Τρίτη 15/6/2021

Νεκτάριος Σφυράκης: «Με λένε φασίστα και ρατσιστή» (video)

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», όταν το πανέλ συνδέθηκε με τον Νεκτάριο Σφυράκη προκειμένου να ζητήσει διευκρινήσεις για τα όσα είπε περί μεταναστών στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου. 

Φανερά εκνευρισμένος ο Νεκτάριος Σφυράκης θέλησε να μαζέψει τα σπασμένα και να εξηγήσει τα λεγόμενα του «παραφράστηκαν από τους δημοσιογράφους και τους θεατές».

Ο τραγουδιστής αφού έκανε μια εισαγωγή ότι βίωσε τι σημαίνει να είσαι μετανάστης στην Γερμανία, τόνισε ότι ήθελε να εκφράσει την αδυναμία των δημόσιων σχολείων να διαχωρίσουν τα παιδιά ανάλογα με τις μαθησιακές τους ικανότητες.

Με στενό μαρκάρισμα από τον Γιώργο Λιάγκα που φάνηκε ενοχλημένος από τις δηλώσεις του τραγουδιστή, ο Νεκτάριος Σφυράκης υποστήριξε ότι δεν είναι ρατσιστής και φασίστας όπως τον αποκάλεσαν: «Αυτό δεν ενέχει κανενός είδος ρατσισμού, αλλά αυτό που ήθελα να πως είναι πως το δημόσιο έχει πολλά προβλήματα. Δεν αφήνει τον εκπαιδευτικό πατριώτη, εννοώ αυτόν που κάνει καλά τη δουλειά του. Πλέον επειδή ο κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει φύγει από το θέμα της αξιολόγησης και γίνεται ένας ψιλοχαμός σε αυτό το θέμα».

Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το τι θα γινόταν αν μια τάξη έχει μόνο Ελληνόπουλα με μαθησιακές δυσκολίες : «Το γλωσσικό κομμάτι πάει πίσω όλο το σύστημα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να προβλέψει τι θα κάνει και με αυτά τα παιδιά που έχουνε γλωσσικές δυσκολίες.»

Ο τραγουδιστής μάλιστα πρόσθεσε ότι θα κινηθεί νομικά «για την παραποίηση» των λεγόμενων του και «σε αυτό το θέμα θα μιλήσει ο εισαγγελέας».

Δείτε επίσης: Κώστας Φλωκατούλας: «Είχαν στραβώσει τα πόδια μου από το πάχος» (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ