την πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής της εκπομπής τον ρώτησε: «Γιατί υπάρχει τόση ψευτιά στην ιστορία της Εκκλησίας με την πραγματικότητα; Είναι αντίθετα με τους ομοφυλόφιλους και έχει στις τάξεις της τόσους πολλούς. Ενώ είναι χτισμένη για αγάπη υπάρχει υποκρισία»

«Θα σου θυμίσω ότι αυτό το αντιμετώπισε και ο ίδιος ο Χριστός. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξουσία. Υπάρχουν και εξαιρέσεις κληρικών. Όταν η πλειονότης θέλει να είναι σε βάθρο και να κουνάει το δάχτυλο πώς θα παραδεχτεί ότι στους κόλπους τους υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, ότι είναι άνθρωποι με αδυναμίες, ότι και αυτοί οι ίδιοι θα υποπέσουν σε σφάλματα όταν δεν έχουν αφήσει το περιθώριο της ανθρώπινης υπόστασης επάνω τους;

Θυμάμαι μια κουβέντα που είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος ότι η Εκκλησία δεν κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους αλλά την ομοφυλοφιλία. Ο Χριστόδουλος έφερε κόσμο στην Εκκλησία με τον λάθος τρόπο. Εισήγαγε το χειροκρότημα στον ναό. Ο ναός είναι χώρος κατάνυξης και όχι χώρος για χειροκροτήματα. Δεν έμεινε αυτός ο κόσμος», απάντησε ο ηθοποιός.

https://vimeo.com/656477967

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This