25-5-2020

Νίκος Οικονομόπουλος: «Θα κοινωνούσα ακόμα κι αν ο προηγούμενος από μένα ήταν λεπρός» (video)

O Νίκος Οικονομόπουλος με δήλωσή που θα συζητηθεί, υποστήριξε την πίστη του στη θρησκεία και εξέφρασε την άποψη του για τα δεδομένα της πανδημίας.

Ο γνωστός τραγουδιστής, μιλώντας σε συνέντευξη με αφορμή τη συνεργασία του με νέα δισκογραφική εταιρία, αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που ζούμε λόγω των εξελίξεων της πανδημίας και τόνισε ότι έχουν αλλάξει πολλά στην κοινωνία και στη δομή της σκέψης της: «Μας λένε και κάποιοι άλλοι άνθρωποι τι είναι το σωστό, ενώ γνωρίζουμε και εμείς τι είναι και θέλουν να μας βγάλουν τρελούς. Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι παραπληροφούν τον κόσμο και λένε πράγματα που δεν τα γνωρίζουν και απλά κάπου τα άκουσαν και έτσι ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει», τόνισε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Ο λαϊκός τραγουδιστής εξήγησε ότι παίρνει παραπάνω μέτρα προφύλαξης από πριν, αλλά έχει σταματήσει να ενημερώνεται διαρκώς από τα ΜΜΕ όπως έκανε στην αρχή.

Ο διάσημος καλλιτέχνης τόνισε ότι οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τον Χριστό και την πίστη τους μέσα στην παράνοια του ιού, ενώ απάντησε και στο αν του έλειψε η επαφή του με την εκκλησία:

«Δεν ήμουν από τους ανθρώπους που κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία. Προς Θεού. Μου έλειψε και όπως είδατε έλειψε σε πάρα πολύ κόσμο. Και εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πάρα πολύ και θέλω να το μεταδώσω και στον κόσμο. Δεν θέλω να πείσω κάποιον να πιστέψει με το ζόρι γιατί έτσι πρέπει. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν και έχουν ανάγκη και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, να κοινωνήσουν, να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί και αυτή η ανάγκη από κάποιους ανθρώπους φάνηκε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Το λόγο δεν τον γνωρίζω γιατί άλλα, κάποια άλλα πράγματα μπορούσαν να συμβούν. Για παράδειγμα ο κόσμος μπορούσε να πάει στο σούπερ μάρκετ, ενώ στην εκκλησία θα κολλήσει κορωνοϊό. Ενώ στο σούπερ μάρκετ δεν θα κολλήσει. Λέω το πιο κλασικό και το πιο διαδεδομένο στον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως βρέθηκαν για τον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει λύση για το Χριστό; Προς Θεού!. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει στο σπίτι του τη Θεία Κοινωνία. Τη Θεία Κοινωνία τη λαμβάνεις στην εκκλησία. Δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας, αν δεν τον πάρουμε από τη Θεία Κοινωνία. Τότε παίρνουμε το Χριστό μέσα μας. Εγώ αυτά έχω μάθει από την εκκλησία».

Σε μια δήλωση για το θέμα της Θείας Κοινωνίας  που δίχασε πολλούς πολίτες αναφορικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού, ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα κοινωνούσε ακόμα κι αν αυτός που ήταν πριν από εκείνον, είχε την πιο μεταδοτική ασθένεια:

«Εκπροσωπώ τους ανθρώπους που θα ήθελαν να πάνε στην εκκλησία και να κοινωνήσουν. Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός, ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει, που να είναι κολλητική, εγώ θα πήγαινα, το ομολογώ, το λέω και δημοσίως να το μάθει ο κόσμος, θα το έκανα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW