Βάνα Μπάρμπα για Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν θα ξαναβγεί να δουλέψει κάποιοι θα καταλάβουν το λάθος τους»

«Τελείωσα με το lifestyle, έκλεισε για εμένα το κεφάλαιο»

Must Read

«Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη» είχε πει ηΒάνα Μπάρμπα, μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης που είχαν υποστεί γυναίκες συνάδελφοί της από τον εν λόγω ηθοποιό, γεγονός το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η γνωστή ηθοποιός στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει τη θέση της εξήγησε πώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας τόσο ταλαντούχος άνθρωπος προέβη σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

Η Βάνα Μπάρμπα δεν μετάνιωσε για όσα είχε δηλώσει αφού όσα είχε πει ήταν βγαλμένα μέσα από την καρδιά της. Η ίδια μάλιστα είχε εκφράσει την επιθυμία της να συναντήσει τον ηθοποιό.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό You, δήλωσε πως έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Πέτρο Φιλιππίδη και αποκάλυψε πως είναι η ψυχολογία του αυτήν την περίοδο.

Η ηθοποιός μάλιστα εξήγησε γιατί θέλει να αλλάξει την μέχρι τώρα ζωή της και να απέχει από το lifestyle

Πιστεύεις ότι κάπου έκανες λάθος ή όχι στις τοποθετήσεις σου για τον Πέτρο Φιλιππίδη και για τον Γιώργο Κιμούλη;

Εγώ έλεγα αρχικά και εμμένω σε αυτές τις τοποθετήσεις “περιμένετε την απόφαση του δικαστηρίου και σεβαστείτε την καλλιτεχνική πορεία τού Φιλιππίδη”, πιστεύω όμως ότι δεν με άκουγε κανείς γιατί το μόνο που ήθελαν πραγματικά ήταν την “κεφαλή του επί πίνακι” … Δέχτηκα απίστευτο bullying όταν μιλούσα για το υποκριτικό ταλέντο του Φιλιππίδη και του Κιμούλη. Πριν ακόμα αποφασίσουν οι δικαστές για τον Πέτρο πολλοί ήταν εκείνοι προηγουμένως που είχαν κρίνει και είχαν ισοπεδώσει καλλιτεχνικά δυο μεγάλους ηθοποιούς, τους είχαν αφορίσει, χωρίς να υπολογίζουν τις μετέπειτα συνέπειες για την ζωή τους.

Πιστεύεις ότι πραγματικά ισοπεδώθηκαν καλλιτεχνικά οι συγκεκριμένοι;

Νομίζω ότι όταν θα ξαναβγεί να δουλέψει ο Φιλιππίδης κάποιοι θα καταλάβουν το λάθος τους και ότι δεν γίνεται να γκρεμιστούν τέτοια ταλέντα. Όσο μεγάλα και εάν είναι τα κρίματά τους, το ταλέντο δεν χάνεται. Ο Κιμούλης όπως είδατε επανήλθε καλλιτεχνικά και ο κόσμος τον υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες, όσο και εάν σε κάποιους δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια.

Είσαι ενάντια στο κίνημα #metoo;

Όχι βέβαια. Μακάρι οι γυναίκες να είναι δεμένες σαν μια αλυσίδα και να παλεύουν την ανδρική φαλλοκρατία… Δεν ήμουνα ποτέ εναντίον του #metoo, είμαι ενάντια των διαφόρων ξενόφερτων κινημάτων από την Αμερική που τα υιοθετούμε με το όνομά τους και εμείς μιμούμαστε τις Καρντάσιαν. Είμαι από τις πρώτες που μίλησα και όρθωσα το ανάστημά μου σε όποια κακοποίηση, σιγά μη σώπαινα, όμως δεν μπορώ τις αμερικανιές #metoo, #youtoo! Γίνομαι έξαλλη όταν μας βλέπω να γλείφουμε τα δαχτυλάκια του ξενόφερτου, ας ονομάζαμε το δικό μας κίνημα “οι γυναίκες μιλούν”, γιατί δεν το κάναμε; Οι μοντερνιές, είδαμε που οδηγούν. Είδα τις προάλλες την Μήδεια με την μοντέρνα – υποτίθεται – ματιά ενός Γερμανού, του Φράνκ Κάστορφ να κατακρεουργεί τον Ευριπίδη, ο κόσμος να φεύγει αγανακτισμένος από την Επίδαυρο και εμείς να σωπαίνουμε …Εγώ δεν αντέχω να μην μιλάω και σε όποιον αρέσει, δεν θα με φιμώσει κανείς, ήμουνα πάντα τόσο ειλικρινής με τον κόσμο που παραδέχτηκα ακόμα και τα λάθη μου.

Επειδή γνωρίζεις εκ των έσω πολλά και έχεις ζήσει πολλά στον καλλιτεχνικό χώρο, τελικά πες μου το #metoo είπε όντως αλήθειες που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Φυσικά και είχε αλήθειες, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Κάθε καλλιτέχνης που έχει εξουσία και ανεπτυγμένο υπερεγώ κάνει λάθη… Αλλά μέχρι εκεί, ας μην φτάνουμε στα άκρα και στην καταστροφολογία … Γιατί εδώ ο σκοπός ορισμένων ήταν να καταστρέψουν ανθρώπους που ήταν πολλά χρόνια number one με μια μανία φθόνου. Πιστεύω ότι την επιτυχία, δυστυχώς αρκετοί, δεν την συγχωρούν όταν δεν την έχουν οι ίδιοι, την φθονούν…

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη έχεις μιλήσει;

Φυσικά, μιλάω συχνά μαζί του και δεν ασχολήθηκα καθόλου με κάποιες φοβιστικές τακτικές που έγιναν και σε εμένα και στο παιδί μου. Θα λέω την άποψή μου και θα την στηρίζω με παρρησία.

Πως είναι η ψυχολογία του;

Αρχίζει να πατάει στα πόδια του σιγά σιγά, κάποιοι που του έσκαψαν τον λάκκο και τον κατηγορούσαν φάνηκε εκ των υστέρων ότι είχαν άλλο σκοπό στο πίσω μέρος του μυαλού τους και εκμεταλλεύτηκαν στην συνέχεια κάπως την δημοσιότητα που πήραν.

Στην Βουλή με την «Πλεύση Ελευθερίας» μπήκε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Πως σου φάνηκε η είσοδός του;

Πιστεύω ότι οφελήθηκε πάρα πολύ από την θέση του ως πρόεδρος του ΣΕΗ και στην συνέχεια από την δημοσιότητα που πήρε με τις απόψεις του για τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη, όπως και για όλους εκείνους που αντιμετώπιζαν κατηγορίες. Όλα τα κανάλια σφάζονταν στα πόδια του Μπιμπίλα… Εάν δεν ήθελε να μπει στη Βουλή δεν θα δεχόταν την πρόταση και θα παρέμενε ως έχει… Μου είναι συμπαθής αλλά από την στιγμή που έγινε βουλευτής περιμένω από αυτόν να παράξει έργο στην Βουλή για τους ηθοποιούς.

Προηγουμένως μίλησες για περιστατικά bullying που σου έκαναν. Κάποια από αυτά ήταν ακραία;

Ναι ήταν, πέταξαν έξω από το σπίτι μου αυγά όταν είπα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι ένας νέος Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν είναι όμως μόνο αυτά… Άλλες φορές πιάνω βλέμματα ανθρώπων πως με κοιτάνε στον δρόμο ενώ περπατάω και ξέρω ότι σκέφτονται “πως τολμάς εσύ να έχεις άποψη που ήσουνα έτσι παλιά;”… Δεν με πειράζει, τους καταλαβαίνω αλλά τους λέω ότι δεν με φοβίζει τίποτα και κανένας.

Τον παλιό σου εαυτό τον έχεις αφήσει πίσω και περνώντας τα χρόνια έχεις γίνει μια άλλη;

Έχω αλλάξει πάρα πολύ, οι φωτογραφίσεις που κάποτε με ευχαριστούσαν τώρα πια μου είναι ανυπόφορες. Βαριέμαι! Ίσως και να είναι η τελευταία μου φωτογράφιση, τελείωσα με το lifestyle, έκλεισε για εμένα το κεφάλαιο αυτό μπορώ να το πετάξω από την ζωή μου. Ας τα κάνουν οι μικρές νέες ηθοποιοί, που είναι υπέροχες… Εγώ βάζω τελεία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This