Αντιδράσεις για τις πανάκριβες μάσκες του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια 

Must Read

Ο διάσημος Έλληνας σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, λανσάρει στα social media τις νέες του δημιουργίες στις προστατευτικές μάσκες. 

Οι μάσκες είναι κατασκευασμένες από fabric scraps, υφάσματα δηλαδή που περίσσεψαν, 100% βαμβακερές, σε έντονα χρώματα που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’70.

Στην ανάρτησή του λοιπόν, ο γνωστός σχεδιαστής αναφέρει:

«Λοιπόν, εάν είναι να φορέσετε μάσκα, ας είναι ”Ζούλιας”!
Ποιος είπε ότι πρέπει να μοιάζουμε σαν γιατροί ή ασθενείς σε νοσοκομείο; Επιτρέπεται να κάνουμε κάτι πιο ευχάριστο, σωστά; Κάντε την παραγγελία σας για μια μάσκα στα 25 ευρώ, 3 μάσκες στα 50 ευρώ και 7 στα 100 ευρώ.»

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος ακόλουθων αντέδρασαν κάνοντας λόγο για υπερβολικές τιμές, όταν η τιμή της υφασμάτινης μάσκας ξεκινάει από 2 ευρώ. 

sxolia4

Η πραγματικότητα είναι ότι το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται ο κ. Ζούλιας δεν είναι ο μέσος όρος των καταναλωτών, και δικαιούται να κοστολογεί τις δημιουργίες του στην τιμή που ο ίδιος θεωρεί κατάλληλη. Όμως μέσα στην επιδημιολογική κρίση που επέφερε και οικονομική δυσχέρεια στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, οι τιμές ακούγονται εξωπραγματικές και το νόμιμο ίσως να μην είναι πάντα ηθικό, πόσο μάλλον για προστατευτικά είδη που κρίνονται πλέον απαραίτητα στη νέα πραγματικότητα. 

Η απάντησή του

Σε απάντησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Ζούλιας απαντά ότι η «κοστολόγηση έγινε έτσι ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι του που εργάζονται καθώς ο αγαπητός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε να μην γίνουν απολύσεις», όπως επίσης ότι οι καταναλωτές «πρέπει να γνωρίζουν ότι τα 25 ευρώ πήγαν σε μια ελληνική επιχείρηση και όχι σε ένα σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης εργασίας». 

Το πρόβλημα που προκύπτει σε αντίστοιχες περιπτώσεις βέβαια, είναι το κατά πόσο η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών, πόσο μάλλον στην περίοδο που διανύουμε, μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες τιμολογιακές πολιτικές ώστε να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Φυσικά το κοινό που επέλεγε να αγοράσει τις δημιουργίες του κ. Ζούλια πριν είχε την οικονομική ευχέρεια να ανταποκριθεί, φήμες λένε όμως ότι ορισμένοι από αυτούς, μετά το lock-down βιώνουν συνέπειες που δεν είχαν φανταστεί ποτέ έως τώρα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This