Τετάρτη 16/6/2021

Για άλλη μια φορά «φτωχή» η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το χρέος της ΕΣΗΕΑ είναι να προστατεύει τους δημοσιογράφους και όχι να παρακολουθεί

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει μεν τα εξώδικα που εστάλησαν από αστυνομικούς στην Εφημερίδα των Συντακτών και το Documento, αλλά δεν αναφέρει λέξη για τη μήνυση και το ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα εξώδικα προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Documento» υπογραμμίζει ότι αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία και να δίνουν φωνή στους πολίτες, ειδικά όταν επωνύμως καταγγέλλουν φαινόμενα κρατικής αυθαιρεσίας. Είναι χρέος της ΕΛ.ΑΣ και της εποπτεύουσας πολιτικής ηγεσίας να δώσουν πειστικές απαντήσεις στις επώνυμες καταγγελίες και όχι αστυνομικοί με εξώδικα να εγκαλούν εφημερίδες επειδή τις δημοσίευσαν, ούτε να υποδεικνύουν στους δημοσιογράφους πως να κάνουν τη δουλειά τους. Τα αστυνομικά όργανα πριν κάνουν υποδείξεις για την δημοσιογραφική δεοντολογία θα ήταν καλύτερο να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι απομονώνουν και καταδικάζουν απερίφραστα τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento δήλωσε ότι «κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ αγαπούν περισσότερο τους ρόλους από ό,τι τη δημοσιογραφία και τους 100 εργαζόμενους του Documento».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ