Από τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας στη «στενή» για 13 χρόνια, η κόρη του Ουζμπέκου δικτάτορα!

Must Read

Από τα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας σε κατ’ οίκον περιορισμό και, από εκεί, στη… φυλακή κατέληξε η μεγαλύτερη κόρη του αποθανόντα δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν, μετά την καταδίκη της σε 13 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά!

Η Γκουλνάρα Καρίμοβα, άλλοτε πιο ισχυρή γυναίκα της χώρας, η οποία θεωρούνταν πιθανή διάδοχος του πατέρα της, Ισλάμ Καρίμοφ, πριν από την πτώση του από την εξουσία, βρέθηκε ένοχη από δικαστήριο της Τασκένδης για σύσταση και καθοδήγηση συμμορίας, η οποία εμπλεκόταν σε εκβιασμούς, υπεξαιρέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες αδιευκρίνιστες κατηγορίες.

Η κατρακύλα της 47χρονης επιχειρηματία, σχεδιάστριας μόδας, ακόμη και τραγουδίστριας, άρχισε τα τελευταία χρόνια της 27ετους δικτατορίας του πατέρα της. Από το 2014 βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ από τον Αύγουστο του 2015 εξέτιε 5ετη ποινή φυλάκισης για κατηγορίες διαφθοράς. Η νέα της καταδίκη σε 13ετη κάθειρξη αποφασίστηκε σε δίκη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στη διάρκεια της οποίας καταδικάστηκαν και πέντε συνεργοί της.

Διαβάστε επίσης: Στο… κόκκινο η αγωνία της Φλορίντας Πετρουτσέλι για την οικογένειά της που ζει στην Ιταλία (video)

Η Γκουλνάρα Καρίμοβα, η οποία αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος της, ζήτησε από τον διάδοχο του πατέρα της, Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ, να την αφήσει ελεύθερη, λόγω της βεβαρημένης υγείας της, με αντάλλαγμα εκείνη να σταματήσει κάθε προσπάθεια ανάκτησης των περιουσιακών της στοιχείων, που έχουν «παγώσει» από τις ελβετικές Αρχές και διεκδικούνται από την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This