Στην επίθεση…! Ο Γιώργος Κιμούλης προχωρά σε αγωγή για τη διαγραφή του από το ΣΕΗ

Ζητά να ακυρωθεί! Αξιώνει και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη

Must Read

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της διαγραφής του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ, με τον πρωταγωνιστή να προχωρά σε αγωγή όσον αφορά τη διαγραφή του από το Σωματείο, ζητώντας ουσιαστικά την ακύρωση της απόφασης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Όμως ο δημοφιλής ηθοποιός δεν μένει μόνο σε αυτό. Επιπλέον αξιώνει και χρηματική αποζημίωση για την ηθική βλάβη και τη ζημιογόνο επίδραση που είχε η διαγραφή του από το ΣΕΗ.

Η υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη φαίνεται πως θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια στις δικαστικές αίθουσες. Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί άλλες δύο αγωγές, από τον Φεβρουάριο, αναφορικά με τη δήλωση της Ζέτας Δούκα και όσων είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κιμούλης με αγωγές που κατέθεσε στα τέλη Φεβρουαρίου διεκδικεί συνολικά ποσό αποζημίωσης πλέον του 1.000.000 ευρώ από συγκεκριμένους συναδέλφους του, αλλά και από το ΣΕΗ. Ειδικότερα, με τις αγωγές αυτές αξιώνει συνολικά ποσό 1.212.000 ευρώ, το οποίο επιμερίζει και εξειδικεύει στα δικόγραφα που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο, ως αποζημίωση για ηθική και περιουσιακή βλάβη που υπέστη έπειτα από καταγγελία που έκανε σε βάρος του για φερόμενη κακοποιητική συμπεριφορά που είχε επιδείξει εναντίον της η ηθοποιός Ζέτα Δούκα. Όσα είπε η Δούκα υιοθέτησε αμέσως το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών στο στάδιο ερευνών του για το #ΜeToo στον χώρο των καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε ο ηθοποιός κατά του ΣΕΗ, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών αναμένεται να συναντηθούν προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθούν στα δικαστήρια.

«Τέλος της εβδομάδας θα κάνουμε διανομή στα ΜΜΕ την αγωγή για ακύρωση της διαγραφής του Γιώργου Κιμούλη από το ΣΕΗ, για να αποδείξουμε το αληθές των ισχυρισμών μας χωρίς υπεκφυγές. Ζητάμε αποζημίωση για την ηθική βλάβη και τη ζημιογόνο επίδραση που είχε η διαγραφή του από το ΣΕΗ. Τα ποσά είναι σχετικά, ανάλογα με το πώς πλήττεται η προσωπικότητα και ο ψυχισμός του άλλου, αυτά είναι εγκλήματα κατά της προσωπικότητάς του. Δεν θυμάμαι το ποσό που ζητάμε, αλλά είναι υψηλό» ανέφερε στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του ηθοποιού Βασίλης Καπερνάρος.

Δείτε επίσης: Δικηγόρος Κιμούλη για την αγωγή στο ΣΕΗ: «Άδικη επίθεση για το θεατράλε, για να υπηρετήσουν τον αριβισμό τους

«Είμαστε στο στάδιο που την Πέμπτη θα παρευρεθούμε στον διαμεσολαβητή και εκεί θα γίνει απόπειρα συμβιβασμού, μακάρι να μην είναι άκαρπη. Η ικανοποίηση έγκειται στον καθένα όταν βλέπει ότι πιάνει τόπο αυτό για το οποίο θεωρεί τον εαυτό του θιγμένο, προσβληθέντα και αδικημένο» πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Δικηγόρος Κιμούλη: «H κα. Δούκα είχε πει πως η λεκτική βία πολλές φορές είναι χειρότερη από τον πραγματικό βιασμό»

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι την Κυριακή 10 Απριλίου το ΣΕΗ είχε πραγματοποιήσει έκτακτη συνέλευση, η οποία ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία κατά την οποία με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η διαγραφή των ηθοποιών Γιώργου Κιμούλη, Πέτρου Φιλιππίδη και Παύλου Χαϊκάλη. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, μάλιστα, είχαν αναγνωστεί οι εισηγήσεις του πειθαρχικού συμβουλίου, καθώς και όλες οι καταγγελίες κατά των τριών ηθοποιών, για λεκτική, σεξουαλική, σωματική και ψυχολογική βία, κατά περίπτωση. Στη συνέλευση αυτή, μεταξύ άλλων, το «παρών» είχαν δώσει η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Φαίη Ξυλά, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Ζέτα Δούκα και ο Νίκος Ψαρράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This