Η τέχνη στο… πεζοδρόμιο

Οι καλλιτέχνες αψήφησαν βροχή και κρύο απαιτώντας μέτρα στήριξης και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Must Read

Δεν τους πτόησαν η βροχή και το κρύο! Καλλιτέχνες από 44 καλλιτεχνικά σωματεία έδωσαν το «παρών» χθες στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα με αφορμή το παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο, θέλοντας έτσι να στείλουν δυναμικό και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση διεκδικώντας τα δικαιώματά τους!

Με το σύνολο των καλλιτεχνών να βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας των μέτρων που πλήττουν ανελέητα τον χώρο του πολιτισμού, ηθοποιοί, μουσικοί και άνθρωποι που προσπαθούν να επιζήσουν στον χώρο των τεχνών και του θεάματος ένωσαν τις φωνές τους για να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων η κραυγή αγωνίας και απόγνωσης!

Το «παρών» έδωσαν και πολλοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Κλέων Γρηγοριάδης, Μάκης Δελαπόρτας και Παναγιώτης Πετράκης, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να ηγείται της πορείας!

Άλλωστε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μέσα από συνέντευξή του πριν από τρεις ημέρες στην «Espresso του Σαββατοκύριακου» έχει εκπέμψει SOS περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση πολλών συναδέλφων του με κλειστά θέατρα λόγω των μέτρων, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως πρωταγωνιστής του θεάτρου αναγκάζεται να δουλεύει ως ντελιβεράς για να μην πεθάνει της πείνας! «Θα είμαστε όλοι στους δρόμους! Ο πολιτισμός δεν επιδοτείται όπως πρέπει στην Ελλάδα. Και σε όλο αυτό ευθύνεται όλο το σύστημα, το οποίο αποφεύγει να έρθει σε επαφή μεταξύ τους.

Έχουν κάνει φατρίες, όπου η μία φατρία δεν εξυπηρετεί την άλλη, με αποτέλεσμα να μη γίνονται και οι συλλογικές συμβάσεις. Με όλη αυτή τη λαίλαπα που έχει έρθει, προβλέπω να πτωχεύουν και οι παραγωγοί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ούτε θέατρα. Ξέρετε ότι πάνω από 1.000 ηθοποιοί έχασαν τα επιδόματα του Covid επειδή μέσα στους ΚΑΔ του υπουργείου Εργασίας εμφανίζονταν ως ζογκλέρ και θηριοδαμαστές και το υπουργείο δεν αναγνώριζε το λάθος του για να το διορθώσει; Πόσες φορές πρέπει να πάμε έξω από το υπουργείο Εργασίας να παρακαλάμε να διορθώσουν το λάθος που οι ίδιοι έχουν κάνει; Είναι δυνατόν τα κομπιούτερ να μπέρδεψαν τους κωδικούς των ηθοποιών; Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούν να μας αφανίσουν» ήταν τα λόγια αγωνίας του Σπύρου Μπιμπίλα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Νικόλιζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This