Λευτέρης Χαρίτος: Η «Μάγισσα», η Έλλη Τρίγγου και το παγκόσμιο όνειρό του

Must Read

Ο σκηνοθέτης της νέας σειράς του ΑΝΤ1 «Η μάγισσα» Λευτέρης Χαρίτος σε μια ανάπαυλα από τα απαιτητικά γυρίσματα του σίριαλ στη Μάνη μιλά στην «Espresso» για το μεγαλεπήβολο τηλεοπτικό του στοίχημα μαζί με τους Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη, με τους οποίους έγραψε τηλεοπτική ιστορία στις «Αγριες μέλισσες», την Ελλη Τρίγγου που θεωρεί ότι «έχει τον μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει τα πράγματα χωρίς να της λες πολλά» και την προοπτική η νέα πανάκριβη υπερπαραγωγή να σκάσει στο Νetflix ή σε άλλη πλατφόρμα.

«3-2-1 πάμε» έξω από προαύλιο εκκλησίας
  • Από τη Μαρία Ανδρέου

Νέο τηλεοπτικό εγχείρημα σε μια άλλη εποχή, λίγο πριν από το 1821! Τι να περιμένουμε;

Οι βασικοί συνεργάτες είμαστε οι ίδιοι. H Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, ο Γιάννης Καραγιάννης παραγωγός, ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος στη μουσική! Είμαστε η βασική ομάδα και πρόκειται για μια σειρά που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, με 60 επεισόδια. Δεν νομίζω να έχει ξαναγυριστεί με τέτοια μεγαλοπρέπεια τέτοια σειρά, για αυτή την εποχή, γιατί έχει την ιδιαιτερότητα να μην ξέρουμε πολλά για αυτήν την ιστορική περίοδο γενικότερα. Κάναμε έρευνα, αλλά εγώ αποφάσισα στο δραματουργικό κομμάτι να ξεφύγουμε από τα ιστορικά γεγονότα. Αλλωστε, αυτό που μας αρέσει είναι να δημιουργούμε χαρακτήρες που θα μείνουν στον θεατή και θα τους θυμάται ξεχωριστά. Είπα στην ενδυματολόγο Τριάδα Παπαδάκη, που είναι μαζί μου από τις «Μέλισσες», ότι στα ενδυματολογικά θα βάλει και τη φαντασία της. Δηλαδή… η σειρά είναι ένα crime. Δολοφονείται ένα μωρό από το πρώτο επεισόδιο και ψάχνουμε να βρούμε ποιος το σκότωσε. Από εκεί και πέρα έχουμε τα μίση και τα πάθη δύο οικογενειών, υπάρχουν παράνομοι έρωτες, υπάρχει πειρατεία, γιατί οι Μανιατές ήταν πειρατές, έχουμε σκηνές με πειρατές που κουρσεύουν πλοία. Είμαι πολύ ευαίσθητος στη φωτογραφία, είναι κινηματογραφική πολύ η εικόνα. Είναι προσεγμένη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο θέλουμε να κάνει το… μπαμ! Να μην έχουμε δει ξανά κάτι παρόμοιο ποτέ.

Από πότε είστε στη Μάνη ως συνεργείο για τα γυρίσματα;

Από αρχές Ιουνίου, όμως η βασική τοποθεσία είναι στο κτήμα Νασιούτζικ, το οποίο έχουμε διαμορφώσει σαν ένα μεγάλο φέουδο, στο οποίο δεσπόζει ένας πύργος. Μεγάλο ντεκόρ, που έχει κοστίσει πάνω από ένα 1.000.000 ευρώ! Εχουμε καλύψει γκαζόν, πισίνες και έχουμε χτίσει έναν πύργο στα οκτώ μέτρα ύψος, με πολεμίστρες! Θα έχουμε μάχες και ειδικά εφέ. Κάνουμε πέντε μέρες να γυρίσουμε ένα επεισόδιο. Το βασικό καστ είναι 40 άνθρωποι. Και πόσοι ακόμη κομπάρσοι, πολύς κόσμος…

Πύργος στη Μάνη όπου γίνεται μέρος των γυρισμάτων

Τι σας δυσκόλεψε στο γύρισμα;

Στην εναρκτήρια συνάντηση γίνονται πολλές αποκαλύψεις. Γίνεται μια μεγάλη μάχη και την παρακολουθεί η Ελλη Τρίγγου. Κάναμε ένα μονοπλάνο, μια λήψη, με μια μάχη συγκλονιστική! Η έναρξη της σειράς ήταν πολύ εντυπωσιακή και δύσκολη. Πενήντα κομπάρσοι, τραυματισμοί, μάχες, αίματα, σπαθιά, ειδικοί ξιφομάχοι, άλογα.

Μετά τις «Αγριες μέλισσες» υπάρχει άγχος, από τη μεριά σας, για να έχει η «Μάγισσα» την ίδια αποδοχή από το κοινό;

Είναι τόσο δύσκολο, τόσο διαφορετικό αυτό που κάνω τώρα, που η αγωνία καλύπτεται με το πώς θα αντεπεξέλθω σε κάτι τόσο δύσκολο. Θα είχα αγωνία αν έκανα κάτι παρόμοιο. Είναι τόσο δύσκολο αυτό που κάνω τώρα και τόσο τεράστιο, που προσεύχομαι να πετύχει. Εχω, φυσικά, άγχος, αλλά είναι τόσο δύσκολο από μόνο του, που υπερβαίνει το άγχος μου.

Το δίδυμο της επιτυχίας Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη

Γιατί επιλέξατε την Ελλη Τρίγγου για αυτόν τον ρόλο;

Την αγαπώ πολύ την Ελλη. Η Ελλη την περίοδο που ετοιμάζαμε τις «Μέλισσες» αρνήθηκε να πάει σε μια άλλη σειρά και ήταν ημέρα Παρασκευή. Την ίδια μέρα το έμαθα και της είπα «έλα να σε δούμε τη Δευτέρα για τις “Μέλισσες”…» Και ήρθε τη Δεύτερα, διάβασε λίγο και την έκλεισα επί τόπου! Της είπα: «Πήγαινε στον Καραγιάννη τον παραγωγό να υπογράψεις το συμβόλαιο». Είναι καρμικό το δέσιμο μαζί της. Είμαστε τέσσερα χρόνια σε σταθερή συνεργασία. Είμαστε σαν σχέση. Είμαστε πιο πολύ σαν σχέση. Είναι η καθημερινότητά μου. (γέλια) Για την Ελλη ήταν απευθείας ανάθεση ο ρόλος της μάγισσας. Από τους λίγους ρόλους που δόθηκαν έτσι. Η αλήθεια είναι πως από τις «Μέλισσες» επέλεξα λίγους ηθοποιούς για να συνεργαστώ και στη «Μάγισσα».

Τι μαγικό δηλαδή έχει η Τρίγγου;

Εχει τον μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει τα πράγματα χωρίς να της λες πολλά. Της λες τις αλλαγές και τις κάνει τόσο ωραία… Και επίσης έχει αυτό το συγκλονιστικό πρόσωπο στην κάμερα. Βλέπεις τη μάχη και τα μάτια σου είναι στραμμένα στην Ελλη, σαν να μην μπορείς να τα πάρεις από πάνω της. Και στραμμένη την πλάτη να έχει, την Ελλη θα κοιτάς. Η μάγισσα δεν έχει καμία σχέση με την Τρίγγου. Οι ρόλοι που της γράφουν δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνη. Ούτε η Ασημίνα είχε. Δεν έχει κάποιο «ευκολάκι» στους ρόλους της σαν άλλους ηθοποιούς.

Η Ελλη Τρίγγου

Ο Γιώργος Γάλλος ξανά μαζί σας… Γιατί;

Γιατί είναι καλός ηθοποιός και στη σειρά θα έχει μεγάλο ρόλο!

Κοστούμια και σκηνικά τι θα δούμε;

Κοστούμια όλα ραμμένα, με πολλή λεπτομέρεια. Ραμμένα για κάθε ρόλο, ζωγραφισμένα, κεντημένα, τίποτα ετοιματζίδικο. Στα σκηνικά ο Δημήτρης Κατσίκης αναπαράγει πράγματα με πολλή δυσκολία. Το τεράστιο κάστρο που φτιάχτηκε είναι από μόνο του εκπληκτικό.

Κομπάρσος με ρούχα εποχής του ’21

Η σειρά θα πάει… Netflix;

Ναι, έχει προδιαγραφές σεναριακά να πάει, αλλά εγώ προτιμώ μια άλλη πλατφόρμα. Το σενάριο είναι γραμμένο έτσι που δεν έχει πολλά ιστορικά στοιχεία και μπορείς να το παρακολουθήσεις ακόμη κι αν είσαι ξένος. Με τον Καραγιάννη και τον ΑΝΤ1 καταφέραμε και φτιάξαμε ένα είδος τηλεοπτικό. Κάναμε μια crime ιστορία και η Ελλάδα είναι… απλώς η τοποθεσία.

Ο Λευτέρης Χαρίτος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This