Μαίρη Συνατσάκη: «Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο»

«Ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε;» τόνισε

Must Read

Η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο αναφέρθηκε στην γέννηση της κόρης της, στα κιλά της, στη μητρότητα ενώ έθιξε και το θέμα του βιολογικού φύλου του παιδιού της το οποίο είναι κορίτσι, λέγοντας πως αν η κόρη της αποφασίσει στο μέλλον πως το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το θηλυκό, η ίδια σαν μητέρα θα είναι απολύτως υποστηρικτική και θα αφήσει το παιδί της να αποφασίσει.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε, ότι βιολογικό, είναι το φύλο με το οποίο γεννιέται ένας άνθρωπος. Κοινωνικό, είναι το φύλο το οποίο επιλέγει ο ίδιος άνθρωπος στη συνέχεια. Και μιλάμε για την ταυτότητα φύλου όχι για τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δηλαδή, αν ένας άνθρωπος γεννηθεί βιολογικά άνδρας και στη συνέχεια αποδεχθεί κοινωνικά ότι του αρέσει να είναι άνδρας, το βιολογικό του και το κοινωνικό του φύλο ταυτίζονται, επομένως λέγεται cis. Αν ένας άνθρωπος γεννηθεί άνδρας και στη συνέχεια δεν του αρέσει να είναι άνδρας αλλά θέλει πχ. να είναι γυναίκα, τότε το βιολογικό και το κοινωνικό του φύλο δεν ταυτίζονται και σε περίπτωση που κάνει φυλομετάβαση για να επαναπροσδιορίσει το φύλο του θα είναι trans.

Αυτά τα ξεκαθαρίζουμε επειδή στο βίντεο από την εκπομπή “Super Κατερίνα” επικρατεί μια σύγχυση στο τι σημαίνει βιολογικό και κοινωνικό φύλο. Τέλος ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, γιατί αφορά στο από ποιο φύλο έλκεται ερωτικά ο κάθε άνθρωπος, όχι τι φύλο αισθάνεται ότι έχει. Άρα ένας ομοφυλόφιλος άνδρας έχει ομοφυλόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό και αυτό δεν έχει καμια σχέση με την ταυτότητα φύλου, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Όσα είπε η Μαίρη Συνατσάκη:

«Θέλω να απαντήσω στην ερώτηση που μου έστειλε μια φίλη για το αν θεωρείς φυσιολογικό να λες ότι το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι. Προέκυψε από το ποστ που είχα ανεβάσει για την ημέρα της Μητέρας με μία φωτογραφία με την μικρή και από συνομιλία μου με την Γωγώ Δελογιάννη, την σεφ που είναι και φίλη μου. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται απολύτως λογικό και φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο γιατί -αν με ξέρετε και με ακολουθείτε- είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα. Δεν τα πρεσβεύω διακοσμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τώρα που έγινα μανουλίτσα δεν θα ισχύουν για εμένα. Γιατί είναι πράγματα που πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου.

Μου φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση βιολογικά κορίτσι γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είναι βιολογικά κορίτσι το παιδί. Τα θέματα κοινωνικού φύλου που προκύπτουν μετέπειτα στην ζωή -όχι πολύ αργότερα- οι άνθρωποι αποκτούν μία τέτοια αίσθηση κι από 4 χρονών. Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε; Θέλω πολύ περισσότερο να υπάρξει στο δικό μου το παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομίσω τίποτα και μην αγχώνεστε τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και την αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα γιατί άκουσα πολλούς να το κοροϊδεύουν στο Twitter».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This