Χαμός στο «Πρωινό» με τον δικηγόρο του Φιλιππίδη: «Τηλεοπτική παράγκα! Μεταφέρετε έναν οχετό συκοφαντιών»

«Λυπάμαι που το λέω αλλά όλα αυτά είναι ποινικά αδικήματα»

Must Read

Αύριο αναμένεται να γίνει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης των θυμάτων θα παραστούν η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Το ρεπορτάζ της εκπομπή «Super Κατερίνα» αποκάλυψαν τις καταθέσεις των τριών ηθοποιών.

Λένα Δροσάκη

«Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”. Μετά από κάποια χρόνια, η Κάτια Δανδουλάκη μου πρότεινε να συμμετάσχω στην θεατρική παράσταση “Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές” που θα ανέβαζε… Όταν πληροφορήθηκα ότι σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αρνήθηκα ευγενικά όμως η κυρία Δανδουλάκη με διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει η ίδια να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Μια ημέρα, και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου.

Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιος βράδυ απευθύνθηκα κατ΄ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη».

Κάτια Δανδουλάκη

«Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβαιωμένης κάθαρσης, Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας και η ζωή είναι ιερή».

Εβελίνα Παπούλια

Η ηθοποιός δεν θέλησε να αποκαλύψει τι θα υποστηρίξει στην δίκη όμως έχει γίνει γνωστό το περιστατικό το οποίο συνέβη με τον προφυλακιστέο ηθοποιό-σκηνοθέτη το οποίο την έκανε να αισθανθεί άβολα.

Δείτε επίσης: Μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη: «Όλες οι γυναίκες που τον γνώριζαν, τον ερωτευόντουσαν! Ήθελαν να συνάψουν σχέση μαζί του»

Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Πολλοί διακεκριμένοι ηθοποιοί ήθελαν να καταθέσουν υπέρ του αλλά φοβούνται τη διαπόμπευση»

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό» ως μάρτυρας κατηγορίας θα εμφανιστεί και μία γυναίκα στέλεχος ενός τηλεοπτικού καναλιού, η οποία ισχυρίζεται πως ο εν λόγω ηθοποιός προσπάθησε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά, αλλά και ένας γυναικολόγος, ο οποίος αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην υπόθεση.

https://www.youtube.com/watch?v=kGRpPzd3ViU&feature=emb_logo

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στο άκουσμα του ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη, έγινε έξαλλος και προχώρησε σε ένα δημόσιο ξέσπασμα κατά του δημοσιογράφου.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα ακούγοντας όσα έλεγε πριν ο συνάδελφός σας… Αυτός ο συνάδελφός σας κάνει ρεπορτάζ δικαστικό, αναφέρεται σε έναν γυναικολόγο που πρέπει να ξέρετε πώς όταν οι παθούσες θέλουν να φέρουν στο δικαστήριο έναν μάρτυρα, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία έγγραφη, εξώδικη, την οποία εμένα πρέπει να μου γνωστοποιήσουν ποιοι θα είναι οι μάρτυρες για υποστήριξη της κατηγορίας. Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει κανένας γυναικολόγος.

Το να έρχεται αυτή τη στιγμή εντελώς αντιθεσμικά ένας δημοσιογράφος να σας λέει ότι θα έρθει ένας γυναικολόγος ο οποίος θα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για γεγονότα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λυπάμαι που το λέω αλλά όλα αυτά είναι ποινικά αδικήματα. Δεν είναι σωστό να μεταδίδει ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς. Υπάρχουν και κάποια όρια. Είναι ποινικό αδίκημα. Εάν εξακολουθήσετε να μεταδίδετε ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς, πλέον εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο παρά να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Είμαι δικηγόρος σας, είμαι φίλος σας, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Παράλληλη τηλεδίκη με τηλεεισαγγελέα τον δικός σας συνάδελφο, ο οποίος είναι και τηλεδικαστής και θα βγάλει και απόφαση σε λίγο…»

«Αν είναι ψευδείς οι πληροφορίες θα αποδειχθούν, αλλά μη με λέτε τηλεδικαστή», απάντησε ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 με τον Μιχάλης Δημητρακόπουλος να αντιδράει ακόμα πιο έντονα: «Δεν μπορεί να γίνεται παράλληλα μια τηλεοπτική παράγκα. Αυτό που κάνετε εσείς δεν το κάνει καμία άλλη εκπομπή. Μεταφέρετε έναν οχετό συκοφαντιών».

«Δεν είναι οχετός, έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είμαι τηλεδικαστής, είμαι δημοσιογράφος ταπεινός και μεταδίδω αυτά που μαθαίνω. Μένει να αποδειχθούν όλα αυτά», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος.

«Ξέρετε ότι πάντα είμαι υπερασπιστής των δημοσιογράφων και θέλω να είμαι σε μια κοινωνία που να με βρίζουν από τα ΜΜΕ, παρά να είμαι σε μια κοινωνία που όποιος τολμήσει να με βρίσει θα πάει στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε με μηνύσεις ούτε με αγωγές ούτε με τίποτα», κατέληξε με πιο ήρεμο ύφος ο δικηγόρος.

https://www.youtube.com/watch?v=UP_Xnjd9ptQ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This