Τετάρτη, 21 Απρ 2021

O Βασίλης Στεφανίδης παρά την τύφλωση, κέρδισε με την αξία του την ποδιά του MasterChef (video)

Συγκίνησε κοινό και κριτές ο Βασίλης Στεφανίδης  που αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο MasterChef!

Ο 36χρονος που ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη για την μεγάλη αγάπη του την μαγειρική, μετά από ένα ατύχημα που τράνταξε το οπτικό νεύρο του ματιού στα 12 του χρόνια, έχασε την όραση του από το ένα μάτι, ενώ στα 24 του, το οπτικό νέυρο στο άλλο του μάτι, έπαθε  ατροφία με αποτέλεσμα να μείνει «πρακτικά τυφλός».

Οι κριτές λύγισαν στην απίστευτη θέληση του Βασίλη που τον οδήγησε να κυνηγήσει το όνειρό του, να ικανοποιήσει με το πιάτο του και να κερδίσει επάξια την ποδιά, προχωρώντας στον επόμενο στάδιο.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με αφορμή την περίπτωση του Βασίλη, εξομολογήθηκε μια πορσωπική του εμπειρία όταν ως μαθητής είχε δεσμό με μια κοπέλα που ήταν κωφάλαλη, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα, σε όλους τους εμάς που είμαστε υπεύθυνοι για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, καθώς ενώ καταφέρνουν να αυτοσυντηρούνται με αξιοπρέπεια, τους θέτουμε εμπόδια.

«Συνήθως βλέπουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα και η πρώτη σκέψη είναι η παραίτηση. Θα σου πω μια προσωπική μου εμπειρία. Στο Λύκειο είχα σχέση με μια κοπέλα που ήταν κωφάλαλη. Θυμάμαι ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να μην την κάνω να νιώθει ότι έχει πρόβλημα, γιατί δεν είχε πρόβλημα, ήταν ένας πλήρως λειτουργικός άνθρωπος. Και το πρόβλημα το έχουμε εμείς που συνήθως, επειδή είμαστε λίγο γαϊδούρια, στην καθημερινότητά μας βάζουμε εμπόδια σε αυτούς τους ανθρώπους με το να παρκάρουμε το μηχανάκι μας εκεί που δεν πρέπει μέχρι να βγάζουμε τραπεζάκια εκεί που δεν πρέπει για να απολαμβάνουν οι πολλοί τον καφέ τους και τους άλλους να τους βάζουμε στο περιθώριο», σχολίασε ο Κουτσόπουλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ