Κώστας Κρομμύδας: «H αδερφή μου πέθανε από χειροβομβίδα που βρισκόταν μέσα στο σπίτι μας»

«Τώρα μας φαίνεται περίεργο, αλλά στα σπίτια τότε υπήρχαν όπλα» εξήγησε

Must Read

Ο Κώστας Κρομμύδας, βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και έδωσε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στην αδερφή του την οποία δε γνώρισε ποτέ, καθώς σκοτώθηκε όταν ήταν μικρή από έκρηξη χειροβομβίδας μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Μαζί με την αδερφή του σκοτώθηκε και ένας ξάδερφός τους με όλα αυτά να συμβαίνουν τη δεκαετία του 1950.

«Είμαι το πέμπτο παιδί της οικογένειας, την πρώτη μου αδερφή δεν την έχω γνωρίσει γιατί σκοτώθηκε πολύ μικρή με έναν τραγικό τρόπο, από χειροβομβίδα. Από τις παλιές αυτές χειροβομβίδες που ξεμένανε. Σας μιλάω τώρα για την δεκαετία του 50 έτσι. Εγώ γεννήθηκα το ’71. Δυστυχώς σκοτώθηκε πάρα πολύς κόσμος μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά τον εμφύλιο κυρίως γιατί μετά από χρόνια ξαναέγινε αυτό, γιατί στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας υπήρχαν παρατημένα πυρομαχικά» είπε ο Κώστας Κρομμύδας και πρόσθεσε ότι:

«Κάποια από αυτά τα βρίσκαν τα παιδιά, ειδικά τις χειροβομβίδες που έμοιαζαν με παιχνίδι και ξέρεις βγάζοντας την περόνη δεν ξέρει ένα παιδί τι έπεται. Σκοτώθηκε μαζί με τον πρώτο μου ξάδερφο, τον Κώστα, σχεδόν επί τόπου. Μετά από 21 χρόνια μετά γεννήθηκα. Δεν ξεπερνιέται το πένθος αυτό. Η μητέρα μου τότε ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί και ουσιαστικά εκείνη την στιγμή μαθαίνουμε ότι βρήκαν την χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού μας» είπε ο συγγραφέας.

Τέλος, ο Κώστας Κρομμύδας επισήμανε πως: «Τώρα μας φαίνεται περίεργο, αλλά στα σπίτια τότε υπήρχαν όπλα, χειροβομβίδες από όλα. Δυστυχώς τότε σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι από νάρκες».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This