Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Αιφνιδιάζουν οι απολύσεις στο Mega – Η στάση του Μαρινάκη και οι… Louboutin του Μαλέλη!

Ξεκίνησε δυνατά! Μοίρασε μεγάλα ποσά σε παρουσιαστές και «μεγαλο-δημοσιογράφους». Ψίχουλα στους υπόλοιπους (δημοσιογράφους και τεχνικούς). Μάζεψε πολύ κόσμο. Τώρα απολύει, γιατί το «καράβι είναι πολύ κοντά στα βράχια»!

Οι μεγάλες προσδοκίες του (πρώην) Μεγάλου Καναλιού επισκιάστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα. Παραγωγές υψηλού budget, νούμερα τηλεθέασης μη αναμενόμενα. Διαφημίσεις και φθηνές και λιγότερες (άλλαξε η αγορά!). Άρα, για πόσο θα βάζει από την τσέπη του ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Οι πληροφορίες μας λένε ότι, καθημερινά γίνονται ομηρικοί καβγάδες, με τον Μαρινάκη να είναι συνεχώς εκνευρισμένος και να φέρεται να λέει πως «δεν γίνεται να είμαι και χορηγός και η κλείστρα που μεσολαβεί για να φέρνει τα μεγάλα ονόματα»!

Πριν από λίγες ημέρες, η εργοδοσία του Mega προχώρησε εκ νέου σε σειρά απολύσεων δημοσιογράφων από το δυναμικό της. Οι απολύσεις έγιναν διαδοχικά. Την ώρα που οι εργαζόμενοι ήταν στα πόστα τους, η διεύθυνση προσωπικού τους ενημέρωνε να περάσουν από το λογιστήριο. Οι λόγοι της απόλυσης τους ήταν στο πλαίσιο των περικοπών, όπως τους ενημέρωσαν.

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του Τ/Σ “MEGA”, η οποία προχώρησε σε σειρά απολύσεων. Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο τετράμηνο που  προχωρεί σε καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων. Το Διοικητικό Συμβούλιο, με αφορμή τη στάση της εργοδοσίας, καλεί τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Σε μια εποχή, μάλιστα, που συζητείται το νομοσχέδιο για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων και οι ιδιοκτήτες των Τ/Σ επιδιώκουν τον περιορισμό των θέσεων εργασίας, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι υποστελεχωμένο είναι δυνατός ο έλεγχος των προϋποθέσεων προσωπικού των αδειοδοτημένων παρόχων».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι (εντός και εκτός καναλιού) που «κατηγορούν» τον Σταμάτη Μαλέλη για λάθος χειρισμούς. Αφενός ότι, εξακολουθεί να είναι «ένας καπετάνιος με ένα πιστό αντίγραφο μίας τηλεόρασης προ 25ετίας. Και αφετέρου, «δεν εξελίσσεται και δεν ακολουθεί το πρόσταγμα της νέας γενιάς πραγμάτων».

Όμως υπάρχουν και πολλές ενστάσεις -ακόμη και από αρχισυντάκτες του καναλιού!- ότι, «δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική γραμμή, υπάρχει μία τρομοκρατία για το καθετί, ενώ λείπει ο σχεδιασμός στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία». Το μόνο σίγουρο είναι ότι, στο κανάλι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που κάνουν όλη τη λάντζα -νυχθημερόν- για 700 ή 800 ευρώ, την ώρα που οι φιλόδοξες μαθητευόμενες του Σταμάτη Μαλέλη αμείβονται με 400 ευρώ και φορούν… Louboutin!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ