Νεκρός στα 87 του ο Λιτλ Ρίτσαρντ, γνωστός και ως «βασιλιάς του Rock & Roll» (video)

Must Read

«Tutti Frutti», «Lucille», «Long Tall Sally», «Good Golly Miss Molly»… τέσσερις μόνο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Λιτλ Ρίτσαρντ, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, στα 87 του, νικημένος από τον καρκίνο.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο υιοθετημένος γιος του, Ντάνι Τζόουνς, μέσω του περιοδικού Rolling Stone, με την ακριβή αιτία του θανάτου του να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Λιτλ Ρίτσαρντ υπήρξε ένας πραγματικός θρύλος της αμερικανικής, αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αποτελώντας, μεταξύ άλλων, έναν από τους πρωτοπόρους του Rock & Roll, γνωστός τόσο για τα τραγούδια του, όσο και για την ξέφρενη, αφάνταστα εκκεντρική παρουσία του πάνω στη σκηνή.

Ο Λιτλ Ρίτσαρντ, ή Ρίτσαρντ Ουέιν Πένιμαν, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με το «Tutti Frutti» που έκανε τον γύρο το κόσμου. Προερχόμενος από το R&B, συνέβαλε στα χρόνια του 1950, όπως και άλλοι μαύροι καλλιτέχνες (Τσακ Μπέρι, Φατς Ντόμινο, κ.ά.) στην ανάδυση του… σαφώς πιο ξεσηκωτικού Rock & Roll.

little richard jerry lee lewis
αγκαλιά με τον Τζέρι Λι Λιούις

Μάλιστα, ο Λιτλ Ρίτσαρντ συνέβαλε στο να δοθεί στο αγαπημένο μουσικό είδος και ένας αέρας… σκανδάλου, με τα φανταχτερά πουκάμισα που κανένας άνδρας δεν φορούσε τότε, την κόμμωση «μπανάνα» με τα 15 εκατοστά ύψος, αλλά και το χαρακτηριστικό, λεπτό σαν μια γραμμή από κραγιόν, μουστάκι του.

  • Απολαύστε τον:

https://youtu.be/LVIttmFAzek

https://youtu.be/u0Ujb6lJ_mM

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This