Eurovision – Αμάντα Γεωργιάδη: Κριθαριώτη, LED και βουρ για τελικό

Όσα έγιναν στην πρώτη πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη που «βλέπει» πεντάδα στον Eurovision!

Must Read

«Φλερτάρει» με την πρώτη πεντάδα στα στοιχήματα για την 66η Eurovision (με τον τελικό να είναι στις 14 Μαΐου) η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρώτη της πρόβα με το τραγούδι «Die Together» που πραγματοποιήθηκε στο stage του Pala Olimpico στο Τορίνο. Η Ελληνίδα εκπρόσωπος αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου για την πόλη της γειτονικής Ιταλίας, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ίδια δήλωσε ενθουσιασμένη και ανυπόμονη γι’ αυτή την εμπειρία και φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία. Εκεί ο κόσμος σταματούσε συχνά την 25χρονη κοπέλα για να συνομιλήσει μαζί της και να της ευχηθεί τα καλύτερα, ενώ κατά τη διάρκεια της αναχώρησής της πίνακες ανακοινώσεων του αερολιμένα έγραφαν: «Καλή επιτυχία, Ελλάδα!»

 

Την Κυριακή, ανήμερα Πρωτομαγιά δηλαδή, στις 15.20 (ώρα Ελλάδας) η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του διαγωνισμού για να προβάρει το κομμάτι της, με τον Φωκά Ευαγγελινό, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής, να δηλώνει σχετικά: «Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί έναν χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις έπειτα από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από τον χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σε ένα υπέροχο φως. Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED και ένα αντικείμενο το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Πράγματι, η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη επιμελήθηκε την αιθέρια ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντα. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό υπέγραψε δημιουργικά η ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb. Μετά την πρώτη πρόβα, ωστόσο, αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο Φωκάς ζήτησε περισσότερα κοντινά πλάνα στα μάτια της Αμάντα, καθώς -όπως έχει γίνει γνωστό- θα ζήσει ένα όνειρο επί σκηνής το οποίο ξεκινά μέσα από τα μάτια της. Ακόμη ζητήθηκε διόρθωση του φωτισμού ώστε να φαίνονται οι σκιές και να γίνεται έντονη ρυθμική εναλλαγή στα πλάνα σε συσχετισμό με τον ρυθμό στο κομμάτι γέφυρας του «Die Together» μετά το δεύτερο ρεφρέν. Πάντως, στα στοιχήματα το τραγούδι ανέβηκε μια θέση μετά την πρώτη πρόβα και πλέον φιγουράρει στην έκτη θέση, μια… ανάσα δηλαδή από το top-5.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βγάζει νικητές τους Kalush Orchestra

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια είχαν πάντα την τιμητική τους στη Eurovision. Φέτος όμως, με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία και με τη Ρωσία να έχει αποκλειστεί από τον διαγωνισμό, αναμένεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που επικαλείται στοιχεία από γραφεία στοιχημάτων που έχουν δημοσιευτεί στο fan site Eurovisionworld, οι συνθήκες εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν υπέρ της Ουκρανίας, στέφοντας το folk-rap συγκρότημα Kalush Orchestra νικητή του φετινού διαγωνισμού!

Όπως εξηγούν οι bookmakers, με στίχους όπως «θα βρίσκω πάντα τον δρόμο μου για το σπίτι, ακόμα κι αν όλοι οι δρόμοι έχουν καταστραφεί», το ουκρανικό τραγούδι στοχεύει στο λαϊκό αίσθημα και σίγουρα θα επωφεληθεί από τη μεγάλη ευρωπαϊκή στήριξη. «Το κοινό δείχνει μεγάλη στήριξη στην Ουκρανία, αλλά δεν θα υπέθετα ότι θα κέρδιζε η Ουκρανία. Το 1993 η Βοσνία και η Κροατία δεν πήραν υψηλές θέσεις, παρότι τελούσαν υπό επίθεση. Μπορεί η ουκρανική συμμετοχή να είναι ισχυρή, όμως υπάρχουν και άλλες πολύ ποιοτικές συμμετοχές» αναφέρει ο Ντιν Βούλετικ, ιστορικός και ειδήμων της γιουροβιζιονικής γεωπολιτικής, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Στη δεύτερη θέση, μετά τους Kalush Orchestra, φιγουράρει στα προγνωστικά η «οικοδέσποινα» Ιταλία, με τους Μαχμούντ και Μπλάκνο να ελπίζουν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία της χώρας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This