Βάσω Γουλιελμάκη: «Έκανα στην άκρη όποιον πήγε να μου κόψει τα φτερά»

Must Read

Η Βάσω Γουλιελμάκη αποτελεί αγαπημένη ηθοποιό του θεάτρου και της τηλεόρασης, παίζοντας σε πετυχημένες παραστάσεις και σειρές. Αρχισε ως πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, την κέρδισε όμως η αγάπη της για την υποκριτική.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Σταθμός στην προσωπική της ζωή αποτέλεσε ο γάμος της με τον Σωκράτη Αλαφούζο, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Μαρίλια, η οποία σήμερα είναι 20 ετών. Μιλώντας στην «Εspresso», αναφέρεται στις άσχημες συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα της, καταφέρνοντας όμως να τις ξεπεράσει. Ακόμη αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος η ηθοποιός έχει εντυπωσιάσει το κοινό με τον μονόλογό της, «Η Απολυμένη», και τη νέα σεζόν θα τη βλέπουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες πρωταγωνιστώντας στη σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» στον Alpha.

Τι αναμνήσεις έχετε από τα παιδικά σας χρόνια;

Γεννήθηκα στην Κρήτη και σε ηλικία τριών ετών μετακομίσαμε στη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια με πολλή γλύκα, πολλή αγάπη και πολλές αγκαλιές.

Η ηθοποιός στα παιδικά της χρόνια

Από μικρή ηλικία κάνατε πρωταθλητισμό στη ρυθμική γυμναστική. Πώς ήρθε η υποκριτική στη ζωή σας;

Οι προπονήτριές μου με έβλεπαν ότι είχα πολύ εκφραστικότητα και θεατρικότητα στις κινήσεις μου. Μου πρότειναν να ασχοληθώ με την υποκριτική. Παρόλο που ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί, μέσα από τη ρυθμική γυμναστική, τη μουσική και τις ασκήσεις που είχαν μουσική εκφραζόμουν πλήρως. Ετσι, πήγα στη σχολή, έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πέρασα. Τόσο απλά! Δεν μου είπαν τίποτε. Δεν είχα γνωστούς, ούτε κύκλο που θα με βοηθούσε να περάσω στη σχολή. Πέρασα με την αξία μου. Νομίζω πως, όταν πέρασα, είδα ένα χαμόγελο στο στόμα της μάνας μου να σχηματίζεται. Επειδή μου άρεσε, ήξερε, μου είχε εμπιστοσύνη, ότι είναι καλό για μένα. Ετσι μου έλεγε και στις προσωπικές μου σχέσεις: «Αν τον αγαπάς εσύ, τον αγαπώ και εγώ διπλά». Η αθωότητα και η αγνότητα ποτέ δεν στέκονται εμπόδια στην εξέλιξη και στις αποφάσεις μιας ζωής.

Στα παιδικά της χρόνια στην ενόργανη γυμναστική

Εχετε παίξει σε πολλές και πετυχημένες σειρές στην καριέρα σας. Ποιον ρόλο σας ξεχωρίζετε;

Δεν ξεχωρίζω κανέναν ρόλο, διότι όλους τους ρόλους μου τους αγάπησα, είτε από την πρώτη στιγμή είτε κατά τη διάρκεια όσο έπαιζα. Σε όλους τους ρόλους μου έχω αφιερωθεί 100%.

Εχετε βιώσει άσχημες συμπεριφορές στη δουλειά σας; Πώς τις αντιμετωπίσατε;

Ναι, έχω βιώσει άσχημες συμπεριφορές και πολλές, μάλιστα. Δεν έδωσα σημασία και προχώρησα παρακάτω σε οτιδήποτε πήγε να μου κόψει τα φτερά. Τα άφησα στην άκρη και προχώρησα.

Μετά τις αποκαλύψεις αναφορικά με το #ΜeToo, πιστεύετε τα πράγματα έχουν γίνει καλύτερα στο θέατρο;

Θεωρώ τα πράγματα ήταν και είναι καλά και υπήρχαν κάποιες συμπεριφορές που ήταν μεμονωμένες και οι άνθρωποι που ήταν κακοποιητικοί έμειναν στην άκρη, και οι άνθρωποι που είχαν καβαλήσει το καλάμι και αυτοί πήραν το μάθημά τους.

Aπό καλοκαιρινές διακοπές

Εκτός από ηθοποιός η τηλεόραση θα σας ενδιέφερε ως παρουσιάστρια ή να συμμετέχετε σε κάποιο ριάλιτι; Σας έχουν γίνει προτάσεις;

Σε ριάλιτι δεν θα ήθελα να συμμετέχω, εκτός αν είναι κάτι που έχει να κάνει με χορό. Ηταν να συμμετέχω στο «Dancing with the stars», αλλά δεν προέκυψε τελικά. Από εκεί και πέρα δεν είμαι αρνητική στην παρουσίαση, αλλά σε κάποιο concept που να με ενδιαφέρει.

Τα τελευταία χρόνια την τηλεόραση πώς τη σχολιάζετε; Θεωρείτε, γίνεται καλύτερη ή χειρότερη;

Οσον αφορά τη μυθοπλασία, γίνεται καλύτερη. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε καν μυθοπλασία, βλέπαμε τουρκικά, βραζιλιάνικα, μεξικάνικα σίριαλ. Τώρα είμαστε σε μια εποχή που ανθεί η μυθοπλασία.

Για να αλλάξουμε κλίμα, αποτελείτε μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα. Το μυστικό σας;

Να είμαι καλά μέσα μου και να είμαι με ανθρώπους που με αγαπάνε και αγαπάω. Μόνο έτσι είμαστε καλά και μπορούμε να προχωράμε.

Ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές στη Χαλκιδική

Σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σας αποτέλεσε ο γάμος σας με τον Σωκράτη Αλαφούζο. Ποιες είναι οι σχέσεις σας σήμερα;

Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές, είναι ο πατέρας του παιδιού μου.

Ο έρωτας υπάρχει σήμερα στη ζωή σας;

Πάντα υπάρχει ο έρωτας και το φλερτ στη ζωή μου. Δεν μπορείς να ζεις χωρίς αυτά.

Μαζί με την κόρη της Μαρίλια

Η κόρη σας, Μαρίλια, σήμερα είναι 20 ετών. Με τι ασχολείται και πώς είναι η Βάσω ως μητέρα;

Η κόρη μου σπουδάζει οικονομικά, δεν έχει ακολουθήσει το επάγγελμά μας. Η Μαρίλια με εμπιστεύεται και αυτό είναι κάτι που έχω κατακτήσει, μου τα λέει όλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε μια σχέση μητέρας και κόρης. Με εκτιμάει πολύ και ως άνθρωπο και ως ηθοποιό.

Mαζί με την κόρη της

Να πάμε και στη θεατρική σας παράσταση «Η Απολυμένη», στον μονόλογο που ερμηνεύετε με μεγάλη επιτυχία. Πώς βιώνετε αυτήν την παράσταση;

Τη βιώνω με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Οταν διάβασα το κείμενο, το ερωτεύτηκα και ήθελα τόσο πολύ να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Χτύπησα πόρτες για να μου δώσουν τον ρόλο. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές. Το κείμενο είναι του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου και του Γιώργη Κοντοπόδη. Πρόκειται για μια ομαδική δουλειά, άσχετα που πρόκειται για έναν μονόλογο. Η τελευταία μας παράσταση είναι αυτό το Σάββατο στο θέατρο «Αλκμήνη» και έπειτα θα παίξουμε στη Ναύπακτο και σε δήμους της Αττικής.

Από την παράσταση «Απολυμένη»

Κλείνοντας, πείτε μας και δυο λόγια για τη νέα σειρά του Alpha όπου θα πρωταγωνιστήσετε από τη νέα σεζόν, «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα».

Πρόκειται για μια σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου, ένα αχτύπητο δίδυμο. Οταν με πήραν τηλέφωνο να μου κάνουν την πρόταση, δεν ρώτησα περί τίνος πρόκειται, καθώς περνάω τόσο καλά σε κάθε δουλειά μαζί τους. Ξυπνάω πέντε το πρωί γιατί έχουμε γυρίσματα στις εφτά και πηγαίνω για δουλειά λες και πάω εκδρομή. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά και ελπίζω να την αγαπήσει και ο κόσμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This