Τετάρτη 23/6/2021

Μια ιστορική εφημερίδα αργοσβήνει λόγω των υπευθυνο-ανεύθυνων

Η «Ναυτεμπορική» μία από τις ιστορικότερες εφημερίδες, πρωτοπόρος στο οικονομικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ, κινδυνεύει να βρεθεί στα αζήτητα εξαιτίας αλλεπάλληλων ολιγωριών σειράς κυβερνήσεων, τραπεζικών αγκυλώσεων αλλά και λαθών διαχείρισης από την ιδιοκτησία της.

Χαμένη από αυτή την υπόθεση είναι η ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η δημοκρατία, καθώς ένα βαρύ όνομα του Τύπου αφέθηκε να απαξιωθεί, παρά τον αγώνα που άοκνα έδωσαν και δίνουν οι εργαζόμενοί της, που τη θεωρούσαν και τη θεωρούν ακόμη ένα από τα τελευταία προπύργια της ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Η «Ναυτεμπορική» τέθηκε αυτή τη βδομάδα σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης έπειτα από σχετικό αίτημα της Eurobank στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Η εκποίηση εν λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων της θα δώσει την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφερθεί να την αγοράσει ελεύθερη βαρών, τόσο δανειακών όσο και μισθολογικών.

Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι για την κατάληξή της φταίει τάχα ο θάνατος των έντυπων μέσων, αφού οι ηλεκτρονικές σελίδες της ήταν και παραμένουν πρωτοπόρες στο ελληνικό διαδίκτυο.

Οι ευθύνες είναι πολλές και επιμερίζονται κυρίως στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία, παρά τις υποσχέσεις που έδινε την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, έμεινε απλώς θεατής ενόσω η συγκεκριμένη εφημερίδα οδηγείτο σε αυτή την κατάληξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ναυτεμπορική» ήταν η τελευταία ημερήσια οικονομική εφημερίδα και μέχρι πρόσφατα ανήκε σε μία από τις τελευταίες παραδοσιακές οικογένειες εκδοτών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ