Τετάρτη 23/6/2021

Η ΕΙΗΕΑ για την επίθεση στον Στέφανο Χίο

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με ανακοίνωσή της καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

Η ΕΙΗΕΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. , η ιστορική και μοναδική Ένωση εκδοτών εφημερίδων καταδικάζει οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον εκδοτών και δημοσιογράφων. Σε μια ευνομούμενη χώρα  η δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας της εξουσίας ,  που έχει  την αποκλειστική αρμοδιότητα όσον αφορά στην κρίση για το όποιο μη σύννομο περιεχόμενο του Τύπου. Παράλληλα , η πολιτεία μπορεί να θεσμοθετεί τα όρια της δημοκρατικής  λειτουργίας του  και το αναγκαίο  πλαίσιο , βάση του οποίου αποτρέπεται  η προσβολή θεσμών και προσωπικοτήτων. Κάθε πράξη αντεκδίκησης ή αυτοδικίας οποιουδήποτε «θιγόμενου» είναι σαφώς καταδικαστέα και η όποια ανοχή προς τέτοιες ενέργειες θέτει σαφώς σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ