Αποκλειστικό: Δείτε σύντομο απόσπασμα από την ταινία «Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης» στα τούρκικα!

Βγαίνει στο «φως» για πρώτη φορά μετά από 49 χρόνια

Must Read

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο φέρνει το newsbreak.gr για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, μετά από 49 ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από την ταινία «Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης» του 1968, το οποίο είχε μεταγλωττιστεί στα τούρκικα, κάνοντας τεράστια αίσθηση στη γείτονα χώρα, όπου και προβλήθηκε το 1970, μιας και η Αλίκη, η αείμνηστη εθνική μας σταρ, υπήρξε είδωλο και για τον Τουρκικό λαό.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, εκείνα τα χρόνια υπήρξαν κι άλλες ταινίες της Αλίκης που μεταγλωττίστηκαν στα τούρκικα. Μάλιστα, στην περίπτωση της ταινίας «Χτυποκάρδια στο θρανίο», υπήρξε και αντικατάσταση του συμπρωταγωνιστή της, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, από Τούρκο ηθοποιό, καθώς κάποιες σκηνές της γυρίστηκαν εις διπλούν!

Η ταινία «Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης», μια αισθηματική κωμωδία παραγωγής Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου, σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη, και με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, είχε κόψει στην χώρα μας 750.380 εισιτήρια, κατατάσσοντάς την στις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.

Ευγενική παραχώρηση από συλλέκτη

Το συγκεκριμένο βίντεο παραχώρησε στο newsbreak.gr ο συλλέκτης ελληνικού κινηματογράφου Λιάκος Τάσκου. «Είναι πράγματι εντυπωσιακό να βλέπεις τέτοιες ταινίες να έχουν απήχηση και σε γειτονικές χώρες», τονίζει ο κύριος Τάσκου.

Έκπληξη, ωστόσο, προκάλεσε η είδηση σε έναν από τους τελευταίους εν ζωή πρωταγωνιστές της ταινίας, τον Νίκο Τσούκα, ο οποίος, μάλιστα, εμφανίζεται στο συγκεκριμένο απόσπασμα, καθώς υποδυόταν τον «μάγκα» της ταβέρνας, με τον οποίο βλέπουμε να τσακώνεται ο «Πίπης» (δηλαδή η Αλίκη), για τα μάτια της Νίτσας Μαρούδα!

«Δεν το ήξερα ότι είχε μεταγλωττιστεί και στα τούρκικα. Είναι τιμητικό για εμένα, μετά από τόσα χρόνια, να υπάρχουν ειδήσεις για εκείνη την εποχή που προκαλούν εντύπωση. Και κυρίως σε νέα παιδιά, που ψάχνουν και βρίσκουν συνεχώς νέα στοιχεία. Ήταν μια εποχή αθωότητας, που όλοι αναζητούν όταν μεγαλώσουν», δηλώνει συγκινημένος ο σπουδαίος «κοντός» του ελληνικού κινηματογράφου!

Σχετικά με την ταινία

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 30 Δεκεμβρίου 1968 και αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, κόβοντας 750.380 εισιτήρια στην πρώτη προβολή (σε Αθήνα, Πειραιά και προάστια) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση της σεζόν, μεταξύ 108 ταινιών. Μάλιστα, η παραγωγή της είχε στοιχίσει στον Φίνο το –ιλιγγιώδες για την εποχή– ποσό των 6.500.000 δραχμών.

Νίκος Νικόλιζας

https://www.youtube.com/watch?v=8eCWlbIZIfM&fbclid=IwAR29xrZ2kTflK57jfqIwo0KMicLhlKhq5Qv0jBpTMNWe32S9uxEXe5Tbyew

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This