Λάμψη γυναίκας: Συγκινητική εκδήλωση στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Λάμψη γυναίκας

Must Read

Με άρωμα γυναίκας, λάμψη και πολλή συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα βραβεία «Καλλιρρόη». Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Hμέρας της Γυναίκας βράβευσε γυναίκες που κατοικούν ή επιχειρούν στη Ραφήνα και στο Πικέρμι, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει για το έργο και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Ο μαέστρος της φιλαρμονικής ορχήστρας Γιώργος Καλούδης με τις Ναδίνα Τζιάτζιου, Χριστίνα Λαμπίρη, Δήμητρα Τσεβά Μήλα και Θάνο Ζήση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ραφήνας και υπεύθυνη για τη διοργάνωση ήταν η αντιδήμαρχος Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία τόνισε στην ομιλία της πως σκοπός είναι τα βραβεία να γίνουν θεσμός! «Ονειρευόμαστε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να τιμούμε γυναίκες γέννημα θρέμμα της πόλης μας, αλλά και γυναίκες που επέλεξαν την πόλη μας να ζήσουν, γυναίκες με τις οποίες εδώ, μαζί, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα, περπατάμε στους ίδιους δρόμους, τις καλημερίζουμε, τις έχουμε ανάμεσά μας… Γυναίκες που ξεχώρισαν, διέπρεψαν στον τομέα τους και που η προσφορά και η φήμη τους μας κάνουν υπερήφανους σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό από τη δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, η οποία μίλησε για τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν στο κίνημα των γυναικών στην Ελλάδα και στον κόσμο, οι οποίες αποτελούν έμπνευση για όλες τις υπόλοιπες. Συνολικά, βραβεύτηκαν 13 γυναίκες, οι: Εύη Βαρδαλά – Θεοδώρου (πρώην διευθύντρια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρη), Εύη Γκατσοπούλου (πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων), Αλέκα Κανελλίδου (ερμηνεύτρια), Κάλλη Λευκή, (γιατρός, αναπληρώτρια δ/ντρια Κ.Υ. Ραφήνας), Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα (δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και στιχουργός), Δήμητρα Κατσαφάδου (χημικός, επιχειρηματίας), Αγγέλα Κοροβέση (γλύπτρια), Κατερίνα Μανανεδάκη (δημοσιογράφος – συγγραφέας), Λουκία Παπαδάκη (ηθοποιός), Μάιρα Παπαθανασοπούλου (συγγραφέας), Εφη Προκοπάκη (πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου ΕΣΤΙΑ), Ειρήνη Σαρηκώστα (σολίστ πιάνου) και Φανή Ψαθά (ολυμπιονίκη ελεύθερης πάλης).

Εύη Θεοδώρου Βαρδαλά, Θανάσης Αδαμόπουλος

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου λόγω κινητικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, ωστόσο η δυναμική του λόγου της, όταν αναφέρθηκε στην ισότητα όλων των ανθρώπων, προκάλεσε συγκίνηση στην αίθουσα. Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος – συγγραφέας Δέσποινα Σωτηροπούλου, έκλεισε με τις ερμηνείες από τη σοπράνο Ναντίνα Τζιάτζιου και τον τενόρο Θάνο Ζήση, τους Operatical, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καλούδη.

Λουκία Παπαδάκη, Θωμάς Μαυρογόνατος
Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, Γιάννης Βίτσας, Κατερίνα Μανανεδάκη
Ναδίνα Τζιάτζιου,
Operatical
Δήμητρα Κατσαφάδου, Γιώργος Χειμωνέτος, Χριστίνα Λαμπίρη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This