Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε πως κάνει προσπάθειες να βοηθήσει τους Παλαιστινίους

«Οι γονείς στην Παλαιστίνη, αυτοί που ζουν ακόμη δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα» είπε

Must Read

Η Εριέττα Κούρκουλου χθες το μεσημέρι έκανε μια ανάρτηση μετά από καιρό στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους απείχε από τα social media το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως δεν αντέχει να βλέπει άλλο εικόνες φρίκης από παιδιά να υποφέρουν από τον πόλεμο στη Γάζα.

Η Εριέττα Κούρκουλου ανέφερε πως μαζί με την ομάδα της προσπαθεί να βρει οργανώσεις και αξιόπιστους φορείς που θα μπορέσουν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην εμπόλεμη ζώνη. Όσα είπε στο βίντεο που ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram:

«Όσοι με ακολουθείτε και με παρακολουθείτε γνωρίζετε ότι έχω επιλέξει τον τελευταίο καιρό να απέχω από το Instagram. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι οι εικόνες φρίκης που κατακλύζουν το προφίλ μου καθημερινά από την Παλαιστίνη. Εικόνες παιδιών σαν τον Νίκο μου, που υποφέρουν, που πεθαίνουν αβοήθητα, που κλαίνε στη φρίκη και στον φόβο χωρίς να έχουν φταίξει σε τίποτα και χωρίς να τους υπερασπίζεται κανένας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες για ακόμη μία φορά είναι μια απογοήτευση, το συμφέρον έχει κυριαρχήσει απέναντι στις ζωές αθώων παιδιών. Κι αυτό είναι κάτι που όταν έχεις ο ίδιος παιδιά, δεν το χωρά ο νους σου. Γνωρίζω πολύ καλά την τύχη μου. Γνωρίζω ότι από τύχη αυτή τη στιγμή έχω ένα πανέμορφο μωρό το οποίο μπορώ να κοιμίζω το βράδυ γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλές. Γνωρίζω ότι έχω τη δύναμη να το προστατεύσω, αν αύριο έρθει μια δυσκολία. Οι γονείς στην Παλαιστίνη, αυτοί που ζουν ακόμη δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

Έχουμε κάνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τον τελευταίο καιρό με όλες μου τις οργανώσεις. έχω πάει πολλές φορές να τα μοιραστώ. Δεν μου βγαίνει. Και δεν μου βγαίνει γιατί όταν συμβαίνουν, αυτά που συμβαίνουν, είναι όλα ανούσια. Ό,τι κάνουμε, δεν είναι επίκαιρο, δεν έχει σημασία. Προφανώς και έχουν σημασία, αλλά μπροστά στην καταστροφή και τον πόνο αυτών των παιδιών, δεν αισθάνομαι καλά. Αυτό που με έχει πειράξει περισσότερο είναι ότι δεν ξέρω και δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Είμαστε πολύ μακριά από τη Γάζα και η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Ο λόγος που αποφάσισα να ανεβάσω σήμερα αυτό το video είναι για να επικοινωνήσω, ότι δουλεύουμε με την ομάδα μου για να βρούμε κάποιους αξιόπιστους οργανισμούς και κάποιους καλούς τρόπους να βοηθήσει όποιος θέλει αυτά τα παιδιά και τους ανθρώπους στη Γάζα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να τελειώσει αυτό το μαρτύριο γρήγορα και να μην τελειώσει με τον αφανισμό αυτών των αθώων ανθρώπων», είπε η Εριέττα Κούρκουλου.

Στη λεζάντα του βίντεό της έγραψε: “Προς διευκρίνηση: Η περιοχή του Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Εδάφη είναι η επίσημη θεσμική ονομασία, η οποία και φαίνεται στο link του πρώτου Διεθνούς Οργανισμού που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες δωρεές, που κάνει όποιος επιθυμεί, αφορούν την συγκεκριμένη περιοχή και εστιάζει στην ανθρωπιστική βοήθεια στην συγκεκριμένη εμπόλεμη ζώνη. Ο ICRC επιλέχθηκε για αρχή λόγω της άμεσης πρόσβασης που έχει στην εμπόλεμη ζώνη αυτή την στιγμή, θέλοντας να βοηθήσουμε άμεσα τον άμαχο πληθυσμό. Στο επόμενο στάδιο και ανάλογα τις εξελίξεις στην περιοχή θα υποστηρίξουμε κι άλλους οργανισμούς που επιχειρούν στο πεδίο.”

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This