Στον Πύργο έγινε… της Ουκρανίας για τον Χαϊκάλη

Πόλεμος για την συμμετοχή του ηθοποιού στην παράσταση «Η Μακαρίτισσα μητέρα της Κυρίας»

Must Read

Πόλεμος για τη συμμετοχή του Παύλου Χαϊκάλη σε θεατρική παράσταση στον Πύργο Ηλείας. Από την μια, η δημοτική Aρχή που τον θεωρεί «ανεπιθύμητο» στο θέατρο και, από την άλλη, η θεατρική ομάδα που τον θεωρεί δικό της κομμάτι. Πάντως, παρά τον κακό χαμό, ο κωμικός ηθοποιός (που εις βάρος του έχει ουκ ολίγες καταγγελίες), έχοντας συμπαραστάτες τούς ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας στην παράσταση «Η Μακαρίτισσα Μητέρα της Κυρίας» του Ζορζ Φεϊντό, όχι απλά έπαιξε στην εν λόγω παράσταση, που ήταν και sold out, αλλά καταχειροκροτήθηκε, παρόλο που τις προηγούμενες ημέρες ο Πύργος Ηλείας έμοιαζε με… εμπόλεμη ζώνη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.  Όλα ξεκίνησαν όταν η θεατρική ομάδα «Δούρειος Ιππος» του Πύργου Ηλείας ζήτησε από τον Παύλο Χαϊκάλη να αντικαταστήσει τον πρωταγωνιστή της παράστασης Βασίλη Αγγελόπουλο, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να ανέβει στο σανίδι λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Πύργου, αποφάσισε να ανακαλέσει την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», η οποία είχε εγκριθεί κατόπιν αιτήματος της θεατρικής ομάδας «Δούρειος Ιππος».

Μόλις ο Δήμος Πύργου Ηλείας πληροφορήθηκε ότι ο αντικαταστάτης του Αγγελόπουλου θα είναι ο Παύλος Χαϊκάλης σήμανε συναγερμός με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και ένα κλίμα που θύμιζε περισσότερο… Ουκρανία. Μάλιστα, η ανακοίνωση του δήμου ήταν σαφής αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους αντιδρούσε στο όνομα του Παύλου Χαϊκάλη.

«Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Πύργου συμμετέχει σε παράλληλη δράση με δεκάδες δήμους της Ελλάδος υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, που διοργανώνει το κίνημα Strong Me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Απέναντι σε κάθε γυναίκα που έχει δεχθεί ή υποστεί οιασδήποτε μορφής παρενόχληση, απέναντι σε κάθε κακοποιητική συμπεριφορά και απέναντι στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος κάθε ανθρώπου, οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι.

Το τελευταίο διάστημα, έχω βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση όσον αφορά την παράσταση της θεατρικής ομάδας “Δούρειος Ιππος” στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”. Η ιστορικότητα του χώρου, ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε στα 1878 και ο συμβολισμός του απαιτούν τον σεβασμό από όλους μας. Η τέχνη αποτελεί ύψιστη μορφή ανάδειξης της ανθρώπινης εξέλιξης, σκέψης και δημιουργίας. Οφείλει παράλληλα να συνοδεύεται από την ηθική, αυτήν που ποιεί και όχι αυτήν που δημιουργεί και μεταδίδει καταδικαστέες πράξεις και συμπεριφορές. Ως πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Πύργου, λαμβάνω την απόφαση να ανακαλέσω την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων”, η οποία εγκρίθηκε με την αριθμ. 58 απόφαση του Δ.Σ. στις 30/11/2021, κατόπιν αιτήματος της θεατρικής ομάδας “Δούρειος Ιππος”.

Όπως επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση, «οφείλω όμως να προστατεύσω τη φήμη του Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων”, την Ομάδα Τέχνης “Δούρειος Ιππος” και την υπόληψη της πόλης, αφουγκραζόμενος την αρνητική διάθεση που έχει προκληθεί σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας από ένα θέμα που έχει προκύψει κι έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες τόσο στον τοπικό Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε μένα προσωπικά από πολίτες, κι είναι κάτι που συνέβη εν τω μέσω της διαδικασίας των προβών και πριν ξεκινήσουν επίσημα οι παραστάσεις».

Παρά όμως τον κακό χαμό, η παράσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά στο δημοτικό θέατρο, το Σάββατο και την Κυριακή, με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This