Χρήστος Μάντακας: Ένας Έλληνας θεός ανάμεσα σε Σάρον Στόουν και Playmate

Η «Λάμψη» του Χρήστου Μάντακα ξέφυγε από την τηλεόραση και έφτασε σε εκδηλώσεις με σταρ του Χόλιγουντ και σε διαγωνισμούς ομορφιάς

Must Read

Ο Χρήστος Μάντακας άρχισε την καλλιτεχνική πορεία του από τη «Λάμψη» και η αλήθεια είναι πως ο τίτλος της θρυλικής σειράς του Νίκου Φώσκολου αποδείχτηκε προφητικός για εκείνον, αφού… έλαμψε στη συνέχεια στον χώρο της τηλεόρασης, αλλά και της μόδας.

  • Aπό τον Ηλία Μαραβέγια

Πήρε μέρος σε δημοφιλή σίριαλ, ταινίες και παραστάσεις, υπήρξε περιζήτητος σε φωτογραφικές καμπάνιες, θήτευσε επί σειρά ετών ως παραγωγός στον διαγωνισμό ομορφιάς Playmate, παρουσίασε εκδηλώσεις με σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάρον Στόουν. Μια χρονική περίοδο δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης, σημειώνοντας κι εκεί επιτυχία, ενώ τώρα -παράλληλα με την ολική επαναφορά που ετοιμάζει σε τηλεόραση και θέατρο- πρόκειται να μετρήσει τις δυνάμεις του και στα κοινά, επιθυμώντας να προσφέρει στον τόπο όπου μεγάλωσε.

Ποιες εικόνες έρχονται πρώτες στο μυαλό σου από τα παιδικά σου χρόνια;

Μεγάλωσα σε μία ζεστή και όμορφη οικογένεια. Είμαι το μεσαίο παιδί, έχω έναν αδερφό μεγαλύτερο και μία αδερφή μικρότερη. Οι εικόνες πολλές… παιχνίδι και γέλια, η μεγάλη αυλή του σπιτιού μας, η μαμά μου να μας κυνηγάει από πίσω, να βγαίνει στον δρόμο και να μας φωνάζει να μαζευτούμε, σκανταλιές, πειράγματα. Η γειτονιά μου, η Νίκαια, στον Πειραιά, ήταν ήσυχη τότε, γεμάτη μονοκατοικίες με αυλές, τα παιδιά παίζαμε στον δρόμο σε μία εποχή ανέμελη. Είχα όμορφα παιδικά χρόνια και αισθάνομαι τυχερός γι’ αυτό.

Ο Χρήστος Μάντακας

Κεφάλαιο εφηβεία: ήρεμο παιδί ή… επαναστάτης;

Αν και ως παιδί ήμουν ανέμελος και λίγο το «ζιζάνιο» που τους πείραζε όλους, μπαίνοντας στην εφηβεία άρχισαν οι προβληματισμοί, οι αναζητήσεις και, βέβαια, η αντίδραση μέσα στο περιβάλλον μου. Εγινα λίγο πιο επιθετικός, αλλά ήμουν τυχερός γιατί ο αδελφός μου (ως μεγαλύτερος!) με βοήθησε με όλους τους «κραδασμούς» της εφηβείας. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με το θέατρο, λαμβάνοντας μέρος σε μια παράσταση ερασιτεχνικού θιάσου. Θεωρώ ότι ήταν ευεργετική η επαφή μου με την τέχνη, όπως και η επικοινωνία μου με ανθρώπους από άλλο περιβάλλον πέραν του σχολικού.

Η υποκριτική ήταν στόχος που είχες βάλει από πιτσιρικάς;

Οχι, αλλά όταν ασχολήθηκα ερασιτεχνικά ως μαθητής και μου άρεσε, αποφάσισα να δώσω εξετάσεις. Πιο πολύ για την εμπειρία το έκανα, ωστόσο πέτυχα στις εξετάσεις και μου έδωσαν, μάλιστα, και υποτροφία από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, κάτι που ήταν για μένα πολύ σημαντικό. Πέρασα τρία υπέροχα, δημιουργικά χρόνια, με εξαιρετικούς καθηγητές και μια ομάδα σπουδαστών που ήμασταν σαν οικογένεια. Αργότερα παρακολούθησα και θεατρικά σεμινάρια στη σχολή του Ανδρέα Βουτσινά στο Παρίσι.

Σε μια από τις φωτογραφήσεις του ως μοντέλο

Τα βρήκες εύκολα ή δύσκολα «βγαίνοντας» στο επάγγελμα μετά το τέλος των σπουδών σου; Υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός τότε;

Τα 90s που άρχισα ήταν μία εποχή έντονης δημιουργίας. Πολλά καινούργια πράγματα γίνονταν τότε, επενδύονταν χρήματα στην ανάπτυξη της τηλεόρασης και του θεάτρου. Η ρομαντική περίοδος των σπουδών μου αντικαταστάθηκε από μια έντονα ανταγωνιστική εποχή. Θα έλεγα πως λειτουργούσαμε σε θολά νερά τότε, γιατί δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία και προσπαθούσαμε να βρούμε τα πατήματά μας. Τι είναι καλό, τι κακό, τι θα μας πάει μπροστά.

Ποιοι άνθρωποι του χώρου σε βοήθησαν στα πρώτα σου βήματα στην τηλεόραση;

Από τις πρώτες δουλειές μου ήταν η συνεργασία με τον Νίκο Φώσκολο στη «Λάμψη», αυτήν την τεράστια παραγωγή του ANT1, που μου χάρισε γρήγορη αναγνωρισιμότητα.

Δίπλα στη Σάρον Στόουν σε εκδήλωση που παρουσίασαν μαζί στην Αθήνα

Παράλληλα με την υποκριτική υπήρξες και επιτυχημένο μοντέλο.

Δούλεψα στον χώρο της μόδας, ναι. Το έκανα όμως μετά την επιτυχία μου ως ηθοποιός λόγω της εξωτερικής μου εμφάνισης και της αναγνωρισιμότητας που είχα κερδίσει. Ισως γι’ αυτό να θεωρούν πολλοί ότι έχω κάνει παράλληλα μεγάλη καριέρα στο μόντελινγκ. Η αλήθεια είναι ότι ως μοντέλο έχω στο βιογραφικό μου σημαντικές δουλειές, από τις οποίες κάποιες συζητήθηκαν πολύ. Οπως το εξώφυλλο μου με τη Βίκυ Κουλιανού στη «Γυναίκα». Μόνο τρεις άντρες έχουν μπει στο εξώφυλλο αυτού του περιοδικού: ο Ρουβάς, ο Μπονάτσος κι εγώ. Δεν το ξορκίζω το μόντελινγκ, απλά βάζω τα πράγματα στη σωστή τους θέση σχετικά με την πορεία μου σε αυτό. Φυσικά έχω δουλέψει αρκετά και σαν παραγωγός στον χώρο της μόδας, υπήρξα επί 13 χρόνια συντονιστής στην παραγωγή του διαγωνισμού ομορφιάς Playmate, σε συνεργασία με το περιοδικό «Playboy» και το Star Channel.

Πως ήταν ως εμπειρία να συνεργάζεσαι με τόσες γυναίκες;

Δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα, όπως καταλαβαίνεις. Διότι δεν ήταν 12 απλές γυναίκες κάθε φορά, άλλα 12 πανέμορφα μοντέλα. Είχα πάντως πολύ καλή επαφή μαζί τους, με εμπιστεύονταν κι εγώ από την πλευρά μου τις βοηθούσα σε ό,τι χρειάζονταν. Για τρεις μήνες περίπου, που είχαμε γυρίσματα, φωτογραφίσεις, πρόβες και τη βραδιά του τελικού ήμασταν μαζί σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο. Με κάποιες, μάλιστα, από αυτές τις κοπέλες έχω διατηρήσει φιλικές σχέσεις μέχρι τώρα.

Το περιβόητο εξώφυλλο με τη Βίκυ Κουλιανού

Υπήρξαν άνθρωποι του χώρου που σε αντιμετώπισαν με δυσπιστία λόγω της ωραίας εξωτερικής σου εμφάνισης;

Αυτό συνέβη, ναι. Αρκετές φορές αντιμετώπισα αρνητική συμπεριφορά λόγω της εμφάνισης μου και της προβολής μου από τα media. Φυσικά υπήρξαν και άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίους ρόλους και είχα μαζί τους καταπληκτικές συνεργασίες.

Τι θυμάσαι από το «Καφέ της Χαράς», όπου υποδύθηκες τον Αστέρη;

Καταρχάς θυμάμαι έναν υπέροχο συνεργάτη που λέγεται Χάρης Ρώμας, ο οποίος πέρα από το ότι έχει δημιουργήσει μαζί με την Αννα Χατζησοφιά καταπληκτικά σενάρια, ξέρει και να φροντίζει απίστευτα όλους τους ηθοποιούς του. Ολοι οι συνεργάτες αυτής της δουλειάς ήταν εξαιρετικοί και μου έχουν μείνει αξέχαστοι, ειδικά η Ρένια Λουιζίδου, με την οποία είχα και τις περισσότερες σκηνές μου στο «Καφέ». Είναι ένα απίστευτο κορίτσι και πολύ γλυκός άνθρωπος.

Με τη Ρένια Λουιζίδου στο «Καφέ της Χαράς»

Ακόμη ένας ρόλος σου που θυμούνται πολλοί είναι του «Γιάννη» στο «50-50», το οποίο προβάλλεται σε επανάληψη. Το βλέπεις;

Γενικά, όποτε τύχει τα βλέπω όλα… αν και τα έχω δει τόσο πολύ στο παρελθόν. Αλλη μία αγαπημένη δουλειά, με ωραίες αναμνήσεις, σπουδαίους ηθοποιούς και έναν υπέροχο σκηνοθέτη, τον Βασίλη Θωμόπουλο.

Οταν ξεκίνησε φέτος η επανάληψη του «50-50», το τηλεοπτικό κοινό διχάστηκε λόγω της ιστορίας με τον Πέτρο Φιλιππίδη…

Θα ήταν κρίμα μια τόσο αγαπημένη σειρά, όπως το «50-50», να μην ξαναπαιζόταν λόγω αυτής της ιστορίας. Ας μην ξεχνάμε πως οι ηθοποιοί παίρνουν κάποια χρήματα από τις επαναλήψεις. Μπορεί να είναι λίγα, αλλά οι ανάγκες του κόσμου είναι μεγάλες.

Βίωσες ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά από άνθρωπο του χώρου;

Ολα αυτά τα χρόνια που δούλεψα οι συνεργασίες μου υπήρξαν άψογες. Μόνο μια φορά υπέστην λεκτική και ψυχολογική βία, ένα είδος bullying, αλλά προσπάθησα να μην επηρεάσει τη δουλειά μου και πιστεύω ότι τα κατάφερα. Μπορώ να καταλάβω λοιπόν πόσο άσχημα μπορεί να νιώσει κάποιος που, ενώ προσπαθεί για το καλύτερο, αισθάνεται αυτή την αρνητική επίδραση από κάποιον άνθρωπο ή μία κατάσταση. Συμπάσχω με τα θύματα και ελπίζω να εξαλειφθούν αυτά τα πράγματα, όχι μόνο από τον δικό μας χώρο, αλλά από παντού.

Με την Τάνια Τρύπη στην παράσταση του Εθνικού «Ποια Ελένη;»

Ποιο είναι το πιο ακραίο ή αστείο περιστατικό θαυμασμού που έχεις δεχτεί;

Είναι πολύ όμορφο να σου εκφράζει ο κόσμος την αποδοχή και την αγάπη του, όταν σε βλέπει. Είναι μία ωραία ανταμοιβή της προσπάθειας που κάνουμε σε αυτή τη δουλειά. Εγώ είχα πάντα και έχω ακόμη πολύ καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους, μου αρέσει να μιλάω μαζί τους. Εχουν τύχει διάφορα περιστατικά… Το πιο «τρελό» μου συνέβη στην οδό Κανάρη ένα μεσημέρι, την ώρα που περπατούσα. Με αναγνώρισαν κάποιοι και αφού σταμάτησαν τα αυτοκίνητα τους (κατ’ επέκταση και την κυκλοφορία!), βγήκαν έξω για να μου εκφράσουν τη συμπάθειά τους, να ζητήσουν αυτόγραφο και να φωτογραφηθούμε.

Γιατί έχεις να κάνεις τηλεόραση πάνω από 10 χρόνια;

Την εποχή της κρίσης ασχολήθηκα με άλλες δραστηριότητες για λόγους επιβίωσης. Ασχολήθηκα με την εστίαση, έναν επαγγελματικό κλάδο με μεγάλο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, καθώς πρόκειται για τον πιο σημαντικό τουριστικό κλάδο στη χώρας μας, όπου έχουν επενδυθεί μεγάλα κεφάλαια. Υπάρχουν πολύ ωραία μαγαζιά, με υψηλή αισθητική, εξαιρετική εξυπηρέτηση από το προσωπικό και άριστη ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουν, τα οποία συναγωνίζονται άνετα αυτά του εξωτερικού. Πρόσφατα έτυχε να κάνω κάποια ταξίδια στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, όπου διαπίστωσα ότι το επίπεδο που έχουμε εδώ στην εστίαση είναι πραγματικά πολύ υψηλό.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά αυτήν την εποχή;

Η δραστηριότητά μου κινείται γύρω από τη δουλειά μου, την τηλεόραση και το θέατρο. Πρόκειται να επανενταχτώ στον χώρο κι αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα με δείτε σε κάποιο καινούργιο πρόγραμμα. Επίσης ασχολούμαι πολύ ενεργά με τις εκφωνήσεις.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά, στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν να ασχοληθώ και το 2019 στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη, αλλά για προσωπικούς μου λόγους δεν μπόρεσα. Φέτος μου ξαναέγινε πρόταση και με μεγάλη χαρά δέχτηκα να συμμετάσχω στον ανεξάρτητο κομματικά συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Ακη Τούντα, ο οποίος είναι πανεπιστημιακός καθηγητής Οικονομικών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένας άνθρωπος με ήθος, γνώσεις, χιούμορ και σεμνότητα. Πιστεύω ότι με έναν τέτοιο δήμαρχο θα αλλάξουν πολλά σε αυτήν την πόλη. Από την πλευρά μου θα βοηθήσω όσο μπορώ στον χώρο που γνωρίζω, αυτόν του πολιτισμού, αλλά κι όπου αλλού χρειαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This