Ο Ζαφείρης Μελάς αναπολεί τη Θεσσαλονίκη τού χθες

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Οταν ακούς το όνομα «Ζαφείρης», κατευθείαν πάει το μυαλό σου στο επίθετο «Μελάς»! Πενήντα χρόνια καριέρας, αμέτρητες επιτυχίες που τραγουδήσαμε και ακόμα τραγουδάμε. Η απλότητα του Ζαφείρη Μελά είναι αυτή που χαρακτηρίζει έναν αληθινό σταρ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και διαφορετικά για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε με την αύρα και το ιώδιο του Θερμαϊκού!

  • Από τη Σούζη Στεφανίδη

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι με τίτλο «Καλά ξηγήθηκες», σε στίχους και μουσική Σταμάτη Γονίδη. Πότε κάποιος ξηγιέται καλά;

«Ξηγιέμαι καλά» σημαίνει είμαι σωστός, δίκαιος, καθαρός σε όσα λέω και όσα κάνω. Κάνω το σωστό σημαίνει φέρομαι καθαρά. Κάτι που σπανίζει πλέον σε σχέση με τα παλιά χρόνια!

Το φιλί του Σταμάτη Γονίδη στο στόμα σάς έκανε viral! Ξηγήθηκε σωστά ο Σταμάτης Γονίδης;

(Χαμογελάει) Γίναμε viral όντως! Με ξάφνιασε και μένα! Αλλά ήταν ένα γλυκό ξάφνιασμα! Τον Σταμάτη τον ξέρω χρόνια και φέτος είχαμε μια από τις καλύτερες συνεργασίες στην Αθήνα! Περάσαμε πολύ καλά! Το φιλί ήταν μια αυθόρμητη κίνηση αγάπης και φιλίας, ας το πούμε! Αλλωστε ο Σταμάτης είναι απρόβλεπτος, το ξέρουμε και γι’ αυτό τον αγαπάμε.

Εχετε τραγουδήσει επιτυχίες που μας έχουν όλους σημαδέψει! Εσείς έχετε κάποιο που αγαπάτε λίγο παραπάνω;

Θα σου πω ό,τι λένε πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και είναι αλήθεια. Κάθε τραγούδι που αποφασίζουμε να το κάνουμε δικό μας το έχουμε διαλέξει με πολλή προσοχή και κόπο, οπότε όλα τα αγαπάς εξίσου. Τώρα αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο έστω λίγο παραπάνω, είναι το «Ενα απόγευμα θλιμμένο», γιατί ήταν και σταθμός στην καριέρα μου. Ηταν στην αρχή και μου έδωσε πάρα πολλά! Καταλαβαίνεις!

Ποιο είναι το τραγούδι που το κοινό σας αγαπάει πιο πολύ και όταν το τραγουδάτε γίνεται χαμός;

Πιστεύω πως το τραγούδι «Ο ίδιος άνθρωπος» έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Οι στίχοι του αγγίζουν πολλούς. Αλλά σχεδόν με όλα τα τραγούδια μου ο κόσμος ενθουσιάζεται εξίσου.

Η Θεσσαλονίκη τού χτες και του σήμερα έχει μεγάλες διαφορές, να φανταστώ;

Μέρα με τη νύχτα σε όλα τα πράγματα. Ειδικά στον δικό μας τον χώρο τον καλλιτεχνικό και της διασκέδασης! Ακόμα όμως και στις ανθρώπινες σχέσεις! Τότε ήμασταν όλοι φίλοι, μια παρέα! Από τον βοηθό και τον σερβιτόρο, μέχρι τους τραγουδιστές! Τώρα δεν υπάρχει αυτή η φιλία. Καθένας για την πάρτη του!

Το κοινό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα διασκεδάζει με διαφορετικό τρόπο;

Εγώ δεν βλέπω διαφορές! Ελληνες είμαστε, το ίδιο διασκεδάζουμε παντού! Και στην Αθήνα και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, παντού!

Η Θεσσαλονίκη έχει βγάλει πολλούς μεγάλους και γνωστούς τραγουδιστές! Πού οφείλεται αυτό; Εχουμε κάτι ιδιαίτερο εδώ;

Ειλικρινά δεν ξέρω. Ισως είναι το νερό που πίνουμε (χαμογελάει). Αλλά πιστεύω ότι όλη η Ελλάδα έχει καλούς τραγουδιστές. Ισως απλώς αρκετοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες που ζούσαν στην επαρχία και σε μικρότερες πόλεις δεν το κυνήγησαν τόσο ώστε να γίνουν πιο γνωστοί.

Υπάρχει κάτι στην πόλη που να σας «ενοχλεί» και που θα θέλατε να αλλάξει;

Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα! Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη! Τη λατρεύω, την αγαπώ και την πόλη ως πόλη και τους ανθρώπους της. Αυτό το fly-over μόνο να μην είχαμε, που ταλαιπωρείται ο κόσμος άδικα (χαμογελάει).

Εχετε ζήσει αρκετά και στην Αθήνα. Eχει αρκετές διαφορές το να μένεις Θεσσαλονίκη ή Αθήνα;

Εχει μεγάλες διαφορές! Εδώ η ζωή είναι πιο χαλαρή! Εχουμε πιο πολύ επικοινωνία καταρχάς μεταξύ μας. Λέμε «καλημέρα» ακόμα κι αν δεν γνωριζόμαστε! Βρισκόμαστε πιο εύκολα να πάμε για ένα φαγητό με τους φίλους μας! Στην Αθήνα αυτά όλα είναι δύσκολα! Οι αποστάσεις, η κίνηση στους δρόμους. Καταρχάς στην Αθήνα δεν μπορείς ποτέ να είσαι στην ώρα σου σε ένα ραντεβού. Κι εγώ ειδικά με αυτό είμαι άρρωστος! Θέλω να πηγαίνω, αν γίνεται, και δέκα λεπτά νωρίτερα πάντα. Στην Αθήνα δεν το κατάφερα ποτέ.

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην αναφέρω τη μεγάλη απώλεια του Βασίλη Καρρά. Ξέρω πως ήσασταν πολύ φίλοι, σας συνέδεαν αρκετά πράγματα από την αρχή της καριέρας σας.

Για μένα δεν ήταν απλά απώλεια ο χαμός του Βασίλη. Ηταν πλήγμα. Για όσους έζησαν τον Βασίλη από πολύ κοντά, όπως εγώ, που γνωριζόμασταν από παιδιά, ήταν μεγάλο πλήγμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This