Καταγγελία: Το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στη χώρα μας δημιουργεί προβλήματα

Must Read

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός έχει συγκαλέσει την Ολομέλεια της ανεξάρτητης Αρχής για να διαπιστώσει εάν το πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη) έχει συμμορφωθεί ή όχι στην απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί πριν από περίπου έναν χρόνο, φαίνεται πως οι αναγνώστες των εφημερίδων έχουν καταλάβει πολύ πιο εύκολα και απλά ότι το πρακτορείο δεν έχει συμμορφωθεί.

Χωρίς να έχουν συγκαλέσει καμία Ολομέλεια, χωρίς να έχουν διδάξει Δίκαιο του Ανταγωνισμού σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού και χωρίς να έχουν δίπλα τους δέκα δικηγόρους να επιχειρηματολογούν, οι αναγνώστες διαπιστώνουν μέσα από την καθημερινότητα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη διανομή Τύπου το Αργος, το μοναδικό πρακτορείο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Αναγνώστης της «δημοκρατίας» από τη βόρεια Ελλάδα απέστειλε πριν από λίγες μέρες επιστολή στην εφημερίδα, με την οποία επισημαίνει το αυτονόητο.

Αναφέρει ο κ. Β.Σ.:

«Υπήρχαν δύο εταιρίες διανομής και διακίνησης εφημερίδων στη βόρεια Ελλάδα πριν ένα χρόνο περίπου. Οι δύο αυτές εταιρίες ΕΥΡΩΠΗ και ΑΡΓΟΣ τσακώθηκαν και η ΕΥΡΩΠΗ αποχώρησε. Μετά έμεινε μόνο η εταιρία ΑΡΓΟΣ. Τον τσακωμό και τη διάλυση αυτή την πλήρωσε το αναγνωστικό κοινό της βόρειας Ελλάδας. Τώρα έρχονται οι εφημερίδες εδώ μετά τις 11 η ώρα! Και τώρα έγινε 12 η ώρα, γιατί έτσι γουστάρει κάποιος. Καλά, έχουμε υπουργείο ή υφυπουργείο Τύπου; Εχουμε υπουργείο Βόρειας Ελλάδας; Εχουμε περιφερειάρχη; Εχουμε ΕΣΗΕΜΘ; Τα νέα διαβάζονται στις εφημερίδες το πρωί και όχι το μεσημέρι. Εμείς εδώ πάνω είμαστε άλλο κράτος; Ποιος κάνει κουμάντο; Ο κ. Μαρινάκης. Ανοίγουμε την τηλεόραση: Τι να δούμε. Τον κορονοϊό, την Αγια-Σοφιά και τον Ερντογάν και το Μάτι. Τις εφημερίδες πότε θα τις διαβάσουμε, το βράδυ που πάμε για ύπνο; Ας ενδιαφερθεί κάποιος επιτέλους να έρχονται οι εφημερίδες κι εδώ νωρίς όπως στην Αθήνα».

Είναι προφανές πως οι αναγνώστες των εφημερίδων αντιλαμβάνονται περισσότερο από τους αρμοδίους την ενημέρωση ως απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και όχι ως ένα οποιοδήποτε εμπόρευμα. Αντιλαμβάνονται επίσης, πως η στέρησή της προκαλεί προβληματικές συνθήκες για την ίδια τη ζωή τους, την κοινωνία και τη δημοκρατία. Αντιλαμβάνονται, τέλος, τις εφημερίδες ως κύριο φορέα της ενημέρωσης, μέσα από ρεπορτάζ και αναλύσεις που δεν μπορούν να βρουν σε άλλα μέσα.

Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεχίζουν να συνεδριάζουν για να διαπιστωθεί εάν το πρακτορείο συνεχίζει ή όχι να διανέμει σωστά -ως οφείλει- όλες τις εφημερίδες στη χώρα μας και εάν επιχειρεί να αλλάξει μονομερώς και άρα παράνομα τους όρους με τους οποίους συνεργάζεται με τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Δηλαδή τα αυταπόδεικτα. Και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η σύγκληση της Ολομέλειας για να εκδικαστεί η κύρια υπόθεση.

Οπως φαίνεται, όμως, οι αναγνώστες των εφημερίδων έχουν αντιληφθεί με ακρίβεια και τα προβλήματα και τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι προσπαθούν να αποφύγουν την επίλυσή τους, στο όνομα συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, πετώντας διαρκώς την μπάλα στην εξέδρα, μπας και σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα. Και οι αναγνώστες είναι αυτοί που θα γιουχάρουν πρώτοι τους… αρμοδίους, από την εξέδρα όπου κάθονται, καθώς βλέπουν την μπάλα να πέφτει καταπάνω τους.

Πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This