Γιώργος Καπουτζίδης: «Δέχτηκα από αθλητικογράφο την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης»

«Δεν ξέρω εάν στην ποιότητα που έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης του ταίριαζε τέτοιου τύπου απάντηση», δήλωσε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Must Read

Ένα από τα θέματα συζήτησης των τελευταίων ημερών είναι, δικαίως, η Eurovision. Εκτός όμως από την κατάταξη των διαγωνιζόμενων, αίσθηση προκάλεσε και η αποστομωτική απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη στα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε, όταν παρουσίασε τον 66ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, υπήρχαν όμως και ορισμένοι που δεν συμφώνησαν με την δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα της ομοφοβίας.

Άρης Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Σήμερα», αναφέρθηκε στην δήλωση του ηθοποιού λέγοντας χαρακτηριστικά πως «o Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας πολύ καλός καλλιτέχνης σε ό,τι έχει κάνει. Ενοχλήθηκε ο άνθρωπος, το νιώθω. Δεν ξέρω εάν στην ποιότητα που έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης του ταίριαζε τέτοιου τύπου απάντηση».

«Αυτή είναι η μικρή μου ένσταση. Όχι στην ουσία. Το μήνυμα πέρασε. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι από τους ανθρώπους που υπερασπίζεται τον εαυτό του και καλά κάνει. Και τους ανθρώπους που έχουν ίδιους προβληματισμούς και τους ανθρώπους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς. Αλλά δεν ξέρω αν ταίριαζε στην ποιότητα του. Αυτό. Τίποτα άλλο», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Ανδρέας Μικρούτσικος

Το συγκεκριμένο θέμα όμως σχολιάστηκε και στην εκπομπή «Super Κατερίνα», με τον Ανδρέα Μικρούτσικου να τάσσεται υπέρ του ηθοποιού.

«Έχουμε μια προσωπικότητα που, ενώ μπαίνει στο κανάλι της ΕΡΤ, μπορεί και λάμπει με το εύστοχο χιούμορ του, το τραγουδιστικό του και όλα του. Συν το κοινωνικό του σχόλιο. Λέει την άποψη του. Δηλαδή αυτά τα παιδιά που λέει στο συγκρότημα “έχουν πάει μια πενταήμερη με το σχολείο και μια πενταήμερη εδώ”, δεν βλέπεις ένα κομμάτι χωρίς εκτόπισμα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Αυτό θέλουμε σαν παρουσίαση. Δεν θέλουμε ράγες τρένου και ένα ηχογραφημένο κείμενο. Λοιπόν, το ζευγάρι παίρνει άριστα 10 σε όλα τα επίπεδα. Και σαν στάση και σαν παρουσίαση».

«Εγώ από την Eurovision χάρηκα τον Γιώργο και την Μαρία. Αυτούς χάρηκα παραπάνω από όλα», κατέληξε λέγοντας ο παρουσιαστής.

Μπέττυ Μαγγίρα

Τα όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης υπερασπίστηκε και η Μπέτυ Μαγγίρα, η οποία μέσα από την εκπομπή της «Ποιος είναι πρωινιάτικα», τόνισε: «Διάβασα ότι διίστανται οι απόψεις σε σχέση με αυτό που είπε ο Γιώργος, που απάντησε στο κακόβουλο σχόλιο, αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να απαντάς όπως νιώθεις. Γιατί από την μία λένε πως όταν απαντάς δίνεις αξία στο κακόβουλο σχόλιο να ακουστεί, οπότε δεν απαντάς καθόλου, από την άλλη όμως δεν γίνεται και εμείς να δεχόμαστε συνέχεια σχόλια κακά με χολή, με μίσος, με κακεντρέχεια και να μην απαντάμε ποτέ».

Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο προσβλητικό σχόλιο που δέχτηκε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απάντησε.

«Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.

Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον σχολιασμό του Άρη Πορτοσάλτε, η ηθοποιός εκτιμά πως: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This