Τα tips για να είναι ο γάμος σου αξέχαστος

Must Read

Το καλοκαίρι πλησιάζει και αδιαμφισβήτητα είναι η εποχή με τους περισσότερους γάμους! Η άνοιξη είναι η εποχή προετοιμασίας γι’ αυτήν την τόσο όμορφη στιγμή που περιμένουμε (όχι όλες) από μικρά κορίτσια.

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Η μέρα του γάμου δεν είναι απλή υπόθεση και το να είσαι η νύφη δεν είναι σίγουρα κάτι απλό. Νυφικό, μαλλιά, μακιγιάζ, νύχια και πολλά άλλα είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις! Αλλωστε αυτό το look θα σε ακολουθεί για χρόνια (πρώτα ο Θεός) στις αναμνήσεις του μυαλού αλλά και στο φωτογραφικό σου άλμπουμ! Πάμε να δούμε πώς θα γίνουμε οι ωραιότερες νύφες για το καλοκαίρι του 2024.

ΝΥΦΙΚΟ

Το νυφικό των ονείρων σου πρέπει να πληροί δύο βασικές προϋποθέσεις: να κολακεύει το σώμα και να σε κάνει να αισθάνεσαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο και συνάμα να νιώθεις και κάπως άνετη.

– Αν ανήκεις στις νύφες με σωματότυπο κλεψύδρα, σημαίνει ότι έχεις πολύ λεπτή μέση αναλογικά με το στήθος και την περιφέρειά σου.

The perfect dress: Τα corset style και τα mermaid νυφικά έχουν σχεδιαστεί για να κολακεύουν και να τονίζουν τις φυσικές καμπύλες σου.

– Οι γυναίκες με σωματότυπο μήλο, όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι, έχουν πλούσιο στήθος, μεγάλη περιφέρεια μέσης και πολύ λεπτά πόδια.

The perfect dress: Επίλεξε ένα νυφικό που θα δημιουργεί την τέλεια ισορροπία. Τα φορέματα σε γραμμή Α με sweetheart λαιμόκοψη, που κολακεύουν το στήθος και καθορίζουν τη μέση, αποτελούν εξαιρετική επιλογή.

– Ο σωματότυπος αχλάδι χαρακτηρίζει τις Ελληνίδες, οι οποίες στην πλειονότητά τους έχουν λεπτή μέση και μεγάλη περιφέρεια.

The perfect dress: Βρες το τέλειο νυφικό εστιάζοντας στο στήθος. Τα διακοσμητικά στοιχεία και οι λεπτομέρειες βοηθούν στην ανάδειξη του ντεκολτέ και της μέσης, λειαίνοντας κάπως τις καμπύλες στους γοφούς σου.

ΜΑΛΛΙΑ

Το παν σε ό,τι έχει να κάνει με το νυφικό look σου (από το φόρεμα μέχρι το μακιγιάζ και τα μαλλιά σου) είναι να είσαι εσύ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που μπορεί κανείς να σου δώσει και, όσο μπαίνεις στη διαδικασία των τελικών επιλογών, σίγουρα θα συνειδητοποιήσεις πόσο πολύτιμη είναι.

Σε ό,τι αφορά το νυφικό σου χτένισμα, λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι που να φωνάζει από μακριά νύφη. Διάλεξε κάτι που ταιριάζει στο στιλ σου, στο ύφος του γάμου και του νυφικού σου και, φυσικά, στον τύπο των μαλλιών σου. Επίσης, ειδικά αν έχεις κοντά μαλλιά, μην ξεχνάς τη δύναμη των hair accessories. Επίλεξε ανάμεσα σε boho style, δηλαδή χαλαρές μπούκλες και σπασίματα στα μαλλιά σαν να τα έφτιαξες μόνη, και συνδύασέ το με minimal στεφανάκια μαλλιών με φυσικά άνθη ή και λαμπερά κρυσταλλάκια.

Αν πάλι επιλέξεις να κάνεις ένα χτένισμα που θα είναι όλα τα μαλλιά μαζεμένα ψηλά, τα λεγόμενα updos, σίγουρα θα γλιτώσεις από τη μεγάλη ζέστη του καλοκαιριού και θα ιδρώσεις λιγότερο. Τα updos επιλέγονται από πολλές νύφες γιατί σίγουρα θεωρούνται πολύ chic.

Αν σκέφτεσαι να φορέσεις πέπλο, τότε θα πρέπει να συνδυάσεις το χτένισμά σου με αυτό. Υπάρχουν νυφικά χτενίσματα για μακρύ πέπλο, αλλά και για κοντό. Δημιούργησε, για παράδειγμα, στα μαλλιά σου ένα χαμηλό twisted updo και στερέωσε το πέπλο πάνω από το τελείωμά του με ένα όμορφο κοκαλάκι με άνθη ή κάποιο αρχαιοελληνικού τύπου. Αν πάλι θέλεις έναν πιο περίτεχνο κότσο, μπορείς να φορέσεις το πέπλο από πάνω του και να προσθέσεις μια τιάρα.

Τέλος, ωραία επιλογή είναι και τα νυφικά χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω μαλλιά, που συνδυάζονται εξίσου όμορφα με ένα πέπλο.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Επειτα από 15 χρόνια πείρας στο μακιγιάζ ως make up artist και έχοντας αναλάβει εκατοντάδες νύφες πιστεύω ότι ξέρω καλά πλέον τα do και τα don’t.

Αρχικά ο γάμος δεν είναι Pinterest και εμείς ειδικά εκείνη την μέρα δεν φωτογραφιζόμαστε για το Instagram. Αυτό το λέω γιατί οι πιο πολλές νύφες έρχονται με φωτογραφίες μακιγιάζ από τα δύο αυτά apps. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μακιγιάζ τα οποία είναι απίστευτα βαριά ακόμα και για εμένα, που λόγω δουλειάς έχω κάνει διάφορα στιλ στο πρόσωπό μου. Να πούμε εδώ ότι οι ανάγκες και οι δυνατότητες μιας κανονικής γυναίκας με κανονικό δέρμα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που βλέπουμε στο διαδίκτυο. Πρέπει να έχουμε αληθινές προσδοκίες και στη ζωή και στο μακιγιάζ.

Φρόντισε λοιπόν να μην παρεκκλίνεις από το ποια είσαι στην καθημερινή ζωή σου. Ναι μεν γίνεσαι νύφη, οπότε το μακιγιάζ σου θα είναι επαγγελματικό και δεν θα θυμίζει το μακιγιάζ που κάνεις για να πας στη δουλειά, αλλά μην κάνεις πράγματα τα οποία είναι εντελώς ξένα για σένα και όσους σε ξέρουν.

Ακόμα κι αν επιλέξεις ένα φυσικό ελαφρύ μακιγιάζ για τη μέρα εκείνη, θα έχει πιο περίτεχνη μορφή και, πίστεψέ με, μπορεί να φτάνει και να περισσεύει η έντασή του σε σχέση με όσα έχεις συνηθίσει. Επίλεξε τον επαγγελματία που σου ταιριάζει και σε εκφράζει σε όλα, δείξε εμπιστοσύνη, χαλάρωσε και, πίστεψέ με, θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This