Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εβδομάδα των παθών για Χριστοπούλου, Παπαγεωργίου, Ηλιάκη! Δίωξη για απόπειρα απάτης και ψευδομαρτυρία

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δύσκολο προβλέπεται το φετινό Πάσχα για την Έλενα Χριστοπούλου, όχι εξαιτίας της… καραντίνας αλλά λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη δικαστική διαμάχη της με τον πρώην σύζυγό της Πάνο Καλλίτση, που την οδηγούν στο κατώφλι του ανακριτή, αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βαθμό κακουργήματος!

Μάλιστα, εκτός από την κριτή του «My Style Rocks» μπαίνουν στον ανακριτικό «κλοιό» ακόμη τέσσερα συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, μεταξύ των οποίων το γνωστό μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, οι οποίες φέρεται ότι έδωσαν ψευδείς καταθέσεις στο δικαστήριο! Και αυτό, προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς της Έλενας Χριστοπούλου που υποστήριζε στην αγωγή της ότι ο πρώην σύζυγός της υπεξαίρεσε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα!

Συγκεκριμένα, με διάταξη που εξέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες ο αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ζημιανίτης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης, τόσο σε βάρος της 44χρονης κριτή για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο με ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση όσο και σε βάρος της μητέρας της, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, της Μαρίας Ηλιάκη και ακόμη μίας φίλης της, για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η αυλαία του αδυσώπητου δικαστικού πολέμου ανάμεσα στο άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι ξεκίνησε λίγους μήνες μετά τον χωρισμό τους και κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν η Έλενα Χριστοπούλου προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας το ποσό των 205.500 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της!

Στην αγωγή της υποστήριζε πως την περίοδο των capital controls η ίδια είχε δώσει στον Πάνο Καλλίτση το ποσό των 50.000 ευρώ για να τα φυλάξει, χωρίς εκείνος να της τα επιστρέψει μετά τον χωρισμό τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της.

Υποστήριζε, ακόμη, πως με τον ίδιο τρόπο ο Πάνος Καλλίτσης είχε υπεξαιρέσει κοσμήματα και χρυσές λίρες αξίας 35.000 ευρώ, ρούχα και αξεσουάρ αξίας 20.000 ευρώ από την προσωπική της συλλογή, καθώς και τον υπολογιστή στον οποίον είχε συγκεντρωμένα τα αρχεία των πελατών της και την αξία του οποίου αποτιμούσε σε… 100.000 ευρώ!

Ένορκες βεβαιώσεις

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και οι ένορκες βεβαιώσεις από τα κοντινά πρόσωπα της Έλενας Χριστοπούλου προς επικύρωση των ισχυρισμών της. Μάλιστα, στην κατάθεσή της, η πρώην πεθερά του Πάνου Καλλίτση τον χαρακτήριζε «παθολογικά τσιγκούνη, απαξιωτικό και προσβλητικό» προς την κόρη της, ενώ τόσο η Ηλιάνα Παπαγεωργίου όσο και η Μαρία Ηλιάκη επιβεβαίωναν πως ο πασίγνωστος κομμωτής αρνούνταν να επιστρέψει στην Έλενα Χριστοπούλου τα χρήματα αλλά και τον προσωπικό της υπολογιστή.

Η Μαρία Ηλιάκη είχε αναφερθεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρώην ζευγάρι το καλοκαίρι του 2017, υποστηρίζοντας πως ο Πάνος Καλλίτσης είχε αρνηθεί να επιστρέψει τα 50.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του, για να μην τα χρησιμοποιήσει στη δικαστική διαμάχη εναντίον του.

Μόλις ο hairstylist των διασήμων ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της αγωγής της 44χρονης, αλλά και για τις καταθέσεις των οικείων της, αποφάσισε να προσφύγει στην ποινική Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση «κόλαφο» σε βάρος τους. Συγκεκριμένα στην έγκλησή του, που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2018, τις κατηγορεί για ψευδορκία κατά συρροή και απόπειρα απάτης στο δικαστήριο!

Δικαιώθηκε

Πριν από λίγους μήνες, με την υπ’ αριθμόν 2632/2019 διάταξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση ως αβάσιμη, ωστόσο ο Πάνος Καλλίτσης ήταν αποφασισμένος να μην καταθέσει τα όπλα, ώσπου να βρει το δίκιο του. Γι’ αυτό προσέφυγε κατά της εισαγγελικής διάταξης στην Εισαγγελία Εφετών.

Η δευτεροβάθμια εισαγγελική κρίση τον δικαίωσε, ανοίγοντας τον δρόμο στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της πρώην συζύγου του και των τεσσάρων μαρτύρων, με την υπόθεση να οδηγείται πλέον στην ανάκριση. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας εφετών απέρριψε με την ίδια διάταξη την προσφυγή στο σκέλος που αφορά τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Μόλις η εφημερίδα Espresso πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της εισαγγελικής διάταξης, επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Πάνου Καλλίτση, Τέλλο Αγαπηνό, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η Έλενα Χριστοπούλου θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον των ανακριτικών Αρχών για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Επιβεβαιωμένα πλέον, από έναν από τους κορυφαίους εισαγγελείς Εφετών της χώρας, ο οποίος κατέχει μάλιστα τη θέση του Ελληνα Ευρωπαίου εισαγγελέα, η κυρία Χριστοπούλου και οι ψευδομάρτυρες που χρησιμοποίησε, Μαρία Ηλιάκη, Ηλιάνα Παπαγεωργίου και άλλοι δύο, οδηγούνται σε τακτικό ανακριτή κατόπιν ασκήσεως κακουργηματικής δίωξης για απάτη εις βάρος Ελλήνων δικαστών του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέσω των οποίων αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ποσό που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ από τον εντολέα μας, Πάνο Καλλίτση» τόνισε ο κ. Αγαπηνός, προσθέτοντας:

«Ηθική αυτουργός στις καταθέσεις των μαρτύρων ήταν η πρώην σύζυγος του διάσημου hairstylist, της οποίας η μνήμη εξασθένησε πολύ γρήγορα φαίνεται από το βράδυ του Ιανουαρίου του 2016, όταν ο κ. Καλλίτσης δέχτηκε μια σφαίρα στη καρδιά και δύο στο σώμα για να την προστατεύσει. Καλώ την κυρία Χριστοπούλου και τους λοιπούς συνεργούς της να παραιτηθούν των αγωγών τους και να ανακαλέσουν τις ψευδείς καταθέσεις τους και η μεταμέλειά τους θα εκτιμηθεί μετά βεβαιότητας από την ποινική Δικαιοσύνη, αφού βεβαίως επανορθώσουν τη σοβαρότατη ηθική βλάβη που υπέστη ο εντολέας μας».

Ο λαμπερός γάμος, ο εφιάλτης με τους ληστές και το ξεκατίνιασμα

«Ήταν γραφτό να είμαστε μαζί» είχε δηλώσει πριν από χρόνια σε συνέντευξή της η Έλενα Χριστοπούλου για τον τότε σύζυγό της Πάνο Κάλλιτση. Τότε που τίποτα δεν προμηνούσε ότι το αγαπημένο ζευγάρι όχι μόνο θα έπαιρνε διαφορετικούς δρόμους, αλλά θα έφτανε να ανταλλάσσει κατηγορίες με σειρά μηνύσεων, αγωγών και εξωδίκων…

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2008 μέσω κοινών φίλων και έπειτα από λίγο διάστημα έγιναν ζευγάρι. Τριάμισι χρόνια αργότερα αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και ο λαμπερός γάμος τους τελέστηκε τον Ιούλιο του 2011 στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου κοντά στο Λουτράκι. Τόσο ο Πάνος Καλλίτσης όσο και η Ελενα Χριστοπούλου έλαμπαν από ευτυχία ανάμεσα στους δεκάδες επώνυμους φίλους τους που τους εύχονταν «βίον ανθόσπαρτον».

Τα πρώτα χρόνια του γάμου κύλησαν όμορφα, με το ζευγάρι να συνεργάζεται και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως ένα συγκλονιστικό συμβάν τον Ιανουάριο του 2016 έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. Την ώρα που το ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του από το κομμωτήριό τους στο Χαλάνδρι, ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο γκαράζ τους και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με σκοπό να αρπάξουν τα χρήματα που είχαν μαζί τους. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει τη σύζυγό του, ο Πάνος Καλλίτσης δέχτηκε τρεις σφαίρες στο στήθος και στα πόδια και κατόρθωσε να γλιτώσει από θαύμα.

Άλλωστε, παρά τη σκληρή δικαστική διαμάχη τους, και η ίδια η Έλενα Χριστοπούλου παραδέχτηκε με δάκρυα στη μάτια στη δίκη για την αιματηρή ληστεία πως ο πρώην σύζυγός της, αν και τραυματισμένος, έκανε τα πάντα για να την προστατεύσει.

«Πάλεψε πολύ γενναία!» είχε πει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η Έλενα Χριστοπούλου, παρ’ όλο που η ίδια και ο Πάνος Καλλίτσης δεν είχαν ανταλλάξει ούτε ματιά καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Έναν χρόνο μετά το αιματηρό περιστατικό η σχέση τους είχε πια αλλάξει και το ζευγάρι πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε διαζύγιο. Μόνο που αυτό δεν ήταν διόλου «βελούδινο». Οι εκατέρωθεν αγωγές βρίθουν σκληρότητας και αποκαλύπτουν σκοτεινές πτυχές στην κοινή τους ζωή. Καθώς οι μήνες περνούσαν και παρότι οι δύο πρώην σύντροφοι έχουν προχωρήσει στη ζωή τους έχοντας στο πλευρό τους καινούργια πρόσωπα, τα πνεύματα, αντί να αμβλυνθούν, οξύνονταν.

Ο διάσημος hairstylist και η κριτής του «My Style Rocks» αντάλλασσαν εξώδικα, αλλά και βαριές κατηγορίες, τις οποίες καλούνται πια να διερευνήσουν οι δικαστικές Αρχές. Η Έλενα Χριστοπούλου τον παρουσιάζει ως έναν άνθρωπο καταπιεστικό που την εκμεταλλεύτηκε και εκείνος την κατηγορεί για ανήθικες μεθοδεύσεις. Ο πόλεμος είναι ακόμα στην αρχή…

Δείτε επίσης: Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 14 Απριλίου

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ