«Μπεμπέκα»: Δεν θα έπαιζα σε ριμέικ του «Τρεις Χάριτες»

Must Read

«Τα έχω τετρακόσια ακόμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιζα στις ”Τρεις Χάριτες” αν γινόταν ριμέικ η σειρά σήμερα. Συγνώμη αλλά έχω το γνωθι σαυτόν».

  • Από τον 
    Νίκο Νικόλιζα

Η θρυλική «Μπεμπέκα», Άννα Κυριακού, από την σειρά «Τρεις Χάριτες» που άφησε εποχή στο Mega την δεκαετία του ΄90, βάζει τέλος στα σενάρια για να επιστρέψει σε έναν ρόλο που άφησε εποχή και έγινε σήμα κατατεθέν στην 60χρονη καριέρα της.

Ποιος δεν θυμάται την θεία Μπεμπέκα να δίνει συμβουλές στις ανιψιές της Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίνα Αδαμάκη και Νένα Μεντή με πολλές απρόσμενες καταστάσεις; Και όμως η 90χρονη ηθοποιός, στα μέσα της δεκαετίας του 2000 πήρε την απόφαση να αποσυρθεί. Και έκτοτε, σπάνια θα βρεις δική της συνέντευξη. Σήμερα μιλώντας αποκλειστικά στο newsbreak.gr δίνει την δική της απάντηση.

Αφορμή για όλη την φημολογία επαναφοράς σε ριμέικ της τηλεοπτικής σειράς, στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο σκηνοθέτης της σειράς Μιχάλης Ρέππας σε Κυριακάτικη εφημερίδα. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα γίνει ριμέικ, ο Μιχάλης Ρέππας απάντησε «μμμμμ, πολύ δύσκολα…» Ωστόσο τα σενάρια επιστροφής ως ριμέικ της θρυλικής σειράς του Mega δίνουν και παίρνουν εδώ και καιρό μιας και θεωρείται μιας από τις σημαντικότερες και πιο εμπορικές τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την 90χρονη πλέον πρωταγωνίστρια, η ίδια βάζει τέλος στα σενάρια. «Καταρχήν δεν έχω ιδέα αν θα γίνει αυτή η σειρά ξανά. Αλλά και να μου έκαναν την πρόταση, είναι δυνατόν να δεχτώ έναν ρόλο που έκανα πριν 30 χρόνια να τον ξανακάνω; {γέλια} Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν πρόκειται να παίξω σε κάτι τέτοιο. Μπορεί να γίνει ριμέικ με νέες κοπέλες» μας τονίζει.

Στην ερώτηση αν θα επέστρεφε σήμερα με έναν νέο ρόλο απαντάει με ειλικρίνεια. « Αν ήταν ένας ρόλος στην ηλικία μου, θα το σκεφτόμουν. Να ξαναγίνω «Μπεμπέκα» δεν πρόκειται. Ευτυχώς έχω τα μυαλά μου ακόμα και ξέρω τι μου γίνεται {γέλια}».

Η σπουδαία ηθοποιός αν και έχει παίξει για περισσότερα από 50 χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ο ρόλος της «Μπεμπέκας» στις «Τρεις Χάριτες» ήταν αυτός που της έβαλε την σφραγίδα στις νέες γενιές.

Αν και η Άννα Κυριακού θεωρείται από τις πιο ακριβοθώρητες ηθοποιούς δίνοντας πολύ σπάνια συνεντεύξεις, όταν την ρωτάμε γιατί αποφεύγει την δημοσιότητα, χαμογελάει με νόημα. «Δεν χρειάζεται. Η πολλή δημοσιότητα βλάπτει νεαρέ μου. Έχω τον κύκλο μου, τους λίγους ανθρώπους που με εκτιμούν. Ο πολύς κόσμος δυστυχώς πηγαίνει με την μόδα και δεν εκτιμάει τους παλαιότερους. Πάει εκεί που πηγαίνει το ρεύμα. Οπότε…είμαι καλά».

Λίγα λόγια για την σειρά…

Οι τρεις Χάριτες είναι μια ελληνική κωμική σειρά που προβλήθηκε από το Mega Channel από το 1989 εως και το 1992. Ήταν ένα από τα πρώτα σήριαλ που προβλήθηκαν στην νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση. Σημείωσε τεράστια επιτυχία, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση.

Η σειρά περιέγραφε την καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα αστεία περιστατικά αυτής της συμβίωσης. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα Χαρίτου-Παπαχαρίτου), η Νένα Μεντή (Μαρία Χαρίτου) και η Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη Χαρίτου). Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησαν να προβάλλονται, διαδικτυακά, καινούρια επεισόδια διάρκειας τριών λεπτών ως διαφημιστική καμπάνια του καφέ Λουμίδη, γραμμένα από τους Ρέππα και Παπαθανασίου.

Το Mega πρόβαλλε δύο επεισόδια της σειράς στο πρόγραμμα των τελευταίων ωρών του, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2018, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο του Mega, μαζί με Το Δις Εξαμαρτείν και τους Απαράδεκτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This