Αθήνα–Επίδαυρος ένα… κινηματογραφικό φεστιβάλ δρόμος!

Με 19 από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών, το «Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας» υπόσχεται να κάνει και φέτος τις νύχτες μας αξέχαστες

Must Read

Το «Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας» («Athens Open Air Film Festival»), επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά με απίθανες προβολές από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, αποφασισμένο να δικαιώσει και φέτος τους απανταχού σινεφίλ που το θεωρούν ως το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού τους.
Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, όπως αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες, αλλά και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά με ελεύθερη – πάντα – είσοδο για το κοινό.

Νέες τοποθεσίες, ακόμη περισσότερες εκπλήξεις

Ανάμεσά τους και κάποια που φέτος θα υποδεχτούν τους πιστούς φίλους του φεστιβάλ για πρώτη φορά, όπως η Ρωμαϊκή Αγορά, το Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού» και το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική γιορτή εντός και εκτός Αθήνας είναι ένας εναλλακτικός και αφοπλιστικά όμορφος τρόπος να βλέπουμε ταινίες και ταυτόχρονα να αντικρίζουμε την πόλη που… αγαπάμε να μισούμε, υπό μια ολότελα νέα οπτική γωνία. Μια καλοκαιρινή βραδινή βόλτα που φωτίζεται από τη μαγεία του σινεμά.

Φέτος ειδικά, οι προβολές του φεστιβάλ επιθυμούν να επαναφέρουν τη μεγαλειώδη εμπειρία που αποτελεί το να παρακολουθεί κανείς κλασικές και αγαπημένες ταινίες σε εξαιρετικές συνθήκες προβολής και, κυρίως, στη μεγάλη οθόνη, εκεί που είναι, άλλωστε, και η θέση τους.

Για τον λόγο αυτό, το πρόγραμμα απαρτίζεται από αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, που μας χάρισαν σκηνοθέτες όπως ο Φελίνι και ο Λιντς, ο Αντονιόνι, ο Μπουνιουέλ και ο Κουροσάβα, ο Μελβίλ, ο Μούρναου και ο Χίτσκοκ, αλλά και πολλοί ακόμη, εξίσου κορυφαίοι κινηματογραφιστές.

Επιστροφή στην Αρχαία Επίδαυρο

Επίσης, σε συνέχεια της περσινής ιστορικής, όσο και επιτυχημένης πρώτης κινηματογραφικής προβολής σε αρχαίο θέατρο, με την ταινία «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ανοίγει για δεύτερη φορά φέτος τις πόρτες του στο σινεμά, για την προβολή της ταινίας «Δεσμώτης του Ιλίγγου». Μια ταινία, την οποία πάρα πολύς κόσμος (συμπεριλαμβανομένων των αναγνωστών των περιοδικών «Sight and Sound» και «ΣΙΝΕΜΑ») θεωρεί την καλύτερη όλων των εποχών.

Η εν λόγω ταινία, εξάλλου, υπήρξε και η βασική πηγή έμπνευσης για την εντυπωσιακή αφίσα του φεστιβάλ, την οποία για μία ακόμη χρονιά παρουσιάζει ο βραβευμένος σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης.

Το «Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας» («Athens Open Air Film Festival»), πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Κατεβάστε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών σε PDF.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This